Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Με αυστηρούς ελέγχους, μάσκες, πλέξι γκλας για να μη φτύνουν τις αθλήτριες

Στη σύσκεψη που έγινε πριν από το ντέρμπι βόλεϊ γυναικών Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (Τετάρτη, 3μμ) αποφασίστηκε να γίνουν έλεγχοι στην είσοδο, να φορούν μάσκες οι θεατές και να τοποθετηθεί πλέξι γκλας στο πέταλο των οργανωμένων για να μη φτύνουν τις αθλήτριες. Θα γίνει και χρήση challenge video.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Με αυστηρούς ελέγχους, μάσκες, πλέξι γκλας για να μη φτύνουν τις αθλήτριες

Στη σύσκεψη που έγινε για το ντέρμπι βόλεϊ γυναικών Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (Τετάρτη, 3μμ) αποφασίστηκε να γίνουν έλεγχοι εμβολίου ή νόσησης στην είσοδο, όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο να φορούν μάσκες, να μην υπάρξουν θεατές πίσω από τους πάγκους και να τοποθετηθεί πλέξι γκλας στο πέταλο των οργανωμένων για να μη φτύνουν τις αθλήτριες. Θα γίνει και χρήση challenge video.

Μετά την καταγγελία του Φοίνικα Σύρου ,ότι στο ματς βόλεϊ ανδρών με τον Παναθηναϊκό δεν τηρήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο και τις αποκαλύψεις ότι στο ματς ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ-Άρης, δεν έγινε έλεγχος στις εισόδους (ο ΠΑΟΚ θα τιμωρηθεί με μια αγωνιστική)το ντέρμπι του βόλεϊ γυναικών Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός αναμένεται να αποτελέσει κρας τεστ για την παρουσία θεατών στους αγώνες.Ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, μάλιστα επιμένει ότι πρέπει να γίνονται όλοι οι αγώνες χωρίς θεατές και δεν αποκλείεται να γίνει και έφοδος της υγειονομικής υπηρεσίας στον Άγιο Θωμά, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούνται οι κανονισμοί.

Γι αυτό η ΕΟΠΕ καλό θα ήταν να ζητήσει ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού, με πρόσθετα άτομα και να επιστήσει την προσοχή στον παρατηρητή Φώτη Πέρρο για την τήρηση του πρωτοκόλλου.

Όπως αναφέρεται ανάμεσα στα άλλα

Στην περίπτωση που ο παρατηρητής διαπιστώσει:

Ότι εισέρχονται στο γήπεδο φίλαθλοι δια της βίας και παρά τις απαγορεύσεις των υπευθύνων ο αγώνας δεν ξεκινάει πριν εξέλθουν όσοι δεν έχουν ελεγχθεί ή είναι υπεράριθμοι.

16.2.1. Σε περίπτωση συμμόρφωσης με τα παραπάνω έως και δεκαπέντε (15’) λεπτά από την καθορισμένη ώρα έναρξης, ο αγώνας διεξάγεται κανονικά.

16.2.2. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα ανωτέρω, ζητείται να γίνει εκκένωση του γηπέδου εντός Σαράντα πέντε (45’) λεπτών από την καθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα

16.2.3. Εάν δεν επιτευχθεί η εκκένωση του γηπέδου, με τη συνδρομή της αστυνομικής δύναμης, τότε, με κοινή απόφαση του 1ου Διαιτητή και του Παρατηρητή αποφασίζεται η μη έναρξη του αγώνα

16.2.4. Οι ποινές που προβλέπονται για τα ανωτέρω παραπτώματα, είναι:

16.2.4.1. Μη έλεγχος κατά την είσοδο των φιλάθλων:

α) ο αγώνας επαναλαμβάνεται σε άλλη ημέρα και ώρα χωρίς την παρουσία θεατών και δικαίωμα συμμετοχής σε αυτόν έχουν μόνο οι αθλητές/αθλήτριες που είχαν δηλωθεί στο Φύλλο Αγώνος του συγκεκριμένου αγώνα που δεν διεξήχθη
β) Στο Υπαίτιο Σωματείο επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο από 1.000 € έως 3.000 € για αγώνες Εθνικών Πρωταθλημάτων και 500 € έως 1.000 €, για αγώνες ευθύνης Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών Ε.Ο.ΠΕ
γ) Το Υπαίτιο Σωματείο αναλαμβάνει την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής που πραγματοποίησε το άλλο Σωματείο στον αγώνα που δεν διεξήχθη, με την υποβολή των επίσημων παραστατικών

16.3.3. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η πλειοψηφία των φιλάθλων, παρά τις συστάσεις που γίνονται, δεν φοράει μάσκα, ο παρατηρητής του αγώνα οφείλει να ζητήσει την διακοπή του για να γίνει σύσταση ότι υποχρεωτικά άπαντες οι ευρισκόμενοι εντός γηπέδου πρέπει να φορέσουν μάσκες. Η σύσταση αυτή θεωρείται η 1η επίσημη σύσταση.
16.3.4. Σε περίπτωση που αυτό επαναληφθεί (μετά την κανονική επανέναρξη του αγώνα) γίνεται η 2η και τελευταία επίσημη σύσταση.

16.3.5. Σε περίπτωση που, μετά και τη δεύτερη (2η) επίσημη σύσταση και την επανέναρξη του αγώνα, διαπιστωθεί εκ νέου ότι η πλειοψηφία των φιλάθλων δεν φοράει μάσκα, τότε με κοινή απόφαση Διαιτητή και Παρατηρητή ο αγώνας διακόπτεται και ζητείται η εκκένωση του γηπέδου εντός Τριάντα (30’) λεπτών.

Μετά την παρέλευση Τριάντα (30’) λεπτών και σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η εκκένωση του γηπέδου, ο αγώνας διακόπτεται οριστικά. Τα αποτελέσματα των σετ που έχουν λήξει κατοχυρώνονται, ο αγώνας επαναλαμβάνεται σε άλλη ημέρα και ώρα χωρίς την παρουσία θεατών, ξεκινώντας από το σημείο του σετ στο οποίο σημειώθηκε η διακοπή και δικαίωμα συμμετοχής σε αυτόν έχουν μόνο οι αθλητές/αθλήτριες που είχαν δηλωθεί στο Φύλλο Αγώνος του συγκεκριμένου αγώνα που διακόπηκε.