ΠΑΟΚ - Άθλος Ορεστιάδας 3-1: Πρόκριση για τον «Δικέφαλο»

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-1 σετ του Άθλου Ορεστιάδας στη Μίκρα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του League Cup «Νίκος Σαμαράς».

ΠΑΟΚ - Άθλος Ορεστιάδας 3-1: Πρόκριση για τον «Δικέφαλο»

Τρεις ημέρες μετά την εμφατική νίκη με 3-0 για το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε ξανά του Άθλου Ορεστιάδας, αυτή τη φορά με 3-1 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του League Cup «Νίκος Σαμαράς».

Ο «Δικέφαλος» ζορίστηκε περισσότερο σε σχέση με το προηγούμενο ματς, ωστόσο είχε τις λύσεις στο φινάλε κάθε σετ και «τσέκαρε» εισιτήριο για τους «4» του θεσμού.

Ο αγώνας

Oι δύο ομάδες ξεκίνησαν ισορροπημένα στο παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ να έχει βραχεία κεφαλή στο σκορ με 12-10 από πλασέ του Φαν Χάρντερεν, ενώ ο Τακουρίδης με μπλοκ στον Ρενάν διαμόρφωσε το 16-12.

Από εκεί και πέρα, ο Μπλάνκεναου μοίρασε καταπληκτικά το παιχνίδι και με Τρούχτσεβ, Σαλταφερίδη και Γάτση να δίνουν λύσεις επιθετικά, ο Δικέφαλος έκανε το 1-0 στα σετ με 25-17 και πήρε προβάδισμα στο παιχνίδι.

O Άθλος μπήκε καλύτερα στο δεύτερο σετ και με Ρενάν-Μπέικ να αποτελούν επιθετικούς μοχλούς προηγήθηκε με 6-9 αλλά ο ΠΑΟΚ με δικό του σερί και μπλοκ του Τακουρίδη προσπέρασε με 12-11.

Στη συνέχεια του σετ, οι ισοπαλίες διαδέχονταν η μία της άλλης και ο Άθλος με λάθος του Φαν Χάρντερεν κατάφερε να μπει σε θέση οδηγού με 19-20 στο φινάλε. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν σε διπλό σετ μπολ (22-24) με τον Ρίστιτς αλλά με δύο κακές επιλογές τις οποίες εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ, το ματς πήγε στην παράταση (24-24).

Εκεί, το σετ μπολ άλλαξε δύο φορές χέρια και κατέληξε στον Δικέφαλο, με ένα καταπληκτικό μπλοκ του Γάτση το οποίο διαμόρφωσε το 2-0 με 29-27.

Το τρίτο σετ ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικό, με τον Άθλο να διατηρεί το προβάδισμα καθ' όλη την διάρκειά του και με τον Μπέικ κύριο εκφραστή των επιθέσεων να είναι μπροστά με 15-16.

Στους τελευταίους πόντους το ματς έγινε... θρίλερ, ο ΠΑΟΚ με 24-23 πήγε σε ματς μπολ αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε, με αποτέλεσμα οι Εβρίτες μετά από άουτ επίθεση του Τρούχτσεβ και πόντο του Ρίστιτς να μειώσουν σε 2-1 με 26-28.

Στο τέταρτο σετ οι ασπρόμαυροι έκαναν καλή εκκίνηση και με άσσους από Τρούχτσεβ και Μπλάνκεναου ξέφυγαν του Άθλου με 10-6. Ο Λινάρδος με δύο συνεχόμενα μπλοκ διαμόρφωσε το 21-14 και μετά από άσσο του Σαλταφερίδη ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη-πρόκριση με 25-18 και 3-1.

Τα σετ: 25-17, 29-27, 26-28, 25-18