«Βόμβα» από τις Αμαζόνες με την Κουβανή Γιανέλις Σάντος (vid)

Αμαζόνες  βάζουν υποψηφιότητα για την ομάδα-έκπληξη του πρωταθλήματος  Βόλεϊ Λιγκ γυναικών, με την απόκτηση της Κουβανής διαγώνιας Γιανέλις Σάντος που διακρίνεται για το εκπληκτικό σερβίς της.

«Βόμβα» από τις Αμαζόνες με την Κουβανή Γιανέλις Σάντος (vid)

Η Γιανέλις (Γιάνα) Σάντος βρίσκεται σε συζητήσεις με τις Αμαζόνες και έχει πλούσιο βιογραφικό. Γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου 1986 και κέρδισε to 2007 με την Κούβα το χρυσό μετάλλιο στους Παναμερικανικούς Αγώνες, στο Παναμερικανικό Κύπελλο και στο Νorceca Cup. Aπο τότε και ως το 2012 που αποχώρησε από την Κούβα σε όλα τα τουρνουά που πήρε μέρος αναδεικνυόταν κορυφαία επιθετική και σέρβερ (τίτλο που κέρδισε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο το 2008). Στην εθνική μάλιστα ήταν πασαδόρος-διαγώνιος, γιατί εκείνη την εποχή η Κούβα έπαιζε με δύο πασαδόρους(4-2) και όποια περνούσε στην μπροστινή ζώνη μετατρεπόταν σε διαγώνια.

Το 2012 ήρθε στην Ευρώπη και έπαιξε στη Βολερό, στην Αγία Πετρούπολη, στην Ιλ Μπανκ Άγκυρας με τελευταία ομάδα της την PTT Άγκυρας.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε τον πήχυ, απαντά ο Ολυμπιακός

Τα δύο τελευταία χρόνια επέστρεψε για οικογενειακούς λόγους στην Κούβα και κατέχει ακόμη το ρεκόρ μεγαλύτερης ταχύτητας σε επίθεση με 103 χιλιόμετρα/ ώρα

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που θα παίξουν στο πρωτάθλημα μας, αρκεί να βρίσκεται σε καλή κατάσταση μετά από δίχρονη αποχή. Διαβεβαίωσε τους παράγοντες των Αμαζόνων ότι προπονείται τον τελευταίο καιρό και θέλει να έρθει στην Ελλάδα από τον Ιούνιο για να ξεκινήσει ατομικές προπονήσεις, προκειμένου να είναι έτοιμη για το πρωτάθλημα.

ΑΜΑΖΟΝΕΣ

Πασαδόροι: Ελένη Βυθούλκα

Ακραίες: Χρυσάνθη Χριστοδούλου

Κεντρικές: Κατερίνα Μαστοράκη, Βάσια Αρβανιτοπούλου, Ιωάννα Κασδοβασίλη

Διαγώνιες: Σοφία Γκρέκα, Κλειώ Κουρλαμπά

Λίμπερο: Ιφιγένεια Σαμπάτη

Προπονητής: Κώστας Γκούντας