Οι... καραμπόλες με Κοσμά, Χαντάβα, που έκαναν καλύτερο τον Παναθηναϊκό

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τις... καραμπόλες στην ομάδα βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού, που είχαν ως αποτέλεσμα να χωρέσουν Κοσμά, Χαντάβα στην επτάδα και να γίνει πιο ανταγωνιστικό το "τριφύλλι"

Οι... καραμπόλες με Κοσμά, Χαντάβα, που έκαναν καλύτερο τον Παναθηναϊκό

Όταν αποκτήθηκε η κουβανή Περέζ παρουσιάστηκε ως μεγάλη μεταγραφή του Παναθηναϊκού, αλλά οι πληροφορίες μας από την Τουρκία μιλούσαν για παίκτρια με σοβαρούς τραυματισμούς και πριν αλέκτωρ φωνήσαι, αποχωρεί για να χωρέσουν και οι Σοφία Κοσμά, Εύα Χαντάβα.

Παναθηναϊκός: Απέκτησε την τραυματία Σάντσεζ Πέρεζ , από στην A2 Τουρκίας-Πασιά για πάσα

Η Κουβανή αποκτήθηκε ως διαγώνια, αν και την παρουσίαζαν και για κεντρική, προκειμένου να παίξει η ταλαντούχα Τσιτσιγιάννη, αλλά η απόκτηση της Χαντάβα άλλαξε τα δεδομένα. Η παρουσία της Σλοβάκας Χουντέκοβα, που αναμένεται να είναι η κορυφαία παίκτρια του Παναθηναϊκού θα έβγαζε εκτός επτάδας μια εκ των Χαντάβα, Κοσμά, κάτι που δεν θα δεχόταν καμμία από τις δυο. Η έστω και καθυστερημένη “ανακάλυψη” του τραυματισμού της έλυσε τα χέρια του Δερμάτη, που θα παίξει με τρεις ακραίες, Χαντάβα, Κοσμά, Χουντέκοβα και θα κρύβουν την πρώτη στην υποδοχή.

Volley League ανδρών: Τα ρόστερ των ... 9 ομάδων

Έτσι ο Παναθηναϊκός θα έχει άριστη υποδοχή, θα αποδεσμευθεί η Χαντάβα από το βάρος της πρώτης μπαλιάς και θα αποκτηθεί μια ξένη κεντρική, σαφώς με λιγότερα χρήματα από αυτά που θα πλήρωναν για την Περέζ. Η Φιλντ είναι ελεύθερη, βρίσκεται στην Ελλάδα και ψάχνει για ομάδα.
Ο Παναθηναϊκός με τις παραπάνω καραμπόλες γίνεται καλύτερος και μπορεί να μπει στο γκρουπ 1-6, χωρίς πολλές ελπίδες κατάκτησης του πρωταθλήματος γιατί άργησε να μπει στο μεταγραφικό παζάρι και έχασε σημαντικές παίκτριες.

Η μιζέρια της Volley League γυναικών και οι 9 ομάδες της Volley League ανδρών

Το ευχάριστο για την ομάδα βόλεϊ γυναικών είναι ότι ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Τάκης Μαλακατές είναι γνώστης του βόλεϊ και ήδη έχει κατακτήσει δυο τίτλους στο άθλημα, γι αυτό και δίνει βάρος στο άθλημα του φιλέ. Σε αντίθεση με παρελθούσες διοικήσεις που αφάνησαν το κορυφαίο τμήμα, το βόλεϊ γυναικών, για να επιβιώσει το πόλο, που δεν είχε προσφέρει την παραμικρή διάκριση στο κλαμπ.