Το δίκιο της Ελπίδας Αμπελοκήπων!

Κάθε γεγονός έχει πάντα διαφορετικές αναγνώσεις, γι αυτό να σας αναφέρουμε και την άλλη όψη του νομίσματος, όσον αφορά την κρίση μας ότι κακώς η Ελπίδα Αμπελόκηπων πήρε μέρος στο ...επαγγελματικό πρωτάθλημα βόλεϊ.

Το δίκιο της Ελπίδας Αμπελοκήπων!

Οι άνθρωποι έφτιαξαν μια ομάδα με στόχο την παραμονή στην κατηγορία, αλλά η καλή δουλειά, το ταλέντο των αθλητών και το χαμηλό επίπεδο της κατηγορίας την έφεραν στην πρώτη θέση.

Το δίλημμα ήταν καταστροφικό, εξαιτίας ενός απαράδεκτου, αναχρονιστικού και ισοπεδωτικού κανονισμού της ΕΟΠΕ σε συνδυασμό με την αβελτηρία και την αγκύλωση της ΕΣΑΠ.

Είχαν να διαλέξουν ανάμεσα στην άνοδο ή στον υποβιβασμό στην τελευταία τοπική κατηγορία με βαριά πρόστιμα, σε μια περίοδο που είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο για μια ομάδα χωρίς μεγάλο χορηγό να γίνει επαγγελματική.

Όταν ανέλυαν το πρόβλημα τους στους υπεύθυνους έπαιρναν ανεύθυνες και ανόητες απαντήσεις “ας προσέχατε” και “ας μη κερδίζατε τα ματς” , λες και υπάρχει σοβαρός παράγοντας που μπορεί να πει στους παίκτες ¨καθίσετε να χάσετε”. Αυτά τα κάνουν μόνο οι ομάδες του στοιχήματος, που δεν είναι λίγες στο βόλεϊ.

Έδωσαν τη θέση τους στη δεύτερη ΧΑΝΘ και στον συμπολίτη Πήγασο, εισέπραξαν αρνήσεις κι όταν βρέθηκε το σωσίβιο του Εθνικού Κοζάνης που ζήτησε wild card , τους … βούλιαξε η ΕΣΑΠ μια και καλή.

Μαθαίνουμε ότι σκέφτονται πλέον την αλλαγή αυτού του άκαιρου και καταστροφικού κανονισμού και επιμένουμε ότι ομάδες όπως η Ελπίδα και ο Μίλων δεν έχουν θέση σε επαγγελματικό πρωτάθλημα, αν και βέβαια ΔΕΝ υπάρχει επαγγελματικό πρωτάθλημα βόλεϊ στην Ελλάδα.

Για να υπάρξει πρέπει να φροντίσουν η ΕΟΠΕ και η ΕΣΑΠ που διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο.Καιρός να αφουγκραστούν τις επιταγές των καιρών γιατί όπως γράψαμε πολλάκις “όποιος δεν εξελίσσεται, εξαφανίζεται όπως οι δεινόσαυροι” και η ΕΣΑΠ ήδη έχει μπει σε αυτή την ατραπό αλλά δεν το ξέρει ή το κρύβουν οι κεφαλές της…

ΥΓ: Το άρθρο γράφτηκε πριν από την ανακοίνωση της Ελπίδας, που είναι αποκαλυπτική και καταγγελτική όσον αφορά το... επαγγελματικό πρωτάθλημα, που είναι διάτρητο, χάρη στο μόνιμο παρεάκι που κάνουν ρουσφέτια ο ένας στον άλλον. Για ανάλογο λόγο έφυγε και ο Εθνικός Πειραιά και η έλλειψη νέου αίματος φέρνει ... αρρωστημένες καταστάσεις και αρτηριοσκλήρωση. Επιμένουμε πάντως ότι ομάδες σαν την Ελπίδα Αμπελοκήπων και τον Μίλωνα δεν πρέπει να παίζουν σε ένα σωστό επαγγελματικό(σε ποιό;) πρωτάθλημα με σωστές προδιαγραφές.