Ο ΠΑΟΚ προτίμησε τη γαλλίδα Ζουλιέ Φιντόν, αντί της κορεάτισας Λι Γάε

Ο ΠΑΟΚ ενεργοποίησε το συμβόλαιο της αρχηγού της Εθνικής Γαλλίας, Ζουλιέ Φιντόν. 

Ο ΠΑΟΚ προτίμησε τη γαλλίδα Ζουλιέ Φιντόν, αντί της κορεάτισας Λι Γάε

Άργησε, αλλά ο ΠΑΟΚ έκανε σπουδαία μεταγραφή, με την αρχηγό της Γαλλίας, Ζουλιέ Φιντόν, που τα τελευταία χρόνια έπαιζε στην Πολωνία, είναι 26 χρονών, με ύψος 1,85 μ. και διακρίνεται για τη δύναμή της.

ΠΑΟΚ: Ανάμεσα στην αρχηγό της Γαλλίας Ζουλιέ Φιντόν και την κορεάτισα Λη Γάε Γιόνγκ

Η Γαλλίδα με την Μπεζιέρ έκανε νταμπλ στη Γαλλία, πρόπερσι πήρε το Κύπελλο Πολωνίας με τη Λεγκιανόβια, ενώ πέρσι αγωνίσθηκε στη Ρεζόφ.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να συμφωνήσει με την Κορεάτισσα Λι Γάε Γιονγκ, αδελφή της Λι Ντα Γιονγκ που υπέγραψε στον ΠΑΟΚ και αγωνίζεται στη θέση της ακραίας. Το πρόβλημα ήταν ότι τη δήλωσε η ομάδα της και θα είχε υψηλό κόστος η μεταγραφή της. Η Κορεάτισσα είναι εκπληκτική στην επίθεση, αλλά έχει προβλήματα στην υποδοχή, σε αντίθεση με τη Γαλλίδα που διακρίνεται στην πρώτη μπαλιά. Έτσι προτίμησε τα σίγουρα και ενεργοποίησε το συμβόλαιο της Φιντόν.

Όσον αφορά τη Λι Ντα Γιανκ, ο ΠΑΟΚ, που έχει εξασφαλίσει την υπογραφή της, θα κυνηγήσει την υπόθεση στη διεθνή ομοσπονδία, ζητώντας την ελευθέρας της Κορεάτισσας, που δεν τη δίνει η ομοσπονδία της χώρας λόγω μιας υπόθεσης που είχε εμπλακεί στο παρελθόν.

Ο Κυπελλούχος ΠΑΟΚ έμπλεξε με την Κορέα, αφού συμφώνησε με την Λη Ντα Γιόνγκ, η διεθνής πασαδόρος υπέγραψε συμβόλαιο, αλλά εξαιτίας μια ιστορίας μπούλινγκ κατά συμμαθήτρια της, δεν πήρε την ελευθέρας από την κορεάτικη ομοσπονδία. Έτσι θα προσφύγει στην παγκόσμιο ομοσπονδία για να πάρει το “πράσινο φως” για την απόκτηση της. Κι αν η περίπτωση της καθυστερήσει πολύ, δύσκολα θα βρεθεί ισάξια της τον Αύγουστο.

Η ΑΕΚ εξάλλου έχει κενές τις θέσεις της ξένης κεντρικής και της ξένης διαγώνιας, παρότι έκανε κρούση στην κουβανή Σάντσες Πέρεζ που έπαιζε πέρυσι στον Παναθηναϊκό και στην αμερικάνα Όγκοστ που έπαιξε πρόπερσι στον Άρη. Δεν καρποφόρησαν ομως οι συζητήσεις γιατί ψάχνουν καλύτερη κεντρική και απέσυραν το ενδιαφέρον τους για την αμερικάνα επειδή είναι τραυματίες. Ψάχνουν μάλιστα καλές παίκτριες για να βρεθούν στην τετράδα και να διεκδικήσουν ότι καλύτερο στα πλέι οφ.

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ:

Πασαδόροι: Λι Ντα Γιανκ (Κορέα), Ελισάβετ Ηλιοπούλου

Ακραίες: Λίτσα Μερτέκη, Μαρία Κλέκπου, Σταματία Κυπαρίσση, Ζουλιέ Φιντόν (Γαλλία)

Κεντρικές: Ιωάννα Πολυνοπούλου, Άννα Καλαντάτζε, Ανδρομάχη Τσιόγκα

Διαγώνια: Mιλάγκρος Κογιάρ (Ισπανία)

Λίμπερο: Μαρτίνα Ξανθοπούλου

Προπονητής: Τάκης Φλώρος