Η Σάλας είχε απαντήσεις, ο Γκάιτς έκανε ...σαλάτα τον Παναθηναϊκό

Για πολλούς η νίκη 3-1 του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού και μάλιστα με 25-8 στο τέταρτο σετ ήταν έκπληξη, αλλά οι  δυο ομάδες διάγουν βίους αντίθετους μετά τον πρώτο γύρο , με τον πρωταθλητή να έχει ανοδική πορεία και τον Παναθηναϊκό καθοδική. Κορυφαία η Σάλας, μοιραίος ο προπονητής του Παναθηναϊκού Μπράνκο Γκάιτς.

Η Σάλας είχε απαντήσεις, ο Γκάιτς έκανε ...σαλάτα τον Παναθηναϊκό

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τελείωσε το πρωτάθλημα, απλά έγινε το 1-0. Είδαν πολλά τα μάτια μας στο βόλεϊ γυναικών και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο τέταρτο σετ δεν σημαίνει πολλά, γι αυτό και το ματς της Τρίτης στο Μαρούσι είναι ανοιχτό.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Ρεκόρ το 25-8!

Στο ματς του Ρέντη ο Ολυμπιακός μπήκε μουδιασμένος, αφού για πρώτη φορά είδαν κόσμο στον Ρέντη (δεν γέμισε, είχε 1000 θεατές), ιδιαίτερα οι νέες παίκτριες και η Σάλας ήταν έξω από τα νερά της. Στη συνέχεια βέβαια άλλαξε ταχύτητα και έπαιξε για 3 ξένες, με την Άγκοστ να είναι ωσεί παρούσα και σωστά αντικαταστάθηκε από την Γενιτσαρίδη που είχε 3/7 επιθέσεις, έδωσε έναν άσο και τελείωσε το τρίτο σετ που έκρινε και το αποτέλεσμα του αγώνα.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-1: Με αέρα υπεροχής και 25-8 το τέταρτο σετ!

Η Χίπε πήρε το βάρος των επιθέσεων, έκανε όμως 3 λάθη και δέχθηκε 2 μπλοκ, μπορεί να παίξει και καλύτερα. Γενικά στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός ήταν κακός (1 μόλις πόντο η Σάλας), με την Άγκοστ τρεις φορές και τη Σαλας μία να μη τελειώνουν τη φάση μόνες πάνω στο φιλέ μετά από κακή υποδοχή του Παναθηναϊκού. Μετά ανέβηκε η Σάλας και η Χριστοδούλου και ο Ολυμπιακός πήρε φωτιά...

Απο την άλλη, ο Μπράνκο Γκάιτς πρέπει να είδε κάποιο όνειρο ή καλύτερα εφιάλτη το βράδι της Παρασκευής. Πήρε την ομάδα του Οικονόμου και την έκανε άνω-κάτω για να αποδείξει στη διοίκηση ότι έχει ιδέες και εκπλήξεις, μόνο που λειτούργησαν σε βάρος της ομάδας του.

Oλυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-1: Κάρλο Παρίζι: «Μπήκαμε νευρικά, ευχαριστώ τον κόσμο»

Με το που ανέλαβε πέταξε έξω την Στεπανένκο και έχρισε διαγώνια την Κωνσταντίνου, με αποτέλεσμα να μην έχει αλλαγές στις ακραίες με υποδοχή. Στον Ρέντη όμως ξεπέρασε τον εαυτό του, αφού έβαλε στην 14 αδα την Μπραμπίλα, που έπαιξε μόλις λίγους πόντους στο ευρωπαϊκό ματς όταν είχαν κορονοϊό οι τρεις ξένες. Και την έχρισε μάλιστα ακραία με υποδοχή, αντικαθιστώντας την Χαντάβα, αλλά όταν έμπαινε την έκρυβαν οι Γκρόθες, Ρόγκα. Πήρε μόλις 3 επιθέσεις, τελείωσε τη μία. Το έκανε και με την Κωνσταντίνου, βάζοντας την Τσιτσιγιάννη, που πήρε μόλις μια επίθεση. Να προσθέσουμε και την Μεταξά στη θέση της Χατζηευστρατιάδου. Χώρια τα γρήγορα τάιμ άουτ που του έδεναν τα χέρια (πήρε και τα δύο στο 6-3 και 13-10 στο κρίσιμο τρίτο σετ και στο 4-1 και 7-1 στο τέταρτο) και έγραψε αρνητικό ρεκόρ 25-8 για την ομάδα του σε ντέρμπι αιωνίων.

Γενικά έβγαζε τις βασικές παίκτριες και έχαναν ρυθμό, γι αυτό και στο Μαρούσι είμαστε βέβαιοι ότι θα κόψει τις αλχημείες και θα παίξει χωρίς αλλοπρόσαλλες αλλαγές. Σίγουρα θα του ζητήσουν εξηγήσεις και θα αλλάξει ρότα...

Μπράνκο Γκάιτς: «Ήταν ένα κακό παιχνίδι»

Ο Κάρλο Παρίζι τόλμησε και πέταξε έξω την Άγκοστ στο 15-13 του τρίτου και δικαιώθηκε με τη Γενιτσαρίδη που τελείωσε την κρίσιμη επίθεση στο τέλος του σετ και κράτησε καλύτερα την υποδοχή. Δεν του βγήκε εν μέρει η αλλαγή της Γιώτα (κορυφαία μπλοκερ με 6 επιτυχίες) με την Κελεσίδη στο 22-21 του τρίτου σετ, αφού την κράτησε και στο σερβίς(το έχασε στο 24-22). Γενικά το κοουτσάρισμα των δυο προπονητών ήταν η μέρα με τη νύχτα...

Στον Ρέντη ο Κοβάτσεβιτς, χωρίς VAR ο πρώτος τελικός