Οι διάδοχοι του Μουνιόθ και ο πρωταθλητής Ολυμπιακός μέσω ψηφοφορίας

Με τον Φερνάντο Μουνιόθ θα πάει στα πλέι οφς της Volley League  ανδρών ο Ολυμπιακός και μετά θα αναζητήσει Έλληνα προπονητή. Περιμένει την τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής για να αγωνισθεί ή να αναδειχθεί πρωταθλητής με 8-2, εξαιτίας της φυγομαχίας των ΠΑΟΚ-ΠΑΟ.

Οι διάδοχοι του Μουνιόθ και ο πρωταθλητής Ολυμπιακός μέσω ψηφοφορίας

Στον Ολυμπιακό περιμένουν την αυριανή τηλεδιάσκεψη της ΕΣΑΠ και με το που θα ανάψει το πράσινο φως για τη συνέχιση του πρωταθλήματα θα στείλουν στους Γκάσμαν Χουσάι, Έμι Τερβαπόρτι, Μίχαλ Φίνγκερ τα αεροπορικά εισιτήρια να έρθουν στην Ελλάδα και να ενσωματωθούν στις προπονήσεις. Ήδη έχουν γίνει οι κρατήσεις και περιμένουν την απόφαση, για να αγοράσουν τα εισιτήρια.

Σε περίπτωση που αρνηθούν να παίξουν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, τότε εύλογα θα ισχύσει το 8-2, υπέρ της ανάδειξης πρωταθλητή του Ολυμπιακού, αφού οι ψήφοι ήταν 7-3 και ο Φοίνικας Σύρου τόνισε οτι θα πάει κι αυτός με την πλειοψηφία, αν φυγομαχήσει το μπλοκ Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ, κι αρνηθεί να αγωνιστεί στα πλέι οφ τίτλου.

Τα δακρύβρεχτα λόγια του Κώστα Παϊσιάδη, που προβάλουν την υγεία των αθλητών, παρότι το ποδόσφαιρο ανάβει μηχανές, δεν έχουν πέραση και οι πιέσεις προς την Ελπίδα Αμπελοκήπων, δεν φαίνεται να περνούν. Η λογική φαίνεται να υπερισχύει του συναισθηματισμού, του μελό Παϊσιάδη και των πιέσεων του μπλοκ. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να φέρει όλους τους ξένους πίσω, αφού έχουν συμφωνήσει με άλλους συλλόγους την επόμενη περίοδο και δεν θέλουν να ρισκάρουν ενδεχόμενο τραυματισμού. Ο Παναθηναϊκός εξάλλου φαίνεται οτι έχει οικονομικό πρόβλημα και γι αυτό αρνείται να αγωνιστεί, αν και είχε ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ κρύβονται πίσω από την πανδημία, αλλά τα υπόλοιπα 8 σωματεία της ΕΣΑΠ δεν φαίνεται να πείθονται από τις δικαιολογίες τους, κι εφόσον επιμείνουν στην άρνηση τους να αγωνιστούν, θα αναδειχθεί πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, που με ανακοίνωση του ζητά να κριθεί ο τίτλος στο γυμναστήριο. Αλλά ακόμη κι αν το αποτέλεσμα είναι 7-3, θα μετρήσει η πλειοψηφία, έναντι της μειοψηφίας. Δεν μπορεί να περάσει η γνώμη των 2,3 σωματείων, και όχι των 7,8. Ο Αυγενάκης ναι μεν ζήτησε πλειοψηφία 3/4 για απόφαση, δεν είπε όμως τι θα ισχύσει σε περίπτωση που καμμία πρόταση δεν συγκεντρώσει τον επιθυμητό αριθμό ψήφων. Λογικά θα επικρατήσει η πλειοψηφία. Έτσι επιτάσσει η δημοκρατία και στις εντολές Αυγενάκη δεσμεύονται οι Ομοσπονδίες, όχι οι Επαγγελματικοί Συνεταιρισμοί.

Όσον αφορά τον Μουνιόθ έχει υψηλό κασέ και έχει συμφωνήσει με την Ομοσπονδία του Βελγίου, για να αναλάβει την Εθνική. Η φιλοσοφία εξάλλου του Ολυμπιακού μετά την πανδημία εποχή είναι η ανάθεση όλων των ομάδων σε Έλληνες προπονητές, γιατί οι ξένοι έχουν τουλάχιστον έξοδα 15.000 ευρώ για διαμονή, διατροφή.

Υποψήφιοι αντικαταστάτες του Ισπανού είναι οι Δημήτρης Καζάζης, Σωτήρης Δρίκος, Κυριάκος Καμπερίδης, Γιάννης Ορφανός, Θανάσης Μουστακίδης, Θανάσης Ψάρας, ενώ ο Αντώνης Βουρδέρης, δεν μπορεί να αναλάβει την ομάδα γιατί έχει δίπλωμα Β κατηγορίας και δεν μπορεί να κοουτσάρει τον Ολυμπιακό.