Ο Παναθηναϊκός ανέβασε τον πήχυ, απαντά ο Ολυμπιακός

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε ψηλά τον πήχη στο βόλεϊ γυναικών  και  ο Ολυμπιακός απαντά για το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα βόλεϊ όλων  των εποχών. Η  Volley League γυναικών θα είναι συναρπαστική αρκεί να βρει κανάλι και τηλεοπτική στέγη η ΕΟΠΕ.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε τον πήχυ, απαντά ο Ολυμπιακός

Βαδίζουμε ολοταχώς για το σπουδαιότερο πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών, μια και ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και δειλά δειλά η ΑΕΚ έχουν κάνει ισχυρές ομάδες και προβλέπεται σκληρός ανταγωνισμός.

Η ομάδα που τάραξε τα νερά είναι ο Παναθηναϊκός, τα τελευταία χρόνια ήταν εν υπνώσει, έφτασε μάλιστα και περίοδος όπου δεν έπαιξε καν στο πρωτάθλημα, έκανε το αγροτικό του στην Πρι Λιγκ, επέστρεψε και φέτος βροντοφωνάζει ότι πάει φουλ για τον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός είναι ο πολυνίκης του αθλήματος με 23 τίτλους, η τελευταία φορά όμως που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ήταν το 2011.

Μετά πήρε τη σκυτάλη για μια χρονιά η ΑΕΚ και στη συνέχεια την κράτησε για οκτώ χρόνια ο Ολυμπιακός στον Πειραιά. Το «τριφύλλι» λοιπόν άνοιξε νωρίς νωρίς τα χαρτιά του και με την προσθήκη των Παπαφωτίου, Κωνσταντίνου αλλά και τις ξένες Γκροθούες, Στεπανένκο ανέβασε ψηλά τον πήχη. Δεν το κρύβουν εξάλλου ότι δεν συμβιβάζονται με καμία άλλη θέση πλην της πρώτης.

Για να τα καταφέρουν, πρέπει να εκθρονίσουν τον Ολυμπιακό που κάνει συνεχόμενα νταμπλ, πλην της φετινής χρονιάς, καθώς δεν έγινε το πρωτάθλημα και έπαιξε με δεύτερη ομάδα στο Κύπελλο. Στον Πειραιά όμως άκουσαν έγκαιρα το καμπανάκι που χτύπησε ο Παναθηναϊκός και άλλαξαν προσανατολισμό, ανεβάζοντας τα χρήματα που θα ξοδέψουν για τις δύο ξένες και το επιβεβαιώνουν τα δημοσιεύματα από τη Βραζιλία που τον θέλουν μια ανάσα από τη Βραζιλιάνα Παράιμπα.

Αν αποκτηθεί, είναι μια παίκτρια που έχει πολύ καλές επιδόσεις στην πίσω ζώνη, υποδοχή, άμυνα αλλά είναι και εκπληκτική στο σερβίς. Θα την κάνουν δίδυμο με καλή ξένη με έφεση στην επίθεση για να ξεκινήσουν από θέση οδηγού στο νέο πρωτάθλημα. Η βάση της ομάδας εξάλλου, οι Χίπε, Γιώτα, Χριστοδούλου, έμεινε η ίδια, προστέθηκε η Εμμανουηλίδου, αποχώρησε όμως η Κονόμι. Μην αποκλείετε όμως να επανέλθει, όπως και πρόπερσι, αν διαπιστώσει ότι δημιουργείται σούπερ ομάδα, που θα παίξει και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ εδραιώθηκε στους μεγάλους με το… καλημέρα, αφού στη δεύτερη παρουσία του στο μεγάλο πρωτάθλημα κατέκτησε το Κύπελλο και βαδίζει εκ του ασφαλούς με τον Τάκη Φλώρο στο τιμόνι του. Κράτησε τη βάση του και θα παίξει με τρεις ξένες αντί δύο που είχε φέτος. Πήρε ήδη τη διαγώνια Κολάρ, διεθνή με την Ισπανία, και αναζητά πασαδόρο και ακραία.

Δειλά δειλά μπαίνει και η ΑΕΚ στον χορό, αφού πρέπει να πείσει τις αθλήτριες ότι δεν έχει καμία σχέση η σημερινή διοίκηση με τις προηγούμενες που χρωστούσαν πολλά χρήματα. Προχώρησε με διακανονισμούς και με προπονητή τον Κώστα Αρσενιάδη δημιούργησε μια καλή βάση Ελληνίδων αθλητριών (Κοσμά, Βεργίδου, Καβαδά) με προοπτική να πάρει τρεις καλές ξένες.

Αν λύσει και το γηπεδικό, θα μπει για τα καλά στον χορό. Δύσκολα έρχεται σπουδαία αθλήτρια όταν παίζεις σε σχολικό γυμναστήριο και η μετακόμιση στο ΟΑΚΑ ή στα Λιόσια θα ανοίξει τον δρόμο για καλές μεταγραφές.

Θεωρείται απίθανο να σπάσει η παραπάνω τετράδα, καθώς ο ΑΟ Θήρας έχασε τις ευκαιρίες του να πάρει κάποιον τίτλο, όταν ήταν νοκ άουτ ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Τα χρήματα που ξοδεύουν πλέον οι «μεγάλοι» είναι πολλά και δεν αντέχει το βαλάντιό του. Εκτός κι αν μας εκπλήξει θετικά...