Η προσωπικότητα των «ερυθρόλευκων» και το πλεονέκτημα ενόψει των τελικών με Παναθηναϊκό

Η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού κατάφερε με την εμπειρία της να πάρει το Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στον αξιόμαχο Μίλωνα και πηγαίνει με την καλύτερη ψυχολογία στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό. 

Η προσωπικότητα των «ερυθρόλευκων» και το πλεονέκτημα ενόψει των τελικών με Παναθηναϊκό

Το περασμένο Σάββατο διεξήχθη ένας από τους καλύτερους τελικούς στην Ιστορία του ελληνικού βόλεϊ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Μίλωνα. Αμφότεροι μετά τις «μάχες» στα ημιτελικά της Volley League, συναντήθηκαν στη Λάρισα με φόντο την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο τελικός ήταν αμφίρροπος και αυτό οφείλεται, κυρίως, στην ομάδα του Σάκη Ψάρρα. Φέτος ο Έλληνας προπονητής κατάφερε να δημιουργήσει μία πάρα πολύ ανταγωνιστική ομάδα, η οποία κοίταξε στα μάτια κάθε δυνατό αντίπαλο. Αυτό αποδείχθηκε όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, εκεί όπου οι Νεοσμυρνιώτες έφτασαν έως τα προημιτελικά του CEV Cup.

Ο Μίλων στον τελικό του Κυπέλλου έφτασε μία ανάσα από τη νίκη, ωστόσο στο τέλος μίλησε η εμπειρία του Ολυμπιακού. Δικαίως ο κόουτς Ψάρρας συνεχάρη τους παίκτες και όλο τον οργανισμό του Μίλωνα γι' αυτήν την αξιοθαύμαστη χρονιά, τονίζοντας παράλληλα πως στο τέλος μίλησε η προσωπικότητα της ομάδας του Καστελάνι.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να ηττηθεί στη Λάρισα, αλλά στα κρίσιμα σημεία απέδειξε την εμπειρία και τις προσωπικότητες που διαθέτει. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και βρέθηκαν πίσω με τρεις πόντους στο τάι μπρέικ, κατάφεραν να επανέλθουν με οδηγούς τον Τζούριτς και τον Στερν. Αμφότεροι πήραν τους δύο τελευταίους πόντους και έφεραν στον Πειραιά το Κύπελλο για πρώτη φορά μετά από το 2017.

Ο στόχος που είχαν θέσει οι Πειραιώτες στο final four της διοργάνωσης, επιτεύχθη και πλέον ο Ντάνιελ Καστελάνι και οι παίκτες του ετοιμάζονται για τους τελικούς της Volley League.

Μέχρι τώρα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δώσει μία σειρά απαιτητικών αγώνων με αποκορύφωμα εκείνων απέναντι σε ομάδες επιπέδου Champions League. Η κούραση είναι δεδομένη, καθώς οδεύουμε προς το κλείσιμο της χρονιάς, αλλά μπροστά στην κρισιμότητα των τελικών πάει... περίπατο.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει το μειονέκτημα της έδρας κόντρα στον Παναθηναϊκό, ωστόσο θα έχει ένα μικρό πλεονέκτημα. Οι Πειραιώτες θα έχουν μία εβδομάδα μπροστά τους για να φορτίσουν μπαταρίες και να προετοιμαστούν κατάλληλα, απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο.

Αντίθετα η ομάδα του Ανδρεόπουλου θα κληθεί αυτήν την εβδομάδα να δώσει δύο αγώνες με τον ΠΑΟΚ για τον τίτλο του League Cup. Έτσι οι «πράσινοι» θα μπουν κατευθείαν σε ρυθμούς τελικών, την ίδια στιγμή που έφυγαν λαβωμένοι από τον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Ο σοβαρός τραυματισμός του Ιερεθουέλο είναι ένα σημαντικό πλήγμα για τον Παναθηναϊκό, δεδομένων των συνθηκών. Η απουσία του Κουβανού πασαδόρου θα είναι αισθητή στο παιχνίδι των «πράσινων», οι οποίοι θα πορευτούν με τον Κασαμπαλή και τον Κάμερον αντίστοιχα.