Οριστικό: Η ΑΕΚ δεν θα παίξει στο πρωτάθλημα βόλεϊ !

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ πως η "Ένωση" οριστικά δεν θα κατέβει να παίξει στο νέο πρωτάθλημα. Τελευταία προσπάθεια για Ηρακλή. 

Οριστικό: Η ΑΕΚ δεν θα παίξει στο πρωτάθλημα βόλεϊ !

Είναι οριστικό! H AEK δεν θα κατέβει να παίξει στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν. Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Αλέξης Αλεξίου, ενημέρωσε προφορικά τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ (στη συνεδρίαση της Ε.Ε.Α.) πως οι "κιτρινόμαυροι" θα αποσυρθούν από την διοργάνωση. Μάλιστα, δεν κατέθεσαν ούτε και φάκελο.

Όσον αφορά τον Ηρακλή, η ομάδα της Θεσσαλονίκης απέστειλε στην ΕΣΑΠ δήλωση αποχώρησης. Τις τελευταίες ώρες, όμως, γίνεται μία τελευταία προσπάθεια της ΕΣΑΠ για να γεφυρωθούν οι διαφορές, ώστε ο το ιστορικό σωματείο να καταφέρει να παίξει κανονικά και οι αθλητές που έχουν κλείσει για τη νέα σεζόν να μην έρθουν σε αδιέξοδο.

Ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Παμβοχαϊκός δεν πήραν άδεια για τυπικούς λόγους. Όμως, αναμένεται να πάρουν άδεια συμμετοχής στην επόμενη συνεδρίαση, ενώ το ίδιο ισχύει γα την Ελπίδα και τον ΟΦΗ, καθώς ολοκληρώνουν από μέρα σε μέρα τις διαδικασίες συγκρότησης των νέων ΤΑΑ. Όσον αφορά τον Εθνικό Μ.Γ.Σ. κάνει αγώνα για διακανονισμούς με αθλητές με πρόθεση να αγωνιστεί κανονικά στο πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες τέλος, κανονικά όπως αναμενόταν πήρε άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ο Ολυμπιακός όπως επίσης και ο Φοίνικας Σύρου με την Κηφισιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΕΑ:

«Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού μετά τη συνεδρίαση την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου δόθηκε άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Volley League στα ακόλουθα ΤΑΑ:

1. Τ.Α.Α. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
2. Τ.Α.Α. Α.Ο.Φοίνικας Σύρου
3. Τ.Α.Α. Α.Ο.Π.Κηφισιάς

Οι φάκελοι των υπολοίπων ΤΑΑ θα ελεγχθούν στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού».