Και τώρα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Ο θρίαμβος της ομάδας βολεί γυναικών του Ολυμπιακού, έφερε σε δεύτερη μοίρα τις εμφανίσεις της ομάδας των ανδρών στο Τσάλεντζ Καπ, όπως είπε ο Μουνιόθ στα αποδυτήρια μετά τον τελικό” θέλω να είναι η τελευταία κακή βραδιά σας την εφετινή περίοδο” και μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία για τις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ

Και τώρα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Το γιατί χάθηκε ο τελικός το έχουμε αναλύσει, απλά θα επαναλάβουμε ότι η διαφορά των δυο ομάδων ήταν στο κομμάτι “ μπλοκ -άμυνα” , όπου η υπεροχή της ιταλικής ομάδας ήταν συντριπτική, αλλά και στα λάθη. Όπως είχε επισημάνει στην ανάλυση του ο Σωτήρης Δρίκος, η Ραβένα κερδίζει με το σερβίς και δικαιώθηκε. Από εκεί και πέρα, είχαμε γράψει μετά το ματς ότι ο Ολυμπιακός υστέρησε σε πασαδόρο και διαγώνιο, γι αυτό και ο Μουνιόθ χρησιμοποίησε ελάχιστα τους Οιβάνεν, Ντρζίζγκα, στο ματς με τον Παμβοχαϊκό.

Η Ευρώπη τελείωσε, ο Ολυμπιακός μετά από 13 χρόνια επέστρεψε σε τελικούς ευρωπαϊκών κυπέλλων, η παρουσία του είναι επιτυχημένη, γι αυτό και ο κόσμος αποθέωσε τους παίκτες μετά το τρίτο σετ! Πάμε όμως μπροστά και στις αναμενόμενες αναμετρήσεις Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με σίγουρη την κόντρα τους την Παρασκευή στη Ρόδο, στον ημιτελικό κυπέλλου και κατά πάσα πιθανότητα στους τελικούς των πλέι οφς αν προκριθούν σε βάρος της Κηφισιάς και του Φοίνικα Σύρου, αντίστοιχα.

Η Ραβένα αποκάλυψε με τις δυο νίκες του τις αδυναμίες του Ολυμπιακού και ο πολύπειρος Ντανιέλε Ρίτσι σίγουρα θα προσπαθήσει να τις εκμεταλλευτεί και ο Μουνιόθ να τις καλύψει, γιατί δεν διορθώνονται σε μια εβδομάδα.

Ο Ολυμπιακός έχει φέτος δυο εμφανή προβλήματα. Ο διαγώνιος του Οιβάνεν δεν είναι καλός στην ψηλή μπάλα, όπου δίνει λύσεις μόνο ο Αλεξίεφ, ενώ είχε προβλήματα στην υποδοχή του, όταν ο αντίπαλος πίεζε με φότινγκ σέρβις.

Βέβαια ο ΠΑΟΚ δεν είναι Ραβένα, έχει όμως την ψυχολογία με το μέρος του, αφού στα τρία τελευταία χρόνια, πήρε τουλάχιστον δυο πρωταθλήματα με χειρότερο ρόστερ και στη Θεσσαλονίκη πιστεύουν πως αφού το έκαναν 3 φορές γιατί να μη το κάνουν και τέταρτη;

Με σημαία το περσινό “βρόμικο” 1-3 του Ρέντη, θα παίξει στον ημιτελικό της Ρόδου και πολύ περισσότερο στους τελικούς, με τον αέρα του “γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος”. Επανέλαβε τα γούρια των τελευταίων χρόνων, άλλαξε προπονητή και παίκτες, στο χέρι όμως των παικτών του Ολυμπιακού είναι να τους κόψουν τον βήχα και να πανηγυρίσουν στο τέλος την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερους παίκτες από τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί…