Ημιτελικός σαν... τελικός

Ο Ολυμπιακός και ο Μίλων θα αναμετρηθούν στις 17:00 στον Ρέντη με στόχο την πρόκριση στην τελική φάση της Volley League ανδρών. 

Ημιτελικός σαν... τελικός

Στις 17:00 ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο «Μ. Μερκούρη» τον Μίλωνα για τον πέμπτο αγώνα της ημιτελικής σειράς, η οποία είναι ισόπαλη 2-2.

Ο Ολυμπιακός θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να προκριθεί στους τελικούς, εκεί όπου περιμένει ο Παναθηναϊκός. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να δώσουν απαντήσεις και να μπουν στην τελική ευθεία για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου αλλά και για τη διεκδίκηση του τίτλου.

Ο Μίλων έχει φτάσει πιο κοντά από ποτέ σε πρόκριση σε τελικούς για πρώτη φορά στην Ιστορία του. Μετά τις δύο νίκες 3-0 σετ επί του Ολυμπιακού στη σειρά των ημιτελικών (συν το 3-0 την κανονική περίοδο) η ομάδα του Σάκη Ψάρρα δείχνει πως είναι ικανή για όλα, ακόμα και όταν πρόκειται για την πρώτη νίκη στην ιστορία στην έδρα του Ολυμπιακού. Οι δύο ομάδες έχουν αποδείξει μέχρι τώρα πως στηρίζονται στο σερβίς αλλά επειδή δεν υπάρχει... αύριο θα πρέπει να επιστρατευτούν και άλλα στοιχεία όπως η επίθεση και φυσικά η υποδοχή.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντάνιελ Καστελάνι είπε: «Το παιχνίδι της Δευτέρας είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Προφανώς δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόδοσή μας αλλά το πιο σημαντικό είναι να πάρουμε τη νίκη για να περάσουμε στους τελικούς του πρωταθλήματος. Η ομάδα μας έχει μεγάλο κίνητρο για το συγκεκριμένο ματς και είμαι σίγουρος ότι θα δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο, βάσει των δυνατοτήτων μας τις οποίες δείξαμε πολλές φορές στη διάρκεια της σεζόν. Δεν είμαστε χαρούμενοι με τα όσα συνέβησαν αυτή την περίοδο αλλά τώρα αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να πάρουμε το αυριανό ματς για να βρεθούμε στους τελικούς».

Ο προπονητής του Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων Σάκης Ψάρρας είπε: «Έχουμε μία γλυκιά προσμονή για τον πέμπτο ημιτελικό που στην πραγματικότητα έχει τον χαρακτήρα τελικού. Είναι η πρώτη φορά που ο Μίλωνας φτάνει τόσο κοντά σε τελικούς της Volley League. Εχουμε αρχίζει να διαβάζουμε ακόμα καλύτερα τον αντίπαλο μας. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσουμε να χαλάσουμε την υποδοχή του Ολυμπιακού και πιστεύω πως εκτός από το σερβίς μας, το κλειδί της νίκης θα είναι τα ποσοστά στην επίθεση ή με καλές συνθήκες ή με ψηλή μπάλα. Εδώ που φτάσαμε όλα είναι πιθανά. Στόχος μας είναι να έχουμε επίθεση πάνω από 50% και στις "χαλασμένες" μπάλες ή στην κόντρα επίθεση να έχουμε επίθεση πάνω από 40%».