Λίμπερο η ακραίος ο Κοκκινάκης σε Ολυμπιακό και Εθνική;

Ο Μένιος Κοκκινάκης υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό για να παίξει λίμπερο, αλλά στην Εθνική ανδρών ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ανδρεόπουλος τον δήλωσε ως ακραίο. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Λίμπερο η ακραίος ο Κοκκινάκης σε Ολυμπιακό και Εθνική;

Ο διεθνής παίκτης πήρε τη μεγάλη απόφαση, να κάνει στροφή στην καριέρα του και από ακραίος, όπου έπιασε το ταβάνι του, να γίνει λίμπερο. Εκεί με σκληρή δουλειά μπορεί να εκτοξευθεί στο παγκόσμιο βόλεϊ, καθώς έχει όλες τις προδιαγραφές. Άριστη υποδοχή, καλός χειριστής της μπάλας και με τα δάκτυλα, αντίληψη του χώρου, ρεφλέξ, αλτικότητας, αμυντική αντίδραση

Ολυμπιακός: Τι δείχνει με τα τρία δάχτυλα ο Κοκκινάκης (pic)

Στην Εθνική όμως δηλώθηκε ως ακραίος μετά από συζήτηση που έκανε με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο, επειδή στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας θα λείπει ο Θανάσης Πρωτοψάλτης. Ο διεθνής ακραίος επιβαρύνθηκε πολύ στη Φρηντρισχάφεν, έπαιζε με πόνους και χρειάζεται ξεκούραση και αποθεραπεία για να παίξει στο Ευρωβόλεϊ του Σεπτεμβρίου.

Έτσι ο Ανδρεόπουλος που θέλει οπωσδήποτε ένα χειριστή της μπάλας, ζήτησε από τον Κοκκινάκη να παίξει προσωρινά ως ακραίος με υποδοχή και μετά να αγωνισθεί ως λίμπερο, με την επιστροφή Πρωτοψάλτη.

Ο Μένιος Κοκκινάκης θα συνεχίσει ως λίμπερο, κι εκεί πρέπει να τον υπολογίζει πλέον ο Ανδρεόπουλος, γιατί αυτή είναι και η συμφωνία με τον Ολυμπιακό.