Πετρέας: «Στην Λίγκα πρέπει να …σπάσουν αυγά. Γιατί στον Ολυμπιακό πληρώνουν; »

Ο Γιώργος Πετρέας μίλησε για την απόφαση του να παραμείνει στον Ολυμπιακό.

Πετρέας: «Στην Λίγκα πρέπει να …σπάσουν αυγά. Γιατί στον Ολυμπιακό πληρώνουν; »

Δηλώσεις εφ'όλης της ύλης έκανε ο Γιωργος Πετρέας στην Nova και έκανε μια ξεχωριστή αναφορά στην ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα είπε:

«Εμείς είχαμε προετοιμαστεί με τον Άλμπο στη διαγώνιο για τον ΠΑΟΚ. Όταν υπέγραψα το φύλλο αγώνα κατάλαβα ότι δεν θα παίξει. Σίγουρα ξαφνιαστήκαμε αλλά στον Ολυμπιακό έχουμε την δυνατότητα να διαχειριζόμαστε τέτοιες καταστάσεις. Δεν ήταν μόνο ψυχολογικής σημασίας η νίκη. Έχει και βαθμολογική αξία. Σίγουρα κάποιοι θα περίμεναν πιο εύκολη νίκη αλλά το τρίποντο μετράει.

Πρέπει στην Λίγκα να …σπάσουν αυγά για να έχουμε πρωτάθλημα. Στον Ολυμπιακό γιατί να είναι επαγγελματίες και να πληρώνουν τα πάντα; Κάποια στιγμή πρέπει να γίνουν τα αυτονόητα.

Είναι απλό το γιατί έμεινα. Ήμουν ικανοποιημένος από τον Ολυμπιακό, στον Ολυμπιακό ήταν ικανοποιημένοι από εμένα και δεν υπήρχε περίπτωση να μην μείνω. Δύο λεπτά ήταν αρκετά στη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο κ. Κουντούρη προκειμένου να δώσουμε τα χέρια.

Αν λέμε ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα θα έπρεπε να είχαμε κλειδάριθμους για να μην είχαμε ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός πρώτη αγωνιστική, στην Ευρώπη πως γίνεται δύο ομάδες με ίδιους υψηλούς στόχους να κοντράρονται Δεκέμβριο μήνα; Το ίδιο θυμίζω έγινε και πέρσι στις γυναίκες και ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε πρόωρα. Μήπως πρέπει να αλλάξει κάτι και εκεί; Εμείς πάντως διψάμε για τέτοια παιχνίδια. Ξέρουμε ότι θα παίζουμε απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες αλλά θα παίξουμε το παιχνίδι μας. Μακάρι να παίζουμε τέτοια παιχνίδια κάθε μήνα.

Όταν παίξαμε στο ΣΕΦ έκανα να κοιμηθώ τρεις μέρες. Το σκέφτομαι ακόμη και δεν υπάρχει περίπτωση να το ξεχάσω.

Κανένας δεν πρόκειται να μηδενίσει την προσπάθειά μας στην Εθνική. Διαβάζω ότι ήταν 24 ομάδες και για αυτό προκριθήκαμε. Διαβάζω ότι με μια νίκη και αν δεν ήταν η Ρουμανία δεν θα πηγαίναμε στους 16. Όλα αυτά δεν μας αγγίζουν. Εμείς με το σπαθί μας μπήκαμε στους 24, με το σπαθί μας μπήκαμε στους 16. Ήμασταν μια γροθιά, παίκτες και προπονητές και τα καταφέραμε.

Εγώ προσωπικά θέλω να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας αν μπορούμε στο VNL. Και ας φάμε σφαλιάρες, δεν πειράζει. Το ίδιο πάθαιναν και οι προηγούμενες ομάδες αλλά είδατε που είχαν φθάσει. Χάναμε 3-0 από την Κούβα, μετά κερδίζαμε ένα σετ και μετά τους κερδίζαμε κιόλας. Να γίνει το ίδιο και τώρα. Ας δοκιμάσουμε τουλάχιστον και ας μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Η ομοσπονδία πρέπει να βρει τρόπο μέσα από το τμήμα marketing να ανεβάσει επίπεδο την Εθνική ομάδα».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας