Συνέντευξη Ταρνατόρου: Πώς θα βγει ο πρωταθλητής βόλεϊ! (vid)

O πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος, σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στον τρόπο ανάδειξης πρωταθλητή αλλά και τι θα γίνει με το επαγγελματικό βόλεϊ.

Συνέντευξη Ταρνατόρου: Πώς θα βγει ο πρωταθλητής βόλεϊ! (vid)

O πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος, σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους ξεκαθάρισε τι μέλλει γενέσθαι με το πρωτάθλημα αλλά και με το επαγγελματικό βόλεϊ.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Ταρνατόρου...

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Υπάρχουν τρία σενάρια. Το πρώτο είναι ότι επικυρώνουμε τη βαθμολογία και με βάση τις θέσεις βγαίνουν οι συμμετοχές στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και ο πρωταθλητής. Το δεύτερο είναι κατάταξη χωρίς πρωταθλητή και το τρίτο να θεωρηθεί το πρωτάθλημα ως μη γενόμενο. Η προσωπική μου άποψη είναι να επικυρωθεί η κατάταξη με πρωταθλητή, αλλά θα αποφασίσει το ΔΣ της ΕΣΑΠ. Ήδη ο ΠΑΟ και ο ΠΑΟΚ έχουν τοποθετηθεί με ανακοίνωσή τους για να θεωρηθεί το πρωτάθλημα ως μη γενόμενο».

Για την «ουρά» της βαθμολογίας: «Τρία σενάρια κι εδώ. Δεν πέφτουν οι δύο τελευταίοι, ανεβαίνουν δύο από την Α2, γίνονται 12 οι ομάδες και πέφτουν την επόμενη περίοδο 4 για να μείνουμε πάλι 10. Να πέσουν δύο, να ανέβουν δύο και να παραμείνουμε 10 ομάδες. Και τρίτον, να δώσουμε 2 wild cards και να συμμετέχουν στη διαδικασία και οι Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ελπίδα Αμπελοκήπων. Ήδη ρώτησα τις δύο ομάδες αν θέλουν να παίξουν του χρόνου στη Volley League».

Για τη βιωσιμότητα της ΕΣΑΠ: «Η ΕΡΤ έχει παγώσει τις πληρωμές, έχουμε πάρει το 50% και αν δεν πάρουμε τα υπόλοιπα δεν μπορούμε να πληρώσουμε τη διαιτησία και τα έξοδα της ΕΣΑΠ. Η ΑΕΚ πέρσι το καλοκαίρι μάς είπε ότι θα αποχωρούσε, αλλά ως την τελευταία στιγμή δεν έστελνε χαρτί αποχώρησης. Δεν μπορούμε νομικά να προχωρήσουμε σε αντικατάσταση, βάσει νόμου. Κι αν διώχναμε την ΑΕΚ, θα μας έκαναν αγωγή για διαφυγόντα κέρδη. Πρέπει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να ξεκαθαρίσει την κατάσταση τουλάχιστον ως το τέλος Ιουλίου».

Για την επανέναρξη του πρωταθλήματος: «Αν επιτρέψει η κυβέρνηση να ανοίξουν τα γυμναστήρια και επεκταθούν τα transef, θα μπουν οι ομάδες στα γυμναστήρια και θα γίνουν οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Μπορεί να παγιωθεί η υπάρχουσα βαθμολογία και να γίνουν πλέι οφ με διαφορετικό τρόπο για να κερδίσουμε χρόνο. Η πρόταση από τις λίγκες που έχει σταλεί στον υφυπουργό είναι αν είναι δυνατόν να ανοίξουν τα γυμναστήρια μόνο για τις επαγγελματικές ομάδες. Θεωρώ ότι στο τέλος Απριλίου κατά 90% θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και δεν θα μιλάμε υποθετικά αλλά ρεαλιστικά».

Για την επιστροφή του πρωταθλήματος στην ΕΟΠΕ: «Ποιος είπε ότι θα αφήσουμε το πρωτάθλημα; Η εμπορικότητα ενός πρωταθλήματος βασίζεται 99% στην κορυφή και 1% στον υποβιβασμό. Επειδή η επόμενη χρονιά θα δεχθεί απόνερα από τη φετινή, θα είναι μεταβατική για να οργανώσουμε τα επόμενα χρόνια το επαγγελματικό πρωτάθλημα. Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει συζήτηση μεταξύ των μελών για διάλυση της ΕΣΑΠ».

Για την Pre League: «H ΕΣΑΠ είναι θετική υπό προϋποθέσεις. Να είναι ο προθάλαμος της Volley League. Yπάρχει μεγάλο οργανωτικό κενό ανάμεσα στην Α1 και την Α2 ανδρών. Εμείς χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της ΕΟΠΕ να διοργανώσει την Pre League αλλά με σωστές προϋποθέσεις».

Για τη δική του συμμετοχή στην ΕΣΑΠ, αν προβιβαστεί ο Μίλωνας: «Ο Μίλων δεν είναι δική μου ομάδα, απλώς έχω βοηθήσει χορηγικά. Εγώ είμαι εκπρόσωπος του Ολυμπιακού».