Άθλος Ορεστιάδας: Δικός του ο Ούγγρος πασαδόρος Κιν!

Ο Άθλος Ορεστιάδας απέκτησε τον Ούγγρο, διεθνή, πασαδόρο, Kάμερον Κιν που είναι ήδη στην πόλη του Έβρου και προπονήθηκε με την νέα του ομάδα. 

Άθλος Ορεστιάδας: Δικός του ο Ούγγρος πασαδόρος Κιν!

Στην Ορεστιάδα, για λογαριασμό του τοπικού Άθλου, κατέφθασε ο 26χρονος, διεθνής, Ούγγρος πασαδόρος, Κάμερον Κιν και προπονήθηκε, ήδη, υπό τις οδηγίες του, Ρουμάνου τεχνικού της ομάδας, Κριστιάν Σιτιγκόϊ, στο νέο κλειστό γυμναστήριο «Ν. Σαμαράς».

Oι Εβρίτες ελπίζουν με τις «παραστάσεις» του, από τα πρωταθλήματα Ουγγαρίας και Αυστρίας, να τους βοηθήσει για την επίτευξη του στόχου της παραμονής.

O Κάμερον Ιλές Κιν, όπως είναι το πλήρες όνομα του, γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1997, στο Κάποσβαρ, έχει ύψος 1.85μ κι έχει και αμερικάνικες ρίζες.

Το χρονικό διάστημα 2015-2021 ήταν αθλητής της ομώνυμης ομάδας. κατακτώντας συνολικά 2 πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο Ουγγαρίας, ενώ είχε παρουσία με την ομάδα του σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Τσάμπιιονς Λιγκ, CEV Καπ, Τσάλεντζ Καπ). To 2021 μεταπήδησε στην αυστριακή Γκρατς, στην πρώτη του σεζόν εκτός ουγγρικών συνόρων. Την επόμενη επέστρεψε στην Ουγγαρία για λογαριασμό της Κεκσεμέτι. Πέρσι αγωνίστηκε στην Πινζιγκιόρ.

Από 18 ετών αγωνίζεται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ουγγαρίας, έχοντας περάσει από όλες τις ηλικιακές ομάδες των Μαγυάρων. Ήταν φιναλίστ το 2022 στο Γιουροπίαν Σίλβερ Λιγκ, ενώ στην διοργάνωση της προηγούμενης χρονιάς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Άθλου τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Δεν γνωρίζω πολλά για τις ομάδες και το Ελληνικό πρωτάθλημα. Επίσης δεν ξέρω πολλά για τους μελλοντικούς μου συμπαίκτες , αλλά θα ήθελα να τους βοηθήσω όσο μπορώ, για να φέρουμε στο τέλος της σεζόν όλοι μαζί την ομάδα στην καλύτερη θέση. Θέλω να βρω το συντομότερο την καλύτερη “γλώσσα” επικοινωνίας με τη νέα μου ομάδα και τους φιλάθλους μας. Ανυπομονώ να παίξουμε τον πρώτο μας αγώνα στην Ορεστιάδα!»