Γαϊτανάκης στη Φατούμ, στην MCM η Κυπαρίσση, Μπιτσένκο προς ΑΕΚ, Φακοπουλίδου σε Αμαζόνες

Την πρώην πρωταθλήτρια Ουγγαρίας Φατούμ ανέλαβε ο Λεωνίδας Γαϊτανάκης, ενώ στην ίδια χώρα θα παίξει και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού βόλεϊ, η Σταματία Κυπαρίσση, οι Αμαζόνες έκαναν το "μπαμ" με την απόκτηση της Φακοπουλίδου, ενώ προς ΑΕΚ οδεύει η Μπιτσένκο, που προτάθηκε και στον ΠΑΟΚ.

Γαϊτανάκης στη Φατούμ, στην MCM η Κυπαρίσση, Μπιτσένκο προς ΑΕΚ, Φακοπουλίδου σε Αμαζόνες

Μεγάλη επιτυχία για τον Λεωνίδα Γαϊτανάκη, που ανέλαβε την πρώην πρωταθλήτρια Ουγγαρίας Φατούμ(τωρινή πρωταθλήτρια η Βάσας του Αθανασόπουλου) . Ο Κρητικός προπονητής μετά τις Αμαζόνες πήγε στην Ουγγαρία, ανέλαβε την Ντιοσγκιόρι, αλλά δεν κατάφερε να την κρατήσει στην Α΄Εθνική. Η διοίκηση της Φατούμ όμως εκτίμησε το έργο του και τού παρέδωσε τα κλειδιά της ομάδας για να την οδηγήσει στο νέο πρωτάθλημα, με στόχο την κατάκτηση του τίτλου.

Όπως όλα δείχνουν στην Ουγγαρία θα παίξει και η Κυπαρίσση, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού βόλεϊ, αλλά δεν βρήκε θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα! Στην MCM Diamant με έδρα το Κάποσβαρ. Προπονητής είναι ο Γάλλος Βίνσεντ Λακόμπ που παντρεύτηκε μια παίκτρια της ομάδας, η οποία στη συνέχεια έγινε πρόεδρος και φυσικά κράτησε στον πάγκο τον άνδρα της!

Ο Αμποντάντζα πάντως τη θεωρεί μεγάλο ταλέντο, που μπορεί να κερδίσει θέση βασικής στην Εθνική, κάτι που δεν κατάφερε στον ΠΑΟΚ. Πρόκειται για μια αθλήτρια με φοβερά σωματικά προσόντα, αλλά με χαμηλή αυτοεκτίμηση. Όταν με το καλό αποκτήσει αυτοπεποίθηση θα παίξει και βόλεϊ υψηλού επιπέδου. Ο Αμποντάντζα πάντως μαθαίνει βόλεϊ από την αρχή στα κορίτσια, κι αυτό πρέπει να προβληματίσει του Έλληνες προπονητές, αλλά και την Ομοσπονδία, καθώς ο Ιταλός χάνει πολύτιμο χρόνο για τις μάθει τα βασικά. Οι μοναδικές εκκρεμότητες της Εθνικής είναι η Βασιλαντωνάκη και η Κοσμά, τις οποίες θέλει ο Αμπονάτζα για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας, κι αν δεν απαντήσουν ως το τέλος του μήνα θετικά, θα κλείσει η πόρτα της Εθνικής γι αυτές, τουλάχιστον όσο είναι στον πάγκο της ο Ιταλός.

H λίστα του ΠΑΟΚ με Ολεκστράντρα Μπιτσένκο, μήλο της έριδος η Κωνσταντίνου

Στα μεταγραφικά η Ολεκσάντρα Μπιτσένκο, που είχε προταθεί στον ΠΑΟΚ, οδεύει προς ΑΕΚ, με την Ουκρανή να ενισχύει σημαντικά της επίθεση της, αν οριστικοποιηθεί η μεταγραφή της. Στην ΑΕΚ περιμένουν απάντηση από την Μανωλίνα Κωνσταντίνου, αλλά και την Λαμπρινή Κωνσταντινίδου, την οποία προορίζει για βασική στην Εθνική ο Αμποντάντζα.

Η πρόκληση Αμποντάντζα και οι απόντες Έλληνες προπονητές!

Στην Πρι Λιγκ συνεχίζεται ο χορός των σπουδαίων μεταγραφών, με τις Αμαζόνες να συμφωνούν με την Νάσια Φακοπουλίδου (1.81, 1988), που θα πλαισιώσει τις Γκρέκα, Χριστοδούλου, Βυθούλκα. Προβλέπεται συναρπαστικό πρωτάθλημα, αφού ήδη μπήκαν δυνατά στην αγορά ο Απολλώνιος Κερατσινίου, ο Πανιώνιος και τα Πεύκα, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν Βριλήσσια, Απόλλων Καλαμάτας. Δεν πρέπει να υποτιμούμε και τον Πορφύρα, αλλά και την Κόρινθο που ετοιμάζει εκπλήξεις.