Δρίκος εναντίον Μουνιόθ, δυο χρόνια μετά!

Μετά από 6,5 χρόνια ο Σωτήρης Δρίκος επιστέφει στο πρωτάθλημα της Volley League, αυτή τη φορά ως προπονητής της ΑΕΚ και θα αντιμετωπίσει τον Μουνιόθ

Δρίκος εναντίον Μουνιόθ, δυο χρόνια μετά!

Τη σεζόν 2011-12 είχε κατακτήσει το νταμπλ με τον Ηρακλή, ωστόσο μεσολάβησε η θητεία του στην Εθνική ανδρών.

Συγκεκριμένα στις 8 Ιουλίου του 2013 ο Σωτήρης Δρίκος ανέλαβε τα ηνία της Εθνικής Ανδρών και έμεινε μέχρι και 10 Φεβρουαρίου 2017. Το εντυπωσιακό και συνάμα το... απίθανο της προπονητικής του πορείας είναι ότι το τελευταίο του παιχνίδι που έδωσε ως προπονητής της Εθνικής ανδρών ήταν κόντρα στην Ισπανία για τα μπαράζ πρόκρισης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017 και το πρώτο παιχνίδι του με την ΑΕΚ θα είναι κόντρα στον Ολυμπιακό. Ποιο είναι το κοινό σημείο; Και τις δύο φορές έχει αντίπαλο τον Μπενίτεθ Μουνιόθ!


«Είναι από τις στιγμές που λέμε πως η ζωή κάνει κύκλους. Τότε με την Εθνική ομάδα είχαμε νικήσει την Ισπανία 3-2 σετ αλλά δεν προκριθήκαμε επειδή θέλαμε καθαρή νίκη. Τώρα είναι ένα άλλο παιχνίδι, με εντελώς διαφορετικά δεδομένα αλλά πράγματι είναι εντυπωσιακό πως θα βρεθώ πάλι αντίπαλος με τον Μουνιόθ», είπε στο volleyleague.gr ο Σωτήρης Δρίκος.


Τι μπορεί να κάνει η ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό;


«Ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής, ο αήττητος και το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο και έχει πολλές διαφορές με την ΑΕΚ. Παρόλα αυτά θα παρουσιάσουμε και θα οργανώσουμε το παιχνίδι μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».


Ποιος είναι ο άμεσος στόχος που έχετε θέσει με την διοίκηση;


«Τα προβλήματα στην ΑΕΚ είναι θεμελιώδη και αναφέρομαι στις υποδομές, στην οργάνωση και πιο συγκεκριμένα στο γηπεδικό ζήτημα. Τα προβλήματα ωστόσο δεν θα αποτελέσουν άλλοθι. Ξέρω που ήρθα, ξέρω πως θα χρειαστεί αγώνας για να πετύχουμε αλλά έχω και την διάθεση και την όρεξη να κάνω την προσπάθεια μου. Το σίγουρο είναι πως ο αγωνιστικός στόχος είναι να παίξουμε σύμφωνα με το μάξιμουμ των δυνατοτήτων των παικτών που υπάρχουν στο ρόστερ».


Το γηπεδικό πρόβλημα πόσο επηρεάζει την αγωνιστική παρουσία της ΑΕΚ;


«Είναι βασικό θέμα. Σχεδόν κάθε μέρα για διαφορετικούς λόγους αλλάζουμε έδρα, η βάση μας δεν είναι σταθερή και γενικά δεν έχουμε έδρα. Γίνονται προσπάθειες, θα χρειαστεί υπομονή και θα βρούμε λύση. Θα χρειαστούμε χρόνο. Ολα αυτά που πρέπει να κάνει η ΑΕΚ θα έχουν αποτελέσματα σε βάθος χρόνου».


Η αποχώρηση του Μότα αλλάζει τα δεδομένα, θα πάρετε άλλον παίκτη στη θέση του, γενικά θα γίνουν προσθήκες;


«Οταν ο Ολυμπιακός που είναι πρωτοπόρος και αήττητος σε 39 αγώνες κάνει αλλαγές για να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο του φανταστείτε τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ. Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε προσθήκες. Είναι απαραίτητες. Ο Μότα φεύγει. Είναι μία πραγματικότητα. Κοιτάζουμε και αναζητούμε λύσεις, αλλά δεν ξέρω εάν θα γίνει κάτι πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό».