ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: «Πράσινη» στέψη ή παράταση στην αγωνία;

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στο Παλατάκι τον Παναθηναϊκό, για τον τέταρτο τελικό της Volley League. 

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: «Πράσινη» στέψη ή παράταση στην αγωνία;

Ο πρώτος τελικός τίτλου θα γίνει το Σάββατο 9 Μαΐου στις 17:30 στο PAOK Sports Arena μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Η αθηναϊκή ομάδα προηγείται στις νίκες με 2-1 και χρειάζεται άλλη μία για να πάρει τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. (4ος τελικός πλέι οφ Novibet Volley League, 9/5/26, 17:30, ΕΡΤ-2 ΣΠΟΡ)

Μετά τον συγκλονιστικό τρίτο τελικό που κρίθηκε με 16-14 στο τάι μπρέικ διατηρήθηκε η έδρα του Μετς και το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού κι έτσι ο ΠΑΟΚ στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της σεζόν 2025-26 θέλει να φέρει τη σειρά στα ίσια και να δοκιμάσει την τύχη του σε πέμπτο αγώνα. Μεγάλο ερωτηματικό είναι και πάλι η συμμετοχή των Κοβάσεβιτς, Τακουρίδη, ενώ στους οπαδούς του συλλόγου της Θεσσαλονίκης γίνεται κινητοποίηση ώστε το PAOK Sports Arena να είναι γεμάτο. Ο ΠΑΟΚ σε δύο εντός έδρας αγώνες με τον Παναθηναϊκό εφέτος έχει ισάριθμες νίκες.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Βαλάντης Μαμάης δήλωσε: «Έχουμε αφήσει πίσω μας τον τρίτο τελικό στην Αθήνα, και προετοιμαστήκαμε αυτό το διάστημα για τον τέταρτο τελικό στην έδρα μας. Βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο, αφού δεν έχουμε κανένα περιθώριο για κάποιο άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης. Έχουμε δείξει τον απαιτούμενο χαρακτήρα σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις, και αυτό καλούμαστε να κάνουμε και τώρα. Παίζουμε στην έδρα μας, με τον κόσμο μας, ο οποίος θα γεμίσει το γήπεδο, και θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη».

Ο πασαδόρος του ΠΑΟΚ Μάρκος Γαλιώτος δήλωσε: «Θα τα δώσουμε όλα όλοι οι παίκτες. Θα πρέπει να δώσουμε το 1000% των δυνατοτήτων μας ο καθένας για να κερδίσουμε. Ξέρουμε τι να περιμένουμε. Ο Παναθηναϊκός θα έρθει εδώ για να τελειώσει την σειρά, κάτι που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει στην έδρα μας. Από την αρχή της σεζόν δείχνουμε πόσο δυνατά κρατάμε την έδρα μας και πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε, παλεύοντας για κάθε ευκαιρία που έχουμε. Είναι η τελευταία ευκαιρία που μπορούμε να το κάνουμε, οπότε θα πρέπει να βγάλουμε τον εγωισμό μας μπροστά γιατί από αυτό το παιχνίδι μπορείς να μείνεις στην ιστορία, και είναι κάτι που όλοι μας θα πρέπει να καταλάβουμε αυτή την έννοια. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορετικές στα μέχρι τώρα παιχνίδια. Ξέρουμε τα χαρακτηριστικά ο ένας του άλλου. Από κει και πέρα είναι το ποιος θα πολεμήσει πιο βαθιά στην ψυχή του για να κερδίσει, και ποιος θα είναι πιο ψύχραιμος, κάτι που μας έλειψε από το προηγούμενο παιχνίδι. Τα λάθη θα έρθουν, το βόλεϊ είναι παιχνίδι λαθών, πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, διατηρώντας καθαρό μυαλό έως το τέλος».

Η διάθεση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει από 7/5. Τα εκδοτήρια του PAOK Sports Arena θα ανοίξουν την ημέρα του αγώνα (09/05) στις 14:30.

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής: Θύρες 8-18: 5€, Θύρες 3-13: 10€, VIP: 20€, VIP Lounge (Κατόπιν συνεννοήσεως με τα γραφεία του Α.Σ. ΠΑΟΚ στο 2310988000): 50€

Ο Παναθηναϊκός έχει μοναδική ευκαιρία να τελειώσει το πρωτάθλημα στον 4ο τελικό και να μη μπει σε περιπέτειες πέμπτου αγώνα όπου ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει πως είναι ικανός για όλα. Σερβίς και μπλοκ θα είναι οι δύο καθοριστικοί παράγοντες που θα παίξουν ρόλο ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Αμερικανού κεντρικού Πάτρικ Γκάσμαν.

Ο Ουκρανός ακραίος του Παναθηναϊκού Ντμίτρο Γιάντσουκ δήλωσε: «Είμαστε μπροστά με 2-1 στο σκορ και πάμε πάλι στη Θεσσαλονίκη και θέλουμε τη νίκη που θα μας φέρει και το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ παίζει πολύ καλά στην έδρα του όμως και εμείς πάμε πανέτοιμοι και θα πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη μας. Ο αντίπαλος θα τα παίξει όλα για όλα και το ίδιο θα κάνουμε και εμείς για να μην φέρουμε τη σειρά των τελικών πάλι στην Αθήνα».

Διαιτητές: Κουτσούλας, Ιωαννίδης. Διαιτητής Challenge Θεμελής. Παρατηρητής Διαιτησίας Μιχελινάκης Παρατηρητής Αγώνα Αντωνούλης. Επόπτες: Ψύχου, Βασδέκης. Γραμματεία: Παναγιωτίδου.



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110