Nα γιατί απολύθηκε ο Ψάρρας από τον ΠΑΟΚ

Ο Γιούρι Φιλίποφ είναι ο τρίτος προπονητής του ΠΑΟΚ την εφετινή περίοδο μετά τον Στάνκου και τον Ψάρρα, που απολύθηκε λόγω της συμπεριφοράς του μετά την ήττα από τον Ηρακλή.

Nα γιατί απολύθηκε ο Ψάρρας από τον ΠΑΟΚ

Μετά την αναπάντεχη ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ηρακλή, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες, προπονητές, φιλάθλους και διοίκηση, όλοι έψαχναν τον Θανάση Ψάρρα, αλλά ο Γρεβενιώτης τεχνικός δεν ήταν στη Μίκρα.

Δεν είναι τυχαίο οτι δηλώσεις για το ματς έκανε ο Νικήτας Εφραιμίδης, καθώς σύμφωνα με τους παράγοντες του ΠΑΟΚ έφυγε από τη Μίκρα αεροπορικώς για την Αθήνα, χωρίς να ενημερώσει κανέναν.

Αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς ο Ψάρρας θα επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα, παραμονή του κρίσιμου ματς της Τρίτης με τον Ηρακλή, όπου κρίνεται η πρόκριση στους ημιτελικούς. Στον Γρεβενιώτη τεχνικό καταλογίζουν ότι το προπονητικό τιμ βρισκόταν συχνά στην Αθήνα και απουσίαζε από τις προπονήσεις.

Ο Θανάσης Ψάρρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, μας είπε ότι δεν τον ενημέρωσαν από τον ΠΑΟΚ για τη λύση της συνεργασίας τους.

Η διοίκηση του ΠΑΟΚ ενήργησε αστραπιαία και επικοινώνησε με τον Γιούρι Φιλίποφ, πατέρα του Ντίμα, που ήταν πριν από λίγο καιρό για διακοπές στη Θεσσαλονίκη(φωτό με τον Τσαλόπουλο) και συμφώνησαν σε συνεργασία ως το τέλος της περιόδου. Γίνονται προσπάθειες να έρθει στην Ελλάδα ως την Τρίτη, αν και δεν αποκλείεται να κοουτσάρει την ομάδα στο πιο κρίσιμο ως τώρα παιχνίδι ο Ίλιτς, βοηθός του Στάνκου και του Ψάρρα.

Το βιογραφικό του σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ

Η πορεία του ως αθλητής

Ασχολήθηκε με το βόλεϊ σε ηλικία 12 ετών και στα 16 του χρόνια συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α΄Εθνικής της πατρίδας του, παίζοντας στη θέση του διαγώνιου. Σε ηλικία 22 ετών μετακόμισε στην Ελλάδα για να αγωνιστεί στα Ναυπηγεία και ένα χρόνο αργότερα στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας. Ακολούθησε η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό (1993-98) με τον οποίο κατέκτησε 2 Πρωταθλήματα Ελλάδας (1995, 1996) και αναδείχθηκε κορυφαίος ξένος βολεϊμπολίστας στο ελληνικό πρωτάθλημα (1996). Επόμενος σταθμός της καριέρας του η Βραζιλία, όπου φόρεσε τη φανέλα της Σουζάνα. Επιστρέφει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί στην ΑΕΚ, ενώ το 2003 αγωνίστηκε στην Ουκρανία με τη Λοκομοτίβ Χάρκοβ , κατακτώντας 2 πρωταθλήματα Ουκρανίας και το Top Teams Cup. Το 2004 ήταν ο πρώτος σκόρερ του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Συνολικά στην καριέρα του κατέκτησε 6 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα και 1 Top Teams Cup.

Με την εθνική ομάδα της της Σοβιετικής Ένωσης αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής (1989) και καλύτερος επιθετικός της διοργάνωσης ενώ την εθνική ομάδα της Ουκρανίας συμμετείχε σε 3 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και σε 1 παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ως προπονητής…

Μετά το τέλος της καριέρας του ασχολήθηκε με την προπονητική. Την περίοδο 2006-09 κάθισε στον πάγκος της Λοκομοτίβ Χάρκοβ, με την οποία κατέκτησε 3 κύπελλα και 3 πρωταθλήματα. Ακολούθησε κυπριακή ΑΕΚ Καραβά (2009-11), όπου αναδείχθηκε κυπελλούχος και κέρδισε και το σούπερ καπ. Επιστρέφει την Λοκομοτίβ Χάρκοβ (2011-16) και πανηγυρίζει 5 πρωταθλήματα και ισάριθμα κύπελλα. Ακολουθεί το ΑΠΟΕΛ (2016-17) και η Ντάγκεσταν (2017-18) και η Ιαροσλάβιτς (2018-19).

Έχει διατελέσει προπονητής της Εθνικής Ουκρανίας (2006-14).