O Ντανιέλ Καστελάνι νέος προπονητής του Ολυμπιακού

Ένας από τους κορυφαίους προπονητές του παγκοσμίου βόλεϊ ο Ντανιέλ Καστελάνι θα είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού.

O Ντανιέλ Καστελάνι νέος προπονητής του Ολυμπιακού

O 62 χρονος (21 Mαρτίου 1961, Μπουένος Άιρες) Αργεντίνος προπονητής Ντανιέλ Καστελάνι είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού. Ένας προπονητής από το πάνω ράφι με πιο βαρύ βιογραφικό από τον προκάτοχο του Αλμπέρτο Τζουλιάνι.

Αυτή την εποχή είναι προπονητής της εθνικής γυναικών Αργεντινής, ενώ η προηγούμενη ομάδα του ήταν η Φενέρ Μπαχτσέ όπου έπαιζε ο Ιντάλγκο. Προπόνησε ακόμη τις πολωνικές Ολζίν, Ζάκσα, Μπελσάτοφ τη βελγική Νόλικο Μασέικ, την ιταλική Περούτζια. Ήταν προπονητής στις εθνικές ανδρών Αργεντινής, Πολωνίας, Φινλανδίας.

Ο Σέρβος πασαδόρος Αλέξα Μπάτεκ για ΠΑΟΚ

Ανάμεσα στις πολλές διακρίσεις του το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωβόλεϊ 2009, στους Παναμερικανικούς Αγώνες 1995 και πολλά πρωταθλήματα σε Αργεντινή, Τουρκία, Βραζιλία, Πολωνία και κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ Ευρώπης το 2014 με τη Φενέρ Μπαχτσέ.

Ήταν ο προπονητής που οδήγησε την Πολωνία στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία της. Στις 14 Σεπτεμβρίου 2009 τιμήθηκε με τον Σταυρό του Ιππότη της Polonia Restituta από τον Πρωθυπουργό της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ.

Oι διακρίσεις του

Ως παίκτης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με την εθνική Αργεντινής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 1982.