Μουνιόθ: «Το πιο σημαντικό, ο τρόπος που αντιδράσαμε» - Σμιτ: «Ο κόσμος ήταν υπέροχος!»

Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στη νίκη επί του ΠΑΟΚ, Γκάβιν Σμιτ και ο κόουτς Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ μίλησαν για την εξασφάλιση της πρωτιάς στη βαθμολογία της Volley League.

Μουνιόθ: «Το πιο σημαντικό, ο τρόπος που αντιδράσαμε» - Σμιτ: «Ο κόσμος ήταν υπέροχος!»

Ύστερα από εκπληκτική ανατροπή στο τρίτο σετ, ο Ολυμπιακός πήρε πολύτιμη νίκη επί του ΠΑΟΚ και εξασφάλισε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, η οποία συνεπάγεται και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Για τη σπουδαία επικράτηση μίλησαν ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ και ο Καναδός άσος Γκάβιν Σμιτ, με αμφότερους να στέκονται στη μεγάλη ανατροπή και τη σημασία της πρωτιάς στη regular season.

Ο Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ δήλωσε μετά το ματς στο olympiacossfp.gr: «Γνωρίζαμε καλά ότι ο ΠΑΟΚ θα έρθει προετοιμασμένος για να χτυπήσει αυτό το παιχνίδι. Για εμάς είναι πολύ σημαντικός ο τρόπος που παίξαμε σήμερα.

Εκτός από το πρώτο σετ, όπου ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ δυνατός στο σερβίς αλλά ήταν πολύ σημαντικό ο τρόπος που αντιδράσαμε στο τρίτο σετ, όταν ο αντίπαλός μας βρισκόταν μπροστά. Καταφέραμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι μέχρι τον τελευταίο πόντο του αγώνα με αποτέλεσμα να κάνουμε αυτή τη μεγάλη νίκη».

Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, Γκάβιν Σμιτ, ανέφερε από την πλευρά του: «Δεν παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο σετ, αλλά στη συνέχεια ανασυνταχθήκαμε. Ανεβάσαμε το επίπεδο του παιχνιδιού μας, τους πιέσαμε πολύ περισσότερο και καταφέραμε να κερδίσουμε τον αγώνα.

Είναι πολύ σημαντικό που κατακτήσαμε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Έτσι θα έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ. Για ακόμα μια φορά ο κόσμος ήταν υπέροχος και δημιούργησε καυτή ατμόσφαιρα και είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε τέτοιου είδους υποστήριξη κατά τη διάρκεια των πλέι οφ».