Οι «εκβιαστές» έβαλαν πλάτη για την ΑΕΚ, αλλά χαμένο είναι το βόλεϊ

Τελικά με όλον αυτόν τον θόρυβο και τον τρόπο που χειρίστηκε η ΕΣΑΠ την wild card, χαμένο είναι το βόλεϊ γιατί το πρωτάθλημα-βιτρίνα του αθλήματος θα γίνει με 9 ομάδες, δείγμα κακού χειρισμού της υπόθεσης.

Οι «εκβιαστές» έβαλαν πλάτη για την ΑΕΚ, αλλά  χαμένο είναι το βόλεϊ

Έτσι χάθηκε μια άνοδος από τις ομάδες της Πρι Λιγκ. Μια φέτος και δυο παραπάνω για την περίοδο 2024-25. Κι όλα αυτά γιατί η ΑΕΚ δεν πλήρωσε τα χρέη της, παρά τις υποχωρήσεις που έκαναν οι περισσότεροι από τους 33 παίκτες-προπονητές που είχαν να παίρνουν λεφτά από την περασμένη δεκαετία.

Οι περισσότεροι επικοινώνησαν μαζί μας και είπαν ότι έβαλαν πλάτη για να ξεχρεώσει η ΑΕΚ, δέχθηκαν να πάρουν τα μισά χρήματα και με δόσεις, αλλά η διοίκηση της ερασιτεχνικής δεν έκανε την παραμικρή κίνηση.

Μάλιστα τους χαρακτήρισε και «εκβιαστές» για να βγει απο πάνω και επισήμαναν οτι η ΑΕΚ θα σβήσει από τον χάρτη του βόλεϊ γιατί για δεύτερη φορά τους κορόιδεψε και δεν έχουν πλέον καμμία διάθεση συμβιβασμού.

Η διοίκηση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ κατάφερε λοιπόν για δεύτερη φορά να τινάξει το επαγγελματικό πρωτάθλημα στον αέρα, χωρίς να αντιδράσουν οι οπαδοί τους που είναι εύθικτοι μόνο σε θέματα ποδοσφαίρου, άντε και μπάσκετ.

Κατά τα άλλα η ΕΣΑΠ ήταν πάλι ανοχύρωτη. Κατάφερε βέβαια να βγάλει στην άκρη την Επιτροπή Επαγγελματισμού Αθλητισμού και να αποφασίζει η ίδια ποια ομάδα είναι φερέγγυα, αλλά πρέπει να λύσει κι άλλα σημαντικά προβλήματα.

Πρώτα απ όλα να ζητάει απ όλες τις ομάδες και όχι μόνο από τις νεοφώτιστες, εγγυητικές επιταγές 150.000 ευρώ και να βάλει κανόνες στη λειτουργία της και στη διάθεση της wild card.

Για να είναι αντικειμενικά τα κριτήρια πρέπει να βγουν τώρα, στην αρχή της χρονιάς, χωρίς μεροληψία, κάτι που δεν ίσχυε στην πρόσφατη διαδικασία γιατί ήξεραν ποιες ομάδες είναι υποψήφιες. Και να παίρνουν τις αποφάσεις τους χωρίς παρεμβάσεις πολιτικών, που έγιναν και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.

Κάποτε πρέπει να καταργηθεί και ο νόμος που θέλει να συμφωνούν ΕΣΑΠ-ΕΟΠΕ-ΠΑΣΑΠ για να παρθεί μια απόφαση, όπως των 12 ομάδων και των 5 ξένων, γιατί είναι αδιανόητο να συναποφασίζουν αφεντικά και υπάλληλοι.

Οι παίκτες λένε τώρα ότι δεν συμφωνούν σε πρωτάθλημα 9 ομάδων, αλλά διαφωνούν και για πρωτάθλημα 12 ομάδων με 5 ξένους, με αποτέλεσμα να χάνονται 30 θέσεις εργασίας βολεϊμπωλιστών στην μεγάλη κατηγορία.

Και πρέπει να μπεί καλά στο μυαλό όλων, περισσότερο των πολιτικών, ότι ομάδα που υποβιβάζεται, δεν μπορεί να προβιβαστεί την ίδια χρονιά. Κάτι τέτοιο έγινε επί Αχιλλέα Καραμανλή, στο ποδόσφαιρο, που προβίβασε τον Πανσερραϊκό τη χρονιά που έπεσε και έμεινε στην ιστορία, ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του αθλητισμού.

Τα πράγματα θα ήταν πολύ απλά αν αποφάσιζαν εξ αρχής ότι την άνοδο την κερδίζει η τρίτη ομάδα της Πρι Λιγκ, αφού αδυνατούσε η πρώτη ΑΕΚ και δεν θα υπήρχε καμία ένσταση...