ΕΟΠΕ: Η νέα προκήρυξη της Volley League γυναικών

Η ΕΟΠΕ γνωστοποίησε τη νέα προκήρυξη του επόμενου πρωταθλήματος της Volley League γυναικών.

 

ΕΟΠΕ: Η νέα προκήρυξη της Volley League γυναικών

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του Καταστατικού, του Εσωτερικού Κανονισμού της ΕΟΠΕ, του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων, του Διεθνούς Κανονισμού Πετοσφαίρισης, του ν. 2725/99 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων Πετοσφαίρισης αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 (αριθ. πρωτ. 1901/3.7.2020), της Συμπληρωματικής Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων (αριθ.πρωτ. 1909/6.7.2020) της Ειδικής Προκήρυξης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών – Volley League Α1 Γυναικών (αριθ.πρωτ. 2002/11.7.2020, με απόφαση του Δ.Σ./Ε.Ο.ΠΕ. (αριθ. πρακτικού 68/20.7.2020 & 69/27.7.2020), τα άρθρα 1, 2, 4 και 11 της Ειδικής Προκήρυξης του πρωταθλήματος συμπληρώνονται όπως παρακάτω:

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ α) ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………. Χορηγείται «Κάρτα Ελεύθερης Συμμετοχής» (wild card) στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών – Volley League Α1 Γυναικών 2020-2021 στο σωματείο ΑΟ ΛΑΜΙΑΣ 2013, το οποίο έχει ήδη στείλει τη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα. ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. ΑΡΘΡΟ 2ο: ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. β) Η κλήρωση για τον καθορισμό του προγράμματος της Α’ φάσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 11:30 στην αίθουσα Τύπου του Ανοιχτού Κολυμβητηρίου του ΟΑΚΑ «Σπ. Λούης» στο Μαρούσι. …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. ΑΡΘΡΟ 4ο : ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ 1. Το Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών – Volley League Α1 Γυναικών θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις με το πιο κάτω σύστημα: . / . - 2 - Οι ομάδες χωρίζονται σε δύο ομίλους (Α και Β), με επτά ομάδες ο καθένας.

Λαμβάνοντας υπόψη την τελική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων στο πρωτάθλημα της Volley League Α1 Γυναικών 2019-2020, τη ζώνη και την Ένωση/Περιφέρεια στην οποία ανήκουν γεωγραφικά, οι ομάδες θα χωριστούν στους δύο ομίλους ως εξής:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ ή ΑΟ ΘΗΡΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ ή ΑΟ ΘΗΡΑΣ β ΑΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ή ΑΣΠ ΘΕΤΙΣ ΑΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ή ΑΣΠ ΘΕΤΙΣ γ ΠΑΟΚ ή ΑΣ ΑΡΗΣ ΠΑΟΚ ή ΑΣ ΑΡΗΣ δ ΑΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (στον Όμιλο που είναι επικεφαλής ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ) ή μία εκ των ομάδων ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ, ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (στον Όμιλο που είναι επικεφαλής ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ) ή μία εκ των ομάδων ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ, ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ με όποια από τις ομάδες ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ή ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ δεν κληρώθηκε, στον όμιλο που είναι επικεφαλής ο ΟΣΦΠ ή ΑΟ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ στον όμιλο που είναι επικεφαλής ο ΑΟ ΘΗΡΑΣ όποια από τις ομάδες ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ή ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ δεν κληρώθηκε, στον όμιλο που είναι επικεφαλής ο ΟΣΦΠ ή ΑΟ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ στον όμιλο που είναι επικεφαλής ο ΑΟ ΘΗΡΑΣ στ ΑΠΣ ΑΙΑΣ ή ΑΟ ΛΑΜΙΑΣ 2013 ΑΠΣ ΑΙΑΣ ή ΑΟ ΛΑΜΙΑΣ 2013 ζ ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ ή ΑΟΝ ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ ή ΑΟΝ ΑΜΑΖΟΝΕΣ

α. Με κλήρωση θα τοποθετηθούν στους Ομίλους και Α και Β επικεφαλής των ομίλων ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ και ο ΑΟ ΘΗΡΑΣ.

β. Με κλήρωση θα τοποθετηθούν στους Ομίλους Α και Β ο ΑΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ο ΑΣΠ ΘΕΤΙΣ Βούλας.

γ. Με κλήρωση θα τοποθετηθούν στους Ομίλους Α και Β ο ΠΑΟΚ και ο ΑΣ ΑΡΗΣ Θεσ/νίκης.

δ. ΑΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ τοποθετείται στον Όμιλο που είναι επικεφαλής ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ και στον άλλο όμιλο (που είναι επικεφαλής ο ΑΟ ΘΗΡΑΣ) με κλήρωση τοποθετείται ο ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ή ο ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

ε. Όποια από τις ομάδες ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ και ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ δεν κληρώθηκε (όπως παραπάνω) τοποθετείται στον όμιλο που είναι επικεφαλής ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ και ο ΑΟ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ στον όμιλο που είναι επικεφαλής ο ΑΟ ΘΗΡΑΣ

στ. Με κλήρωση θα τοποθετηθούν στους Ομίλους Α και Β ο ΑΠΣ ΑΙΑΣ Ευόσμου και ο ΑΟ ΛΑΜΙΑΣ 2013.

ζ. Με κλήρωση θα τοποθετηθούν στους Ομίλους Α και Β η ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ και ο ΑΟΝ ΑΜΑΖΟΝΕΣ.

Σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους (Α και Β) θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία. Μετά τους αγώνες αυτούς και, σύμφωνα με τη βαθμολογία (άρθρο 17ο), οι ομάδες κατατάσσονται: Στον Α’ Όμιλο: από το VL-Α/1 έως και VL-Α/7 Στον Β’ Όμιλο: από το VL-Β/1 έως και VL-Β/7 . / . - 3 - Β’ Φάση Γ’ Όμιλος: συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους της Α’ Φάσης τις τρεις πρώτες θέσεις VL-Α/1, VL-Α/2, VL-Α/3, VL-Β/1, VL-Β/2, VL-Β/3 Θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία.

Μετά τους αγώνες αυτούς και, σύμφωνα με τη βαθμολογία, οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 1 έως και 6 της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του πρωταθλήματος. Δ’ Όμιλος: Συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν σε κάθε έναν από τους δύο ομίλους της Α’ Φάσης τις θέσεις 4-7, δηλαδή VL-Α/4, VL-Α/5, VL-Α/6, VL-Α/7, VL-Β/4, VL-Β/5, VL-Β/6, VL-Β/7.

Θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία, όπου οι ομάδες που στην Α’ φάση ήταν στον ίδιο όμιλο, θα μεταφέρουν τη βαθμολογία από τους μεταξύ τους αγώνες στους δύο γύρους της Α’ Φάσης και ΔΕΝ θα αγωνιστούν ξανά μεταξύ τους.

Μετά τους αγώνες αυτούς και, σύμφωνα με τη βαθμολογία, οι ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 7 έως και 14 της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του πρωταθλήματος.

2. Υποβιβασμός στην αμέσως κατώτερη κατηγορία (Pre League Γυναικών), καθώς και άνοδος στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών.

α) Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 12η, 13η και 14η θέση στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος θα υποβιβαστούν στην αμέσως κατώτερη κατηγορία (Pre League Γυναικών).

β) Στην Α1 Εθνική κατηγορία θα αγωνίζονται από τη νέα αγωνιστική περίοδο 2021-2022 οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη και δεύτερη θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της Pre League Γυναικών 2020-2021.

3. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2021-2022 στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως δέκα τέσσερις ομάδες.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. ΑΡΘΡΟ 11ο: ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ – ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………. β) Η ΕΟΠΕ, εφόσον εξουσιοδοτηθεί από τα σωματεία της Α1 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών – Volley League Α1 Γυναικών, μπορεί να μεταβιβάζει τη ραδιοφωνική ή τηλεοπτική ή διαδικτυακή μετάδοση ή την αναμετάδοση, με οποιαδήποτε τεχνική μέθοδο ή μέσο, των αγώνων του πρωταθλήματος 2020-2021 σε τηλεοπτικό σταθμό.

Στην περίπτωση αυτή κανένα σωματείο δεν έχει το δικαίωμα να έρθει σε συνεννόηση με τηλεοπτικό σταθμό για την τηλεοπτική ή διαδικτυακή αναμετάδοση αγώνα πρωταθλήματος.