Επίσημο: Στον ΠΑΟΚ η Φιντόν

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτησης της Γαλλίδας ακραίας, Ζουλιέτ Φιντόν.

Επίσημο: Στον ΠΑΟΚ η Φιντόν

Παίκτρια του ΠΑΟΚ είναι και επίσημα η Ζουλιέτ Φιντόν, όπως σας είχε γράψει το fosonline.gr, με το τμήμα του βόλεϊ γυναικών να επισημοποιεί τη συνεργασία του με την Γαλλίδα ακραία το Σάββατο (14/8).

Η ανακοίνωση του ΑΣ ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ και το τμήμα βόλεϊ γυναικών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με την αθλήτρια, Juliette Fidon-Lebleu, για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

Γεννημένη στις 28/10/1996 στην Γαλλία, η Juliette Fidon-Lebleu αγωνίζεται ως ακραία και έχει ύψος 185cm.

Ξεκίνησε την καριέρα της την αγωνιστική περίοδο 2013-14, αγωνιζόμενη στην France Avenir 2024, καταγράφοντας τις πρώτες της συμμετοχές στο γυναικείο επίπεδο.

Η επόμενη αγωνιστική σεζόν (2014-15) την βρήκε με την φανέλα της AS L’Union, ενώ η σεζόν 2015-16 ήταν ξεχωριστή για εκείνη αφού ήταν η πρώτη που αγωνίστηκε εκτός Γαλλίας, ταξιδεύοντας στις ΗΠΑ για λογαριασμό του University of Arkansas.

Το 2016-17 επέστρεψε στην γενέτειρα χώρα της για να αγωνιστεί στην Evreux Volley-Ball, με την οποία απέκτησε τις πρώτες της παραστάσεις από την κορυφαία κατηγορία του γαλλικού γυναικείου βόλεϊ.

Η σεζόν 2017-18 την βρήκε στην Béziers Volley, με την οποία κατέκτησε και τον πρώτο επαγγελματικό της τίτλο, αυτόν του πρωταθλήματος. Παράλληλα αγωνίστηκε και στο CEV Cup, παίρνοντας το «βάπτισμα» και από τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις.

Στην Béziers Volley αγωνίστηκε και τη σεζόν 2018-19, με την οποία μάλιστα συμμετείχε και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του ευρωπαϊκού βόλεϊ, αυτή του CEV Champions League.

Οι σεζόν 2019-20 και 2020-21 την βρήκαν και πάλι εκτός Γαλλίας, αγωνιζόμενη στο πολωνικό πρωτάθλημα με τις DPD Legionovia Legionowo (2019-20) και Developres SkyRes Rzeszów (2020-21), ενώ παράλληλα με την τελευταία αγωνίστηκε και πάλι στο CEV Champions League φτάνοντας μέχρι τους 16 του θεσμού.

Διεθνής με την Εθνική Ομάδα της Γαλλίας και μάλιστα αρχηγός, έχει κατακτήσει μάλιστα το 2019 το Savaria Cup, αντιμετωπίζοντας μάλιστα και την Εθνική Ελλάδας.

Για την έναρξη συνεργασίας της με τον ΠΑΟΚ. η Juliette Fidon-Lebleu, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

"Είμαι πολύ χαρούμενη που θα έρχομαι στον ΠΑΟΚ. Μου αρέσει να ανακαλύπτω νέες κουλτούρες και νέους προορισμούς για να παίξω βόλεϊ. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που έχει στόχο τον πρωταθλητισμό, οπότε η απόφαση μου να υπογράψω ήταν εύκολη, αφού αυτός είναι ο στόχος κάθε αθλητή. Θέλω να γνωρίσω την Θεσσαλονίκη, την οποία δεν έχω επισκεφτεί στο παρελθόν, αλλά έχω μάθει ότι είναι μία ωραία πόλη. Ευχαριστώ την Διοίκηση και το τεχνικό σταφ για την εμπιστοσύνη τους σε εμένα. Ανυπομονώ να γνωρίσω την ομάδα και τις νέες συμπαίκτριες μου"».