Σαραντίτης: «Η Ομοσπονδία δεν σέβεται την υγεία των αθλητριών»

Αιχμηρές δηλώσεις  κατά της ΕΟΠΕ έκανε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Σπύρος Σαραντίτης, μετά την επικράτηση των «ερυθρολεύκων» επί του Αίαντα Ευόσμου εκτός έδρας για το πρωτάθλημα της Volley League γυναικών. «Δεν είμαι καθόλου υπερήφανος που συμμετέχω σε αυτή την παρωδία», είπε χαρακτηριστικά.

Σαραντίτης: «Η Ομοσπονδία δεν σέβεται την υγεία των αθλητριών»

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Αίαντα Ευόσμου εκτός έδρας με 0-3 σετ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Volley League γυναικών, στην πολυαναμενόμενη επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων, Σπύρος Σαραντίτης, δήλωσε μετά το ματς μεταξύ άλλων ότι είναι υπερήφανος για την ομάδα του, αλλά όχι και για την παρωδία πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού τόνισε:

«Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι κάποιοι δεν σέβονται την υγεία των αθλητών. Δεν τους ρώτησε κανείς αν μετά από τόσο μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας μπορούν να παίξουν. Υπάρχει κάποιος επίσημα να μας απαντήσει γιατί πρέπει να παίζουμε Τετάρτη-Σάββατο μετά από τρεισήμισι μήνες αγωνιστικής απραξίας, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των αθλητριών; Τρεις μήνες δεν έχουμε παίξει ούτε φιλικό αγώνα και καλούμαστε να παίξουμε παιχνίδι πρωταθλήματος, που έχει ιδιαιτερότητες, ένταση και είναι αναμενόμενο να υπάρχει σοβαρός τραυματισμός. Η ομοσπονδία δεν είναι υπεύθυνη για αυτά; Πού είναι αυτοί που φώναζαν να αρχίσει το πρωτάθλημα, τώρα που έχουμε τέσσερις τραυματισμούς αθλητριών (Κελεσίδη, Νούσια, Μεταξά, Βαρουδάκη) σε δύο αγωνιστικές; Επειδή κάποιοι αποφάσισαν ότι πρέπει να γίνει το πρωτάθλημα...

Αν υπάρχει ένα "πρέπει", είναι ότι δεν πρέπει να τραυματίζονται αθλήτριες. Ποιος θα πάρει την ευθύνη για τους σοβαρούς τραυματισμούς που ήδη έχουν σημειωθεί και που δυστυχώς θα έρθουν και άλλοι; Όταν τρεις μήνες δεν μπορούσαμε να παίξουμε φιλικά, ούτε να κάνουμε διπλές προπονήσεις που βοηθούν στην ενδυνάμωση;

Από κει και πέρα, για το άλλο κομμάτι, το αγωνιστικό, είμαι υπερήφανος που είμαι προπονητής αυτής της ομάδας. Με αυτά τα κορίτσια, αυτό το επιτελείο και αυτούς τους συνεργάτες. Αλλά δεν είμαι καθόλου υπερήφανος που συμμετέχω σε αυτή την παρωδία της Volley League γυναικών. Κάποιοι πανηγυρίζουν που παίζουμε σήμερα την 6η αγωνιστική, όταν σε όλη την Ευρώπη έχουν φτάσει στην 23η αγωνιστική!».