Το νέο λάθος του ΠΑΟΚ και ο ρόλος του Τζούριτς με τον ερχομό Κλάπγουϊκ

Ξεκίνησε ο επανασχεδιασμός του νέου ΠΑΟΚ, με το ρίσκο της πρόσληψης του Θανάση Ψάρα, αλλά και την απόκτηση του Αμερικανού  Γκάρετ Μουαγκουτούτια, και του Ολλανδού διαγώνιου Κλάπγουϊκ (33, 2.00)

Το νέο λάθος του ΠΑΟΚ και ο ρόλος του Τζούριτς με τον ερχομό Κλάπγουϊκ

Ο ΠΑΟΚ ως γνωστόν πήρε τρία πρωταθλήματα με αλλαγές προπονητή και παικτών , αλλά πέρυσι απέτυχε τόσο στον προπονητή, όσο και στους παίκτες με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να επανέλθει στα πρωταθλήματα.

Για τη θέση του ακραίου εμπιστεύθηκε την αμερικάνικη αγορά, απ όπου πέτυχε με τους Λι, Γιαμπλόνσκι, αλλά φέτος έκανε ένα λάθος στην επιλογή του Γκάρετ Μουαγκουτούτια, που ναι μεν είναι καλύτερος από τον Χιμένεθ που δεν έπαιζε έτσι κι αλλιώς, αλλά δεν διακρίνεται για τις εκτελεστικές ικανότητες του. Ο ΠΑΟΚ με δεδομένη την παρουσία του ακραίου Σαφράνοβιτς που είναι ακραίος με υποδοχή, πρόσθεσε στην εξάδα και τον Αμερικανό, που είναι κι αυτός ακραίος με υποδοχή και θα υπάρχει πρόβλημα στην επίθεση. Ναι μεν θωράκισε την πρώτη μπαλιά του δεν έχει όμως τον παίκτη που θα τελειώνει τις επιθέσεις, αφού ο και Τζούριτς του 2018 δεν διακρίθηκε σε αυτόν τον τομέα. Και επιπροσθέτως ο Αμερικανός δεν αγωνίσθηκε σε ομάδα από τον Μάϊο, όταν τελείωσε το πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Ο χρηματοδότης εξάλλου του ΠΑΟΚ Αντώνης Τσαλόπουλος, παραδέχτηκε ότι απογοητεύθηκε από τους Χιμένεθ, Τζούριτς, αλλά θα κρατήσει τον δεύτερο και θα τον πλαισιώσει με τον ολλανδό Νιλς Κλάπβαικ, που προφανώς θα αντικαταστήσει τον Μαρκές.

Σε αυτή την περίπτωση δυο τινά μπορεί να ισχύουν

  1. Να συνεχίσει ο ΠΑΟΚ με ημίμετρα και να μπαίνει ο Κλάπγουϊκ(τελευταίες ομάδες του οι τουρκικές Ινεγκόλ, Αφιόν και πριν η λιβανέζικη Μπουχριέχ), όταν μένει από βενζίνη ο Τζούριτς.H να παίζει ο Κλάπγουϊκ μέχρι να επανέλθει σε επιθυμητό επίπεδο ο Τζούριτς και μετά να περάσει στον πάγκο.
  2. Να παίζει διαγώνιος ο Κλάπγκουϊκ και να περάσει σε θέση κεντρικού ο Τζούριτς, με ταυτόχρονη μείωση των αποδοχών του. Σε αυτή τη θέση ο Τζούριτς θα διαπρέψει γιατί απλά θα παίζει σε τρεις θέσεις μπροστά και έχει έμφυτο το μπλοκ, πρέπει όμως να πεισθεί σε αυτή την αλλαγή θέσης, για την οποία τον προορίζουν και στην Εθνική. Πολύ δύσκολο ακόμη και ως ιδέα...

Ότι αλλαγές πάντως και να γίνουν, ο ΠΑΟΚ θα είναι καλύτερος, γιατί το… έκτρωμα του καλοκαιριού δεν μπορεί να γίνει χειρότερο, παρά μόνο καλύτερο με τις εμβαλωματικές βέβαια λύσεις του Γενάρη.

Ο Αντώνης Τσαλόπουλος πάντως παραδέχτηκε ότι ο Θανάσης Ψάρας ήταν λύση ανάγκης, αφού προηγήθηκαν κρούσεις σε τρεις Ιταλούς και έναν Γερμανό, που δεν μπορούσαν να πάνε στη Θεσσαλονίκη για διαφορετικούς λόγους. Κι αν μη τι άλλο, ο Τσαλόπουλος είναι ειλικρινής και ορθώς ζήτησε απ όποιον του κάνει κριτική εκ των έσω, να αναλάβει την ομάδα.

ΥΓ: Απο Θεσσαλονίκη μαθαίνουμε ότι θα αντικατασταθεί και ο Όκολιτς...