Κόβατς στη Χάλκμπανκ, Καπράρα στην Μπεσίκτας, Βασιλαντωνάκη στην Türk Hava, Αρτακιανού στην Εθνική

Δυο σπουδαίοι προπονητές πήγαν στην Τουρκία, ο Σλόμπονταν Κόβατς στην Χαλκμπανκ και ο Καπράρα στην Μπεσίκτας.

Κόβατς στη Χάλκμπανκ, Καπράρα στην Μπεσίκτας, Βασιλαντωνάκη στην Türk Hava, Αρτακιανού στην Εθνική

Πέρασαν οι εποχές που οι σπουδαίοι προπονητές επιλέγαν την Ελλάδα και όχι την Τουρκία. Οι συνθήκες αντιστράφηκαν και οι τουρκικές ομάδες ξοδεύουν παρά με ουρά και πρωταγωνιστούν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Σλόμπονταν Κόβατς πρώην παίκτης του Άρη και με μεγάλες επιτυχίες στην Εθνική Ιράν και Σερβίας, αλλά και με Μπελογκόριε, Χάλκμπανκ επέστρεψε στην Τουρκία και την ομάδα της Άγκυρας που διεκδικεί το Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών.

Ο Τζιάνι Καπράρα εξάλλου που ήταν στην εθνική Ελλάδας μετά την Ταργκοβίστε Ρουμανίας, μετακόμισε και αυτός στο τουρκικό πρωτάθλημα βόλεϊ και στην Μπεσίκτας, που προσπαθεί να σπάσει την τριπλέτα Εξατζίμπασι, Βακίφμπανκ, Φενέρ Μπαχτσέ.

Η ελληνίδα διαγώνιος Ανθή Βασιλαντωνάκη που αρνήθηκε ξανά τη συμμετοχή της στην Εθνική, άλλαξε ομάδα και από τη Γαλατά Σεράι, βρέθηκε στην πρώην ομάδα του Μαρτσέλο Αμποντάνζα στην Türk Hava Yolları SK. Με προπονητή τον σπουδαίο Βραζιλιάνο Γκιμαράες με διακρίσεις σε βόλεϊ ανδρών και γυναικών.

Στην εθνική γυναικών επιστρέφει η λίμπερο του Ολυμπιακού Μαριαλένα Αρτακιανού, άγνωστες οι βουλές των Λαμπρούση, Εμμανουηλίδου, σχετικά με την αποδοχή των κλήσεων του. Μάνατζερ αναλαμβάνει ο Γιάννης Πριόβολος υπό την εποπτεία του Βαγγέλη Περόπουλου που θα έχει όλες τις εθνικές του βόλεϊ γυναικών. Βοηθοί του Οτσάλ θα είναι οι Χαριτωνίδης, Τριανταφυλλόπουλος.

Ο ΑΟ Θήρας εξάλλου απέκτησε τη διαγώνια Ειρήνη Αγγελοπούλου(20, 1.89) που έπαιζε στην Αργυρούπολη και την Τζορτζίνα Μπαχλάβα (23, 1.80) που έπαιζε στη Νίκη Αλεξανδρούπολης. H πασαδόρος Βυθούλκα μετακόμισε από τις Αμαζόνες στον Μίλωνα. H Φάκη εξάλλου από τον ΑΟ Θήρας πήγε στον Απόλλων Καλαματάς, ενώ το Μαρκόπουλο πήρε δυο παίκτριες του Ολυμπιακού την λίμπερο Αντωνακάκη και την κεντρική Τοντάι.