Η ΑΕΚ έχασε στην Κομοτηνή από προπονητή χωρίς... δίπλωμα!

H AEKομοτηνής ήρθε στη Volley league να μείνει, παρότι δεν έχει προπονητή με δίπλωμα, τον γνωστό "υδραυλικό", αλλά στα ματς κόντρα σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ συγκέντρωσε 4 βαθμούς και… ζόρισε τον πρωταθλητή μέσα στο Ρέντη.

Η ΑΕΚ έχασε στην Κομοτηνή από προπονητή χωρίς... δίπλωμα!

Υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση ο μηχανολόγος-μηχανικός Ηλίας Κρεούζης, που λόγω των συντεχνιακών αποκλεισμών του συνδικαλιστικού οργάνου των προπονητών πετοσφαίρισης, δεν μπορεί να πάρει ούτε δίπλωμα Γ κατηγορίας. Και ζούμε σε μια εποχή, στην οποία απελευθερώθηκαν όλα τα επαγγέλματα. Πλην του προπονητή βόλει.

Ο Κρεούζης υπήρξε λίμπερο σε ΑΕΚομοτηνής, ΓΕΑλεξανδρούπολης, Εθνικό Αλεξανδρούπολης, και προπονητής στις προαναφερθείσες ομάδες, αλλά όταν έκανε τα χαρτιά του για να παρακολουθήσει σχολή προπονητών βόλεϊ Γ κατηγορίας, δεν έγινε δεκτός γιατί οι δυο πρώτοι σύλλογοι δεν έχουν αθλητική αναγνώριση από τη ΓΓΑ!

Έτσι η ΑΕΚομοτηνής δήλωσε στο φύλλο αγώνα τον Δημήτρη Τσουλκανάκη, αλλά κάποιος… καλοθελητής το κάρφωσε στην αστυνομία όπου εργάζεται και αναγκάσθηκε να αποχωρήσει. Παρόλα αυτά υπάρχουν διπλοθεσίτες προπονητές που παίρνουν κρατικό χρήμα, κάνουν τους προπονητές, δεν δουλεύουν στην υπηρεσία τους και παίρνουν απόσπαση, στον μαγικό κόσμο του ελληνικού βόλεϊ. Και υπάρχουν και παιδιά που δεν τελείωσαν ΤΕΦΑΑ(λες και αρκετοί από αυτούς που τελείωσαν ξέρουν προπονητική βόλεϊ), που πηγαίνουν σε σχολές της FIVB (Παγκόσμια Ομοσπονδία), αλλά δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία τους. Για το επίπεδο των σχολών προπονητικής της ΓΓΑ καλύτερα να μη μιλήσουμε…

Η ΑΕΚομοτηνής για τους παραπάνω λόγους έπαιξε χωρίς δηλωμένο προπονητή στο ματς με τον Ολυμπιακό(δικαιούται μια ομάδα να το πράξει για 4 ματς), ενώ με την ΑΕΚ δηλώθηκε ο Δημήτρης Κιοσές.

Χωρίς προπονητή λοιπόν η ΑΕΚομοτηνής είναι ως τώρα η έκπληξη της Volleye League(κέρδισε 3-1 την ΑΕΚ, έχασε 3-2 από τον ΠΑΟΚ, 3-1 από τον Ολυμπιακό) γιατί:

«Ζήτησα από τη διοίκηση να έχω όλους τους παίκτες, Έλληνες και ξένους από τις 25 Αυγούστου» μας είπε ο Ηλίας Κρεούζης και πρόσθεσε «γι αυτό η ομάδα μου είναι πιο έτοιμη από τις άλλες, που θα ανέβουν στη συνέχεια. Οι φετινοί στόχοι μου είναι να μείνει η ομάδα στην κατηγορία, να κάνει αλματώδη βελτίωση ο διεθνής Ανέστης Δαλακούρας, κι όταν τελειώσει το πρωτάθλημα να είναι όλοι πληρωμένοι»

Μέντορας του ο Κώστας Δεληκώστας, αλλά και ο Γιάννης Καλμαζίδης, ενώ διαγώνιος είναι ένα παιδί από τη Ρουάντα, της φυλής Χούτου, o Noυράγκουα που κρατάει όμως τα… δολοφονικά ένστικτα του για το τερέν βόλεϊ και όχι για τη ζωή, όπως έκαναν στον περιβόητο εμφύλιο οι ομόφυλοι του. Εντυπωσίασε στο ματς με την ΑΕΚ, αλλά «δεν θα γίνει Αγκάμεζ, γιατί είναι μεγάλος 24 ετών και έχει τεχνικές ατέλειες. Είναι ένας γνήσιος Αφρικανός, κανονικός στρατιώτης, χαμηλών τόνων και δουλευταράς. Ήδη ζήτησα από τη διοίκηση να του ανανεώσει το συμβόλαιο αν μείνουμε στην κατηγορία».

Κοντά στους παίκτες της ΑΕΚομοτηνής βρίσκονται οι φίλαθλοι της πόλης που θα είναι περισσότεροι στο επόμενο εντός έδρας ματς με Ηρακλή(24 Νοεμβρίου), μετά την τηλεοπτική νίκη επί της ΑΕΚ, αλλά και η διοίκηση με επικεφαλής τον Τάσο Πετρίδη «έχουμε ήδη μια ομάδα δέκα ατόμων γύρω από τον πρόεδρο που τρέχουν για την ομάδα. Μας βοηθάει και ο Δήμος, αλλά και οι επιχειρηματίες της πόλης με χορηγίες. Στόχος μας να πολλαπλασιάσουμε τα παιδιά στις ακαδημίες μας»
-Ναι αλλά στην πρώτη ομάδα παίζει μόνο ένας Κομοτηναίος, ο Μπανιώτης και όλοι οι άλλοι είναι Αλεξανδρουπολίτες»

«Τρεις άμυνες ο Μπανιώτης, τρία σετ με την ΑΕΚ. Έρχονται από πίσω με πρώτο και καλύτερο τον Νίκο Γκόνα, ένα παιδί 1.95 με μεγάλα άκρα, που κλήθηκε στην προεθνική και μπορεί να παίξει σπουδαίο βόλεϊ»

Και ο επίλογος "Δεν έχω μέλλον στο βόλεϊ, με μισούν οι προπονητές βόλει και βιοπορίζομαι από την τεχνική εταιρεία με κλιματιστικά και θέρμανση που έχω στην Αλεξανδρούπολη. Θα ήθελα πάντως να καθίσω στον πάγκο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Ποιός δεν θέλει να προσφέρει στην ομάδα της πόλης του;"

ΥΓ: Oι ειδήμονες της περιοχής αποκαλούν χλευαστικά τον Κρεούζη "υδραυλικό" επειδή δεν έχει δίπλωμα προπονητή και είναι μηχανολόγος ηλεκτρολόγος, ενώ δεν σηκώνεται από τον πάγκο επειδή δεν δηλώνεται ως προπονητής, αλλά ως φροντιστής... Η υποκρισία της συντεχνίας στην κορύφωση της...

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ