Οι Στεφάνου, Δαρίδης έκοβαν, ο Σμιτ έραβε-Ένταση στη φυσούνα

Η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων αποτυπώθηκε στο Ρέντη και έσβησε τη μουτζούρα της Ιεράπετρας.

Οι Στεφάνου, Δαρίδης έκοβαν, ο Σμιτ έραβε-Ένταση στη φυσούνα

Κορυφαίοι του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Στεφάνου που έπαιξε και για τον Αλεξίεφ, ενώ ο Σμιτ πήρε το επιθετικό βάρος και είχε 11/19 επιθέσεις, δεν κόπηκε ούτε μια φορά. Οι κεντρικοί του Ολυμπιακού Πετρέας, Ανδρεάδης πελαγοδρομούσαν στο ξεκίνημα, αλλά μετά έστησαν τοίχος και ήταν καθοριστικοί. Μεγάλες άμυνες (δύο συνεχόμενες) του Δαρίδη στο 24-22 του πρώτου σετ έκριναν το 1-0. Ορχήστρα ο Γερούν Ραουβέρντινκ.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0: Το πάρτι ξεκίνησε...

Στο Ρέντη ο Μένιος Κοκκινάκης, τα είπε με τον Κουντούρη (pics)

Ο Ολυμπιακός απέφυγε τα λάθη και κέρδισε εύκολα, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που ήταν τραγικός, ιδιαίτερα στα τελειώματα των σετ. Στο πρώτο σετ και στο 23-22, ο Αλεξίεφ με άσχημη υποδοχή πέρασε τη μπάλα στο αντίπαλο τερέν, αλλά ο Γκάρετ πέρασε την κεντρική γραμμή, κι αντί να γίνει το 23-23 είχαμε το 24-22, για να ακολουθήσουν οι δυο εντυπωσιακές άμυνες του Δαρίδη για το 25-22. Το δεύτερο σετ τελείωσε με διπλή μπαλιά του Τερζή, ενώ στο τρίτο στο 22-21 , κι ενώ ο ΠΑΟΚ είχε κόντρα επίθεση, οι παίκτες του έμειναν αγάλματα και η μπάλα έπεσε ανάμεσα τους. Στο τέλος εξάλλου έδωσαν δυο άσους στον Σμιτ.

Ο Γκάβιν Σμιτ τρόμαξε την Σάσκια Χίπε (pics)

Ουδείς υστέρησε από τον Ολυμπιακό, ενώ ο ΠΑΟΚ παρότι έπαιρνε εύκολους πόντους με το σερβίς στον Αλεξίεφ δεν διεκδίκησε σοβαρά κανένα σετ. Οι παίκτες του όταν έκαιγε η μπάλα, τα έχαναν, ενώ ο Βούλγαρος παρότι δεν είχε ρυθμό στην υποδοχή(εμφανής η απουσία του από τις προπονήσεις) βοήθησε σε δύσκολες επιθέσεις. Όαση για τον ΠΑΟΚ ο Αλεξάντερ Όκολιτς, που αν και κεντρικός ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 16 πόντους(13/21 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ).

Oι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν πολλά νεύρα, δεν ήταν ψυχολογικά κατάλληλα προετοιμασμένοι, κι αυτό φάνηκε στο τέλος, με την ένταση στη φυσούνα. Τότε που ο Πετρέας πήγε να προφυλάξει τους παίκτες του ΠΑΟΚ στην αποχώρηση και ο Σαφράνοβιτς χωρίς λόγο γύρισε και τον έσπρωξε, ενώ επιθετικός ήταν και ο Κλάπγουϊκ. Ευτυχώς όλοι ηρέμησαν, δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και όλα έληξαν ομαλά.

To μαρτυρούν εξάλλου τα 21 λάθη του ΠΑΟΚ (16 στα δυο πρώτα σετ), αλλά τίποτα δεν τελείωσε. Μη ξεχνάτε ότι πριν από δυο χρόνια ο Ολυμπιακός κέρδισε δια περιπάτου 3-0 το πρώτο ματς με εκπληκτικό Αγκάμεζ και το πρωτάθλημα το πήρε στον πέμπτο τελικό ο ΠΑΟΚ.