Volley League: Απο τώρα 12 ομάδες και 5 ξένοι!

Επειδή οποια κριτήρια κι αν ισχύσουν για την wild card θα είναι σαφώς υποκειμενικά, η λύση είναι μια, 12 ομάδες και 5 ξένοι στη Volley League από τώρα!

Volley League: Απο τώρα 12 ομάδες και 5 ξένοι!

Μύλος γίνεται με τα κριτήρια της wild card στη Volley League, που αλλάζουν συνεχώς, αλλά όπου κι αν κάτσει η μπίλια θα υπάρχουν δικαίως διαμαρτυρόμενοι γιατί θα ταιριάζουν σε κάποιον υποψήφιο και θα είναι υποκειμενικά.

Για να είναι αντικειμενικά τα κριτήρια έπρεπε να βγουν στην αρχή της χρονιάς, χωρίς μεροληψία και δεν θα μπορούσε να πει οποιοσδήποτε κάτι κατά της διαδικασίας. Tώρα όποια ομάδα κι αν ανεβεί, η άλλη που θα αδικηθεί, είναι λογικό να προσβάλει την διαδικασία, να την μπλοκάρει στα δικαστήρια, να κάνει ασφαλιστικά μέτρα και να μη ξεκινήσει η Volley League και η Pre League.

Στην ιστορία μπήκε και ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, που δεν μπορεί να παρέμβει λόγω του αυτοδιοίκητου, αλλά ζήτησε δικαιοσύνη και απόφαση που δεν θα προσβληθεί. Κάτι τέτοιο όμως είναι αδύνατον. Αν για παράδειγμα πάρει την κάρτα ο ΟΦΗ οι υπόλοιποι θα επικαλεστούν την διάταξη της ΕΟΠΕ, που λέει ρητά «ομάδα που υποβιβάζεται δεν έχει το δικαίωμα εκ νέου προβιβασμού την ίδια περίοδο». Κάτι τέτοιο έγινε επί Αχιλλέα Καραμανλή, που προβίβασε τον Πανσερραϊκό την χρονιά που έπεσε και έμεινε στην ιστορία, ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του αθλητισμού. Έκτοτε δεν υπάρχει ομάδα σε όλα τα σπορ που υποβιβάστηκε και προβιβάστηκε την ίδια χρονιά.

Αν ανεβεί ο Κέρκης θα κάνουν οι άλλοι ένσταση γιατί δεν έχει εφηβικό και παιδικό τμήμα, ενώ σε περίπτωση που οφεληθεί ο Φλοίσβος θα μιλάμε για μια ομάδα που βρέθηκε με αλεξίπτωτο στη Volley League, με δύο wild card.

Κι επειδή είναι ανοιχτό το θέμα των 12 ομάδων και των 5 ξένων, με την ΕΟΠΕ και την ΕΣΑΠ να συμφωνούν, ας πάνε στο... δικαστή Βρούτση να περάσουν από τώρα τα παραπάνω για να μην αναγκαστούν να παρανομήσουν. Γιατί έτσι κι αλλιώς, όποια κι αν είναι τα κριτήρια θα θεωρηθούν φωτογραφικά 100%.

Το σπουδαιότερο κριτήριο είναι η εγγυητική επιταγή των 150.000 ευρώ και πληρωμένοι όλοι οι παίκτες. Σε αυτό θα συμφωνήσει και ο ΠΑΣΑΠ και θα άρει τις επιφυλάξεις του για τις 12 ομάδες και ας περάσον του χρόνου τους 5 ξένους γιατί ήδη φτιάχτηκαν τα ρόστερ. Αν δεν το πράξει δεν έχει λόγο ύπαρξης. Μόνο έτσι θα λυθεί ο Γόρδιος Δεσμός. Και θα μπουν στα ταμεία της ΕΣΑΠ 150.000 ευρώ (τρία επί 50.000)

Κι αφού ησυχάσουμε, ας ετοιμάσουν αντικειμενικά κριτήρια για τη wild card της επόμενης περιόδου και να βάλουν στην προκήρυξη εγγυητική επιταγή 150.000 ευρώ για όλες τις ομάδες και όχι μόνο γι' αυτές που προβιβάζονται.

Y.Γ.: Η άλλη λύση είναι να μη δοθεί wild card να τελειώνουμε αυτό το πανηγύρι. Έτσι βέβαια θα χαθεί η άνοδος από τις ομάδες της Πρι Λιγκ. Μια φέτος και δυο παραπάνω για την περίοδο 2024-25. Κι όλα αυτά γιατί η ΑΕΚ δεν πλήρωσε τα χρέη της.