Ολυμπιακός: MVP της Volley League ο Παγένκ

Ο Αλέν Παγένκ αναδείχτηκε MVP του πρωταθλήματος της Volley League 2022-23 και μπήκε στο πάνθεον με τους κορυφαίους στην ιστορία της επαγγελματικής λίγκας.

Ολυμπιακός: MVP της Volley League ο Παγένκ

Το όνομά του με «χρυσά» γράμματα έγραψε ο Αλέν Παγένκ, ο οποίος συνεχίζει να συγκεντρώνει τιμητικές διακρίσεις. Ο Σλοβένος κεντρικός του Ολυμπιακού αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος της Volley League 2022-23, ενώ παράλληλα είναι ο πρώτος κεντρικός που λαμβάνει τη συγκεκριμένη διάκριση από το 1999 που καθιερώθηκε ο θεσμός.

Ο Παγένκ βρίσκεται στο Βελιγράδι με την σύζυγο του και όταν ενημερώθηκε για την διάκρισή του, επεσήμανε:

«Ειλικρινά δεν το περίμενα. Είναι σπάνιο να αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης ένας κεντρικός. Ευχαριστώ τους προπονητές για αυτή την τιμή. Αφιερώνω τον τίτλο στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Επίσης στον προπονητή μου, στους συμπαίκτες μου, στο σταφ του Ολυμπιακού και στην οικογένεια μου που με στήριξε αυτή τη δύσκολη χρονιά. Το σημαντικότερο είναι ότι κερδίσαμε το πρωτάθλημα και τον Ευρωπαϊκό τίτλο. Τον τίτλο του MVP θα μπορούσε να τον κερδίσει οποιοσδήποτε συμπαίκτης μου. Εγώ παλεύω για κάθε μπάλα, σε κάθε φάση και αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα. Είμαι καλά εδώ, γι αυτό και έμεινα και δεύτερο χρόνο».

Επιπρόσθετα, όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του και το ενδεχόμενο παραμονής του στους «ερυθρόλευκους», απάντησε:

«Δε μπορώ να πω κάτι. Δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία. Αυτό θα το ανακοινώσει η διοίκηση του Ολυμπιακού».