Φωνάζουν για την αναβολή του αγώνα Εθνικός-ΟΦΗ ο Πανερυθραϊκός και ο Αιγιαλέων

Με επιστολή τους προς την ΕΟΠΕ ο Πανερυθραϊκός και ο Αιγιαλέων διαμαρτύρονται για την νομιμότητα της αναβολής του αγώνα Εθνικός Αλεξανδρούπολης για την Pre League ανδρών.

Φωνάζουν για την αναβολή του αγώνα Εθνικός-ΟΦΗ ο Πανερυθραϊκός και ο Αιγιαλέων

Η επιστολή του Πανερυθραϊκού

Κύριοι,

Ενημερωθήκαμε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ε.Ο.ΠΕ., την Τρίτη 31/10/23 στο άρθρο για τον ορισμό των διαιτητών της 1ης αγωνιστικής Pre League Ανδρών ότι απουσίαζε ο ορισμός διαιτητών για τον αγώνα Εθνικού Αλεξ/λης – ΟΦΗ που σύμφωνα με το πρόγραμμα που προέκυψε από την κλήρωση τις 12ης Σεπτεμβρίου ’23, ήταν να γίνει στις 16:00 το Σάββατο 4/11/23 στο κλειστό “Μ. Παρασκευόπουλος”.

Παράλληλα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΟΦΗ διαβάσαμε ότι: Με αίτημα του, στην Ομοσπονδία βόλεϊ, ο ΟΦΗ ζήτησε το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, για την πρεμιέρα της Pre League να γίνει την Τετάρτη 22/11, καθώς δεν κατέστη εφικτό, να βρεθούν αεροπορικά εισιτήρια. Η ομάδα μας αγωνίζεται την 2η αγωνιστική στην Αλεξανδρούπολη και γνωρίζετε πολύ καλά τις ανησυχίες μας, οι οποίες έχουν εκφραστεί όλο αυτό το διάστημα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες μας.

Συνεπώς, μην γνωρίζοντας αν το αίτημα του ΟΦΗ έχει γίνει αποδεκτό από την Ε.Ο.ΠΕ και στην περίπτωση τελικά που επισημοποιηθεί και κοινοποιηθεί στα σωματεία η αλλαγή, θα θέλαμε να γνωρίζουμε επισήμως από την Ε.Ο.ΠΕ, αγωνιζόμενοι στην ιδία κατηγορία και αντιμετωπίζοντας καθημερινά τα ίδια προβλήματα μετακινήσεων όπως στο παρελθόν έγινε σε ταξίδι μας στη Σάμο, αν βάσει κάποιου συγκεκριμένου άρθρου του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων θα εγκριθεί από την Κ.Ε.Π αυτή η αναβολή αγώνα και το οποίο ενδεχομένως να μην γνωρίζουμε…

Αυτό που επίσημα γνωρίζουμε από τον ισχύοντα Κανονισμό, άρθρο 20 (Αναβολές Αγώνων), είναι ότι: αγώνας που αναβάλλεται ορίζεται να διεξαχθεί μέχρι τη διεξαγωγή της επόμενης αγωνιστικής….

Ο λόγος είναι ότι και εμείς πολλές φορές προβληματιζόμαστε, όπως και άλλες ομάδες της κατηγορίας, στην μετακίνηση μας και θα επιθυμούσαμε να έχουμε ανάλογη μεταχείριση στο μέλλον.

Για την ιστορία Σάββατο 4/12/21 λόγω κακοκαιρίας δεν πέταξε η AEGEAN για Σάμο, ζητήσαμε να παίξουμε την μεθεπόμενη Τετάρτη 15/12/21 ώστε να προλάβουμε να οργανώσουμε το ταξίδι μας, οι εργαζόμενοι αθλητές να πάρουν άδεια κλπ. αλλά και να εξασφαλίσουμε φθηνότερα εισιτήρια, δυστυχώς η Κ.Ε.Π ήταν ανένδοτη εφαρμόζοντας την πιο πάνω διάταξη του άρθρου 20… με αποτέλεσμα να μεταβούμε με μισή ομάδα και να μας στοιχίσουν πανάκριβα τα εισιτήρια !

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Για την Διοικούσα Επιτροπή Τμ. Βόλεϊ

Α. Κυριακίδης

Πρόεδρος Δ.Ε

Τβισς Σαμπρίνα Μάκρα Κων/να

Πρόεδρος

Η παρεμφερής επιστολή του Αιγιαλέοντα

Κύριοι,

Με έκπληξη και απορία ενημερωθήκαμε από την ιστοσελίδα σας τη Τρίτη 31/10/23 ότι στην κοινοποίηση του ορισμού των διαιτητών της 1ης αγωνιστικής Pre League Ανδρών απουσίαζε ο ορισμός διαιτητών για των αγώνα Εθνικού Αλεξ/λης – ΟΦΗ που σύμφωνα με το πρόγραμμα που προέκυψε από την κλήρωση τις 12ης Σεπτεμβρίου ’23, ήταν να γίνει στις 16:00 το Σάββατο 4/11/23 στο κλειστό “Μ.Παρασκευόπουλος”.

Αρχικά πιστέψαμε ότι πρόκειται για κάποιο εκ παραδρομής λάθος, όμως την επομένη 1/11/23, από την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΦΗ ενημερωθήκαμε ότι: Με αίτημα του, στην Ομοσπονδία βόλεϊ, ο ΟΦΗ ζήτησε το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, για την πρεμιέρα της Pre League να γίνει την Τετάρτη 22/11, καθώς δεν κατέστη εφικτό, να βρεθούν αεροπορικά εισιτήρια.

Το αίτημα του ΟΦΗ, έγινε αποδεκτό και το παιχνίδι θα γίνει οριστικά στις 22/11 και ώρα 4μμ στο κλειστό γυμναστήριο "Μ. Παρασκευόπουλος".

Μετά από αυτή την ανακοίνωση είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε να πληροφορηθούμε επισήμως από την Ε.Ο.ΠΕ, ως έχοντας έννομο συμφέρον, αγωνιζόμενοι στην ιδία κατηγορία, βάσει ποιου άρθρου του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων εγκρίθηκε από την Κ.Ε.Π αυτή η αναβολή αγώνα ;

Στο άρθρο 20 του Κανονισμού-Αναβολές Αγώνων, πουθενά δεν εμπίπτει το αίτημα αναβολής του Ο.Φ.Η και σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον κανονισμό, αγώνας που αναβάλλεται ορίζεται να διεξαχθεί μέχρι τη διεξαγωγή της επόμενης αγωνιστικής. (Απόλυτα λογικός όρος, για να μην διαταράσσεται η λογική της σειράς των αγώνων, σύμφωνα με την αρχική κλήρωση αυτών).

Είναι αδιανόητο και εκτός κάθε λογικής ο αγώνας αυτός να αναβληθεί και να οριστεί 18 ημέρες μετά, μεταξύ 3ης και 4ης αγωνιστικής !!!

ΦΙΛΙΚΑ

ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΟ ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ