ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Δεν τελείωσε το πρωτάθλημα...

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τον δεύτερο τελικό της Volley League ανδρών ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Δεν τελείωσε το πρωτάθλημα...

Ορθώς ο προπονητής του Ολυμπιακού Φερνάντο Μουνιόθ δήλωσε ότι δεν τελείωσε το πρωτάθλημα, αφού το 1-0 ποτέ δεν έδωσε τίτλο, ενώ πριν από δυο χρόνια η ομάδα του Πειραιά είχε χάσει το τρόπαιο, παρότι είχε κερδίσειε με εκκωφαντικό 3-0 τον ΠΑΟΚ.

Τότε, στις 24 Απριλίου 2017, ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει 3-0( 25-19, 25-22, 25-16) τον ΠΑΟΚ, με έναν εκπληκτικό Λίμπερμαν Αγκάμεζ (21/29 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ) και οι περισσότεροι πίστεψαν ότι τελείωσε το πρωτάθλημα. Κι όμως έγινε η ανατροπή της ανατροπής. Στο δεύτερο ματς ο ΠΑΟΚ κέρδισε 3-0, στο τρίτο έκανε «μπρέικ» στο Ρέντη με 3-2, για να ακολουθήσει «μπρέικ» του Ολυμπιακού στην Πυλαία με 3-0 και άρχισαν οι προετοιμασίες για τη φιέστα, αφού τραυματίσθηκαν οι δυο ξένοι Στάροβιτς, Πέτκοβιτς. Τη συνέχεια την ξέρετε…

Το πάθημα λοιπόν πρέπει να γίνει μάθημα και το πρωτάθλημα θα τελειώσει όταν πέσει και η τελευταία μπάλα και πολλά μπορούν να συμβούν, αφού έχουμε οπωσδήποτε άλλα δυο ματς. Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο στην Ιεράπετρα από τα δικά του λάθη, παρομοίως και ο ΠΑΟΚ τον πρώτο τελικό και οι Θεσσαλονικείς είναι αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους, παρότι σε 5 εφετινά μας μετρούν μόλις μια νίκη, αυτή του Κυπέλλου. Έχασαν δυο φορές στην κανονική περίοδο, στον τελικό του Λιγκ Καπ και στον πρώτο τελικό των πλέι οφς.

Το ευχάριστο για τον Ολυμπιακό είναι ότι θα βρει ρυθμό ο Τοντόρ Αλεξίεφ στην υποδοχή και δεν θα επαναλάβει τα λάθη του πρώτου αγώνα, που δεν ήταν απόρροια κακής εκτίμησης, αλλά της μακροχρόνιας απουσίας του από τις προπονήσεις.