Ο Ολυμπιακός δήλωσε την Κονόμι

O Oλυμπιακός δήλωσε και την Αρέτα Κονόμι στην ΕΟΠΕ

Ο Ολυμπιακός δήλωσε την Κονόμι

Η Αρέτα Κονόμι είναι κατά γενική ομολογία η κορυφαία λίμπερο της τελευταίας πενταετίας, άξια διάδοχος της κορυφαίας όλων των εποχών Γιάννας Βλάχου και η αποχώρηση της από την ενεργό δράση είναι πλήγμα για τον Ολυμπιακό.

Ο νταμπλούχος θα στερηθεί των υπηρεσιών της Κονόμι, που αποφάσισε να κάνει οικογένεια και φυσικά είναι σεβαστή η απόφαση της, συνοδευόμενη με τις ευχές όλων. Γι αυτό και στα πλάνα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς είναι η Ειρήνη Κοκκινάκη με την Έλενα Μιλεντίγεβιτς.

Βέβαια ο μάνατζερ του Ολυμπιακού Νίκος Κατσιούρας δήλωσε την Αρέτα Κονόμι στη λίστα της ΕΟΠΕ και το αυτό θα πράξει και στον κατάλογο των παικτριών που θα στείλει στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία για το Τσάλεντζ Καπ. Κι αυτό γιατί η Κονόμι μπορεί να εκδηλώσει την επιθυμία να παίξει και φέτος. Για παν ενδεχόμενο.

Η αποχώρηση της Κονόμι είναι τεράστιο πλήγμα και για την Εθνική, σε συνδυασμό με την απουσία της Ειρήνης Κοκκινάκη, που δεν μπορεί να παίξει λόγω σπουδών. Οι υποδοχείς του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος και εκεί εντοπίζεται η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας.

Για αυτό και ο επιτυχημένος σχεδιασμός του Ολυμπιακού και η κυριαρχία του βασίστηκε σε ξένες ακραίες τα τελευταία χρόνια, αφού δεν υπάρχουν αξιόλογες ελληνίδες ακραίες να στηριχθεί ο πρωταθλητής Ελλάδας. Όλα τα δίδυμα υποδοχέων των τελευταίων χρόνων δεν έχουν ελληνικό όνομα...

Στον Ολυμπιακό πάντως βράζουν με την απόφαση της Ομοσπονδίας να μη τους επιτρέψει να πάρει και τέταρτη ξένη, που θα παίζει μόνο στην Ευρώπη, όταν αντιμετωπίζουν αντιπάλους και με δέκα ξένες.

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού θα ξεκινήσει στις 23 Αυγούστου με τις 4 διεθνείς Λαμπρούση, Γιώτα, Χριστοδούλου, Κωνσταντινίδου να ενσωματώνονται μερικές μέρες αργότερα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πασαδόροι: Στέλλα Χριστοδούλου, Λαμπρινή Κωνσταντινίδου

Ακραίες: Λάουρα Έμοντς(Γερ), Άλισον Μέφιλντ, Ασημίνα Νικολογιάννη, Μαρία Νομικού

Διαγώνιες: Σασί Χίπε(Γερ), Κωνσταντίνα Βλαχάκη

Λίμπερο: Ειρήνη Κοκκινάκη, Έλενα Μιλιντεγεβιτς

Κεντρικές: Τζίνα Λαμπρούση, Κατερίνα Γιώτα, Κατερίνα Ζακχαίου, Αλίκη Κωνσταντινίδου