O υποτιμημένος ΠΑΟΚ και ο εφησυχασμένος Ολυμπιακός

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τα νέα δεδομένα του ΠΑΟΚ, που θα είναι πρόσκαιρα και τον εφησυχασμό του Ολυμπιακού, που δεν παίζει καλά...

O υποτιμημένος ΠΑΟΚ και ο εφησυχασμένος Ολυμπιακός

Η απόκτηση του Ολλανδού Βαν Ντάικ προκάλεσε ευφορία στον Ολυμπιακό , αφού ο νεοαφιχθείς παίκτης δεν είναι αυτός που θα τρομάξει τον πρωταθλητή, αλλά όπως φαίνεται πρόκειται για προσωρινή λύση.

Ο ΠΑΟΚ έκανε την πιο σοφή κίνηση την εφετινή περίοδο. Λειτούργησε βάση τακτικής και όχι ανάλογα με τα κέφια κάποιου παράγοντα του, όπως συνηθίζει και όπως έπραξε το καλοκαίρι. Τότε που ο Αντώνης Τσαλόπουλος ακριβοπλήρωσε τον Ρώσο Ίλινιχ, που δύσκολα θα έπαιζε σε μια ομάδα με προγραμματισμό και σκάουτινγκ και ο Θανάσης Κατσαρής πήρε τους Κουβανούς Σαντοβάλ, Άλμπο επειδή ήταν καλοί οι Σεπέδα, Χιμένες. Ο μόνος που άξιζε ήταν ο Κάλβο, αλλά αυτός είχε δικαστικά προβλήματα.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν πήρε έναν πρώην διαγώνιο, τον Ολλανδό Βαν Ντάικ, που έχει να παίξει από τον… πόλεμο, προκειμένου να έχει στους επόμενους αγώνες έναν παίκτη που αγωνίσθηκε κάποτε στη θέση του διαγώνιου. Κι αυτό το έπραξε γιατί είναι προτιμότερος ο Βαν Ντάικ, από τον Σωτηρίου και τον Ίλινιχ που δεν ξέρουν τη θέση. Ο Βαν Νταικ όμως έχει ημερομηνία λήξης και έχουν πλέον άνεση χρόνου να ψάξουν για ένα σπουδαίο διαγώνιο, που θα υπάρχει μετά τις γιορτές στην αγορά. Και με δεδομένο ότι ο Αντώνης Τσαλόπουλος, αλλά και ο Θανάσης Κατσαρής πρέπει να κατευνάσουν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ μετά τις απανωτές γκάφες, αναμένεται να ρίξουν χρήμα για την απόκτηση ενός σπουδαίου παίκτη, όπως έκαναν παλιά με τους Αμερικανούς Λη, Γιαμπλόνσκι.

Επιπροσθέτως ο ΠΑΟΚ κινείται και για την απόκτηση ενός ξένου κεντρικού που θα τον ενισχύσει αφάνταστα, ενώ δεν αποκλείεται να αντικατασταθεί και ο Ίλινιχ, αφού δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη που φορούσε παλιά την φανέλα της εθνικής Ρωσίας. Ίσως πρόκειται και για … συνωνυμία.

Mε 3 νέους παίκτες ο ΠΑΟΚ θα είναι εντελώς διαφορετικός όταν κρίνονται οι σοβαροί τίτλοι, γιατί το Λιγκ Καπ είναι μια φιέστα χωρίς αντίκρυσμα, που δεν την παίρνει σοβαρά υπόψη της ούτε η ΕΣΑΠ, αφού μπορεί να παίξει και …η θεία μου χωρίς δελτίο και ταυτοποίηση.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν δεν πρέπει να παρασυρθεί από τους δυο διασυρμούς του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο, γιατί η νίκη δεν ήρθε από τη δική του απόδοση, αλλά από τα χάλια του αντιπάλου του. Στην Πυλαία για παράδειγμα ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-0, παρότι έδωσε 21 πόντους στον αντίπαλο του με δικά του λάθη. Και στο εύκολο 3-0 του Λιγκ Καπ, όπου δεν υπήρχε ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο, η ομάδα του Μουνιόθ έκανε 23 λάθη! Το θέμα το εντόπισε βέβαια και ο Ισπανπός τεχνικός, γι αυτό και ζητά πίστωση χρόνου, αλλά τόσα λάθη σε αγώνες χωρίς αντίπαλο είναι πάρα πολλά …

Υπάρχει και ένα σενάριο που μπορεί να τον φέρει σε θέση οδηγού τον ΠΑΟΚ. Αν φέρει ξένο πασαδόρο και ενισχυθεί σε θέση που πραγματικά χωλαίνει, τότε αλλάζουν όλα τα δεδομένα. Γιατί με τον Κάλβο στη σύνθεση του, ο ΠΑΟΚ θα είναι διαφορετική ομάδα.