Ο Κλαπβάικ MVP της 12ης αγωνιστικής

O νεοαποκτηθέντας διαγώνιος του ΠΑΟΚ Νιλς Κλαπβάικ αναδείχτηκε πολυτιμότερος αθλητής της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League 2018-19.

Ο Κλαπβάικ MVP της 12ης αγωνιστικής

Ο Ολλανδός διαγώνιος στην εκτός έδρας νίκη του Π.Α.Ο.Κ. επί του Παναθηναϊκού με 3-0 σετ στην Κυψέλη έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο ελληνικό πρωτάθλημα σημειώνοντας 23 πόντους σε 3 σετ με ποσοστό αποτελεσματικότητας στην επίθεση 61%. Πήρε 19 πόντους σε 31 επιθετικές προσπάθειες που επιχείρησε και 4 άσσους. Είναι συνολικά η 48η φορά που αθλητής του ΠΑΟΚ λαμβάνει διάκριση MVP από την καθιέρωση του θεσμού το 1998 και ο δεύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ που εντός της σεζόν 2018-19 που αναδεικνύεται MVP μετά τον Ιβάν Μαρκέζ την 1η αγωνιστική.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Χαίρομαι που είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας μεγάλος σύλλογος στην Ευρώπη. Ολη η ομάδα με καλωσόρισε πολύ καλά. Είμαι ευγνώμων γι 'αυτό. Παίξαμε πολύ καλά με τον Παναθηναϊκό. Ο αγώνας έγινε μετά την δραστηριότητα των εθνικών ομάδων και τον τραυματισμό του Φιλίποφ αλλά δείξαμε πολύ καλή εικόνα. Μετά τον 20ο πόντο κάθε σετ κάναμε τη διαφορά και δεν είχαμε πρόβλημα. Έχουμε δυνατό ρόστερ και ισχυρή ομάδα και είμαι βέβαιος πως θα διεκδικήσουμε στα ίσια το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό που φαίνεται να είναι πολύ δυνατός επίσης. Θελουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Αφιερώνω αυτή την διάκριση στην σύζυγο μου και στο μωρό μου γιατί μέσα σε λίγους μήνες έπρεπε να μετακομίσουμε στην Τουρκία και στην Ελλάδα αλλά το σημαντικό είναι πως προσαρμοστήκαμε άμεσα και αισθανόμαστε πολύ καλά στην Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη είναι μία πανέμορφη πόλη και κάθε μέρα είναι και μία ευχάριστη έκπληξη για μας», δήλωσε ο παίκτης του ΠΑΟΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ