Ζιλ Κουτίνιο: Με συστάσεις Χίπε, βοηθός του Ναράνιο, η ζωή του σε 11 φωτογραφίες

Ο Ζιλ Φερέρ Κουτίνιο ήρθε στον Ολυμπιακό με τις συστάσεις των Χίπε, Μπρίνκερ. Η ζωή του Κουβανού   που ήταν βοηθός του προπονητή της εθνικής Ελλάδας Guillermo Naranjo Hernández,  σε 11 φωτό.

Ζιλ Κουτίνιο: Με συστάσεις Χίπε, βοηθός του Ναράνιο, η ζωή του σε 11 φωτογραφίες

Κουβανός προπονητής βόλεϊ δεν είναι ό,τι καλύτερο, αφού ελάχιστοι έκαναν διεθνή καριέρα, ενώ η τελευταία σπουδαία ομάδα που παρουσίασαν ήταν το μακρινό 2000!Ο Ζιλ Φερέρ Κουτίνιο πάντως έχει ανδρωθεί προπονητικά στην Ευρώπη και είχε τις καλύτερες συστάσεις από την Σάσι Χίπε και την πρώην αρχηγό της εθνικής Γερμανίας και σύζυγο του Φρομ, Μαρέν Μπρίνκερ. Τον γνώρισαν στο προπονητικό τιμ της εθνικής Γερμανίας.

O Κουβανός προπονητής Ζιλ Φερέρ Κουτίνιο στην ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού

Ο Ζιλ Κουτίνιο έχει άλλα δυο αδέλφια που είναι προπονητές εκτός Κούβας, ο ένας μάλιστα έχει την εθνική Πουέρτο Ρίκο και δουλεύει στην Ευρώπη από το 2011 σε υψηλό επίπεδο, ως δεύτερος βέβαια. Η μοναδική φορά που ανέλαβε πρώτος προπονητής, ήταν τον Ιανουάριο στην Schwarz-Weiss Erfurt, η οποία όμως είχε χαμηλό μπάτζετ και τερμάτισε τελευταία, χωρίς νίκη επι της θητείας του.

Στην Ευρώπη ήρθε το 2005 ως παίκτης και αγωνίσθηκε μόνο στη Γερμανία, στις Μπερλίν, Όστεινμπέκεν, Λειψια, Χίλντεσχέιμ, Γκρανς, ενώ διακρίθηκε στο παγκόσμιο σιρκουί μπητς βόλεϊ.

Είναι μάλιστα νυμφευμένος με την Γερμανίδα Βερένα Φερέρ. Μετά ασχολήθηκε με την προπονητική. Δούλεψε στην Γερμανία στις Köpenicker SC Berlin (2011/12-2012/13) Allianz MTV Stuttgart (2013/14) , Men VC Olympia Berlin (2013/14). Το 2014 ανέλαβε καθήκοντα β’ προπονητή στην Εθνική ομάδα της Γερμανίας και στην Τουρκία, στη Vakifbank (2014-2015) και τη διετία 2015-2017 στην Εθνική Ολλανδίας. Από το 2015 μέχρι το 2018, μετακόμισε στην Ελβετία για λογαριασμό της Volero Zurich στην οποία εργάστηκε ως βοηθός προπονητή και από εκεί συνέχισε στη Γαλλία με τη Volero Le Cannet (2018/19-2019/20).

Δούλεψε δίπλα σε μεγάλα ονόματα, όπως οι Giovanni Guidetti, Zoran Terzić, Lorenzo Micelli, Jamie Morrison, Μichael Mocke, Mirko Culic, Michael Warm, Andrerson Rodrigues, Avital Selinger, καθώς και με τον Ισπανό προπονητή της εθνικής Ελλάδας Guillermo Naranjo Hernández στη Στουτγάρδη την περίοδο 2013-14. Είναι φίλος με τον πρώην παίκτη του Ηρακλή Φρέντι Μπρουκς και του πρώην του Ολυμπιακού Ροδόλφο Σάντσες.

Δεν έχει εμπειρία ως πρώτος προπονητής, αλλά στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι μπορεί να μοιάσει τον Μπράνκο Κοβάτσεβιτς που δούλεψε βέβαια στη Ρουμανία και στον Ερυθρό Αστέρα ως πρώτος, ήταν όμως δεύτερος στην εθνική Σερβίας, πίσω από τον Τέρζιτς.

Mε τον Ναράνιο στην Στουτγάρδη

Στην εθνική Γερμανίας με την Χίπε(νο 13) και την Πολ.

Νικητής στο τουρνουά της Ζυρίχης

Παικτης μπιτς βολεϊ

Ως παίκτης στην Μπερλίν

Στην εθνική Ολλανδίας

Με τον Καρπόλ και τον Σέλινγκερ

Στη Νέα Υόρκη

Με τον θρύλο του παγκοσμίου βόλεί, τον Ρώσο Αλεξάντερ Σάβιν

Με τη Βολερό