Παίκτριες από την Αμερική για την Εθνική, ο ΠΑΟΚ και τα...σαλιγκάρια της Αλεξανδρούπολης

Το βόλεϊ ίσως είναι το μοναδικό ομαδικό άθλημα που δεν έχει αλιεύσει παίκτες, παίκτριες από την ομογένεια, όταν το μπάσκετ έχει φτάσει εδώ και πολλά χρόνια ψηλά, χάρη στην βοήθεια από την Αμερική.

Παίκτριες από την Αμερική για την Εθνική, ο ΠΑΟΚ και τα...σαλιγκάρια της Αλεξανδρούπολης

Εκεί πέρα από τον Ατλαντικό υπάρχουν μερικοί βολεϊμπωλίστες και βολεϊμπωλίστριες, στις ΗΠΑ και τον Καναδά, αλλά και στην Ισπανία που έχουν καλούς αθλητές και αθλήτριες και μπορούν να βοηθήσουν την Εθνική.

Παλιά η διοίκηση Μαυρομάτη αρνήθηκε πεισματικά να κάνει Έλληνα τον Αγκάμεζ και Ελληνίδα την Μοντάνο παρότι επιθυμούσαν και οι δυο να φορέσουν την φανέλα με το εθνόσημο, με την δεύτερη μάλιστα να έχει γεννήσει ελληνόπουλο.

Τότε το έκανε για να μη κακοκαρδίσει τους Έλληνες παίκτες, που αντέδρασαν σθεναρά, ενώ είχαν αποδεχθεί επί διοίκησης Μπελιγράτη την ελληνοποίηση του Αντρέι Κράβαρικ, που έπαιξε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η τωρινή διοίκηση δεν έχει τέτοια κολλήματα και πιστεύουμε ότι είναι θέμα χρόνου να έρθει σε επαφή με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες της διασποράς και είναι πρόθυμοι να φορέσουν την φανέλα της Εθνικής.

Πάμε στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, που τον καιρό της κρίσης οι περισσότεροι ήταν κρυμμένοι στα λαγούμια τους, αλλά μόλις βρέθηκαν χρήματα άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια σαν τα σαλιγκάρια.

Ένα είναι σίγουρο. Αν δεν υπήρχαν τα δημοσιεύματα, κι αν δεν έβγαιναν μπροστά οι παλαίμαχοι, η ομάδα βόλεϊ θα διαλυόταν, ενώ τώρα μας λένε ότι όλα τα τμήματα δουλεύουν για το βόλεϊ. Από πότε;

Πολύς κόσμος μιλάει και θέλει να καρπωθεί την κάθοδο του Εθνικού, αλλά λίαν συντόμως θα αποκαλύψουμε ποιος έδωσε τα λεφτά και με προτροπή ποιού Αθηναίου, για να καλυφθούν τα έξοδα.

Τα πολλά λεφτά δεν βρέθηκαν πάντως με πρωτοβουλία της διοίκησης, που τώρα κομπορρημονεί ότι τα κατάφερε. Και αν τα βρήκαν όπως ισχυρίζονται, γιατί δεν το έκαναν από την αρχή και έστειλαν αίτημα αποχώρησης από την Πρι Λιγκ; Περιμένουμε να μάθουμε τα ονόματα των τοπικών χορηγών για να τους ευχαριστήσουμε...

Eπί του πιεστηρίου:Παράγοντας του ερασιτέχνη Εθνικού ζήτησε από τα παίκτες να πάνε σε καρδιολόγο για τα δελτία και να τον πληρώσουν από την τσέπη τους. Τα παιδιά αρνήθηκαν. Πριν αλέκτωρ φωνήσαι, αποδείχθηκε πόσο δουλεύουν όλα τα τμήματα του Εθνικού για το βόλεϊ. Ντροπή! Καλά λένε τελικά ότι το μπάσκετ και το μπάντμιντον κάνουν κουμάντο στην ομάδα.

Πολλοί μιλάνε είπαμε, αλλά ο καθ ύλην αρμόδιος Ρήνος Κεμανετζής, πρόεδρος της επιτροπής βόλεϊ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τσιμουδιά. Ως συνήθως μιμείται τον αμίλητο πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Λες και το θέμα αφορούσε το λειόκανο ντουφέκι και όχι το βόλεϊ.

Περιμέναμε μεγαλύτερη τόλμη και από τους παλαίμαχος βολεϊμπωλίστες. Έκαναν μια συνέντευξη Τύπου χωρίς προτάσεις και ξαναγύρισαν στα σπίτια τους γιατί "Ο Μεσινέζης είναι εχθρός του βόλεϊ". Θα μπορούσαν να κάνουν μια δωρεά στο τμήμα βόλεϊ ή μια κινητοποίηση για να μαζέψουν χρήματα από την πόλη.

Τέλος πάντων, ελπίζουμε να πάνε όλα καλά στον πολύπαθο Εθνικό, αν και οι υπόλοιπες ομάδες της Πρι Λιγκ δεν βγάζουν ακόμη εισιτήρια για την Αλεξανδρούπολη. Υπάρχει υπόνοια ότι ο Εθνικός θα παίξει δυο ματς και θα αποχωρήσει γιατί με αυτή την τακτική, θα παίξει του χρόνου στην Α2 ανδρών και όχι στο τοπικό.

Δεν το πιστεύουμε και είμαστε με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, όποια κι αν είναι η διοίκηση, αρκεί να μην έχει αποπαίδι την ναυαρχίδα του συλλόγου, το βόλεϊ ανδρών. Ελπίζουμε να γράφουμε πλέον μόνο καλά νέα για την αγαπημένη ομάδα του αείμνηστου Μιχάλη Παρασκευόπουλου.

Κίνηση ματ πήγε να κάνει ο ΠΑΟΚ στις γυναίκες, με την απόκτηση της βραζιλιάνας με ισραηλινό διαβατήριο Μαρτσέλα Κορέα, αλλά δεν πρόλαβε τις ημερομηνίες και θα πορευτεί ως τις γιορτές με την αγγλίδα Βίγκαρς.