Στον Παναθηναϊκό ο Αγκίρε Ιερεζουέλο

Γρήγορα αντικατέστησε τον Ντέρεκ Επ ο Παναθηναϊκός με την απόκτηση του Αγκίρε Ιερεζουέλο από τον Φοίνικα Σύρου.

Στον Παναθηναϊκό ο Αγκίρε Ιερεζουέλο

Η απόφαση του Ντέρεκ Επ να σταματήσει το βόλεϊ έφερε τον Παναθηναϊκό σε αναζήτηση πασαδόρου και μετά από πολλαπλές επαφές κατέληξε στον Αγκίρε Ιερεζουέλο του Φοίνικα Σύρου.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να σπάσει συμβόλαια πασαδόρων, αλλά τις περισσότερες φορές οι ομάδες τους δεν ήταν διατεθειμένες να τους αφήσουν, ενώ σε περιπτώσεις που βρήκε πρόσφορο έδαφος, ανέβηκε πολύ ψηλά το κόστος.

Έτσι κατέληξε στον Ιερεζουέλο που είχε διετές συμβόλαιο με τον Φοίνικα Σύρου, συμφώνησε μαζί του και απομένει να βρει φόρμουλα ο Κούβανος για να σπάσει το συμβόλαιο με την ομάδα των Κυκλάδων. Βέβαια ο Φοίνικας δεν μπορεί φέτος να πληρώσει τόσο μεγάλο συμβόλαιο και θα ήταν καλό και για τους δύο να χωρίσουν. Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι ότι ο μάνατζερ του Θάνος Μιχαλόπουλος ζήτησε και λεφτά από τον Φοίνικα, ενώ έπρεπε να πληρώσει για να τον πάει στον Παναθηναϊκό.

Ο Κουβανός γεννήθηκε στην Αβάνα στις 14-7-1987, έχει ύψος 1.98 και αναδείχθηκε κορυφαίος πασαδόρος στο Κόπα Λιμπερταδόρες το 2019, αλλά και στο πρωτάθλημα Νorceca το 2008. Έφυγε από το νησί το 2013 για την Ινδονησία, όπου κι εκεί όπως ήταν φυσικό ήταν ο ΜVP. Mετά πήγε στις ιταλικές Μολφέτα, Πιατσέντσα, στην τουρκική Χάλκμπανκ(έπαιξε κόντρα στον ΠΑΟΚ), στην αργεντίνικη Μπολιβάρ, στην τουρκική Ζιράτμπάνκ και στην ιταλική Πιατσέντσα, από την οποία αποχώρησε στην αρχή του πρωταθλήματος λόγω κορονοϊού.

Συνεργάστηκε με κορυφαίους προπονητές, όπως ο Γκουλινέλι, ο Βέμπερ, ο Μπερνάρντι, ο Ντι Πίντο, ο Τζουλιάνι, ο Κοβατς... Έχει κατακτήσει πρωτάθλημα Αργεντινής, πρωτάθλημα και Κύπελλο Τουρκίας, 2 Κόπα Λιμπερταδόρες. Ήταν ο πασαδόρος της εθνικής Κούβας στο Παγκόσμιο Λιγκ την τετραετία 2007-10.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Ακραίοι: Γίρι Κόβαρ(ΙΤΑ), Θανάσης Πρωτοψάλτης, Ανδρέας Φράγκος, Βασίλης Κωστόπουλος

Διαγώνιοι: Φερνάντο Ερνάντες (ΚΟΥ), Μάρκου Άγγελος

Κεντρικοί: Λούκα Ρανγκέλ (ΒΡΑ), Γιώργος Πετρέας, Θόδωρος Βουλκίδης, Νικόλας Παπαγγελόπουλος

Λίμπερο: Γρηγόρης Κοντοστάθης, Δημήτρης Ζήσης

Πασαδόροι: Σταύρος Κασαμπαλής, Αγκίρε Ιερεζουέλο (ΚΟΥ)

Προπονητής: Δημήτρης Ανδρεόπουλος