Η Μαλίνα Τερέλ η νέα διαγώνιος της ΑΕΚ, που αλλάζει επίπεδο (pics, vid)

Η ομάδα βόλεϊ γυναικών της ΑΕΚ απέκτησε την Μαλίνα Τερέλ, που αγωνίζεται στη θέση της  ακραίας με υποδοχή, αλλά θα παίξει ως διαγώνια και απομένει πλέον η ξένη κεντρική για να ολοκληρώσει το ρόστερ της.

Η Μαλίνα Τερέλ η νέα διαγώνιος της ΑΕΚ, που αλλάζει επίπεδο (pics, vid)

Aλλάζει επίπεδο η ΑΕΚ με την απόκτηση της Τερέλ, κλειδώνει την τετράδα και κοιτάει πιο ψηλά, αφού η Αμερικάνα αν και ακραία με υποδοχή, παίζει διαγώνιος και παίρνει πολλούς πόντους. Στο περσινό γαλλικό πρωτάθλημα ήταν πρώτη σκόρερ ως ακραία με υποδοχή (την έκρυβαν στην πρώτη μπαλλιά) με τη δευτεραθλήτρια Μπεζιέ, που σημειωτέον θα έπαιζε πρόπερσι στους ημιτελικούς του Τσάλεντζ Καπ με τον Ολυμπιακό, αλλά τα ματς ματαιώθηκαν λόγω πανδημίας.

Τσάλεντζ Καπ: Απειλή για τον Ολυμπιακό η Μαλίνα Τερέλ της Μπεζιέ

Η Μπεζιέ πέρυσι έφτασε στους ημιτελικούς του Cev Cup, αλλά αποκλείστηκε από τη Γαλατά Σαράι. Στο πρώτο ματς κέρδισε 3-2 με κορυφαία την Τερέλ που είχε 20 πόντους (19/47, 1 άσο), έχασε όμως στην Τουρκία 3-0 με την Αμερικάνα να κερδίζει 11 πόντους (10/36), 1 μπλοκ.

Η ΑΕΚ είχε συμφωνήσει σε όλα με την Αμερικάνα Όγκοστ, η πρώην παίκτρια του Άρη όμως δεν προλάβαινε να επανέλθει λόγω τραυματισμού και η "Ένωση" θα παίξει με τρεις ακραίες, σε ένα ρόστερ, όπου ο Αρσενιάδης θα μπορεί να αλλάζει σχήματα, χάρη στην πολυσύνθετη Τερέλ.

H Aμερικάνα μάλιστα πέρασε πρόσφατα ένα μήνα διακοπές στην Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε ως ένα από τα πιο αγαπημένα μέρη στον κόσμο και έκανε ανάρτηση με την παρακάτω φωτογραφία. Με την ευκαιρία μίλησε και με τους ανθρώπους της ΑΕΚ.

Η Τερέλ κατάγεται από την Αμερική και έχει γεννηθεί στις 12/3/1991. Αγωνίζεται ως διαγώνια και ακραία με υποδοχή και έχει ύψος 1.78. Ξεχωρίζει όμως για το άλμα της έχοντας μπλοκ στα 2.99 και επίθεση στα 3.17. Για να κάνετε σύγκριση η Σάσι Χίπε με 1.86 έχει αντίστοιχα νούμερα 2.92 και 3.15 , αλλά όλες κρίνονται στα γήπεδα και όχι στους αριθμούς.

Αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Φινλανδίας (Κουουσάμο, Οϊβέντεν) όπου δεν ήταν κάτι σπουδαίο, έκανε όμως τρομερή πρόοδο στη Γαλλία. Νωρίτερα είχε περάσει από τη Γερμανία(ΝαβάροΠ, το Πούερτο Ρίκο και τη Δανία(Οντένσε), ενώ προέρχεται από το πανεπιστήμιο του Σαν Φραντσίσκο.

AEK

Πασαδόροι: Όλγα Βεργίδου, Mαρίνα Τσοχατζή

Λίμπερο: Μαριάννα Μπελιά, Eύη Γεωργιάδου

Κεντρικές: Αγγελική Καβαδία, Ιωάννα Γκουντιμένκο, Ιωάννα Πατρινέλη

Ακραίες: Σοφία Κοσμά, Λίντσεϊ Βέιντε(ΗΠΑ)

Διαγώνιες: Παναγιώτα Διώτη, Μαλίνα Τερέλ(ΗΠΑ)

Προπονητής: Κώστας Αρσενιάδης