ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-2: Το λάθος του Μυλωνάκη που δεν ζήτησε VAR

Στο φύλλο αγώνα του δεύτερου τελικού βόλεϊ ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-2 γράφτηκαν τα υβριστικά συνθήματα, ενώ ο Μυλωνάκης παρότι δηλώνει σίγουρος για την απόφασή του, μπορούσε να ζητήσει VAR για να ξεκαθαρίσει τη φάση που έκρινε τον αγώνα!

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-2: Το λάθος του Μυλωνάκη που δεν ζήτησε VAR

Ένα σφύριγμα του διαιτητή Αλέξανδρου Μυλωνάκη έφερε τα πάνω-κάτω στο τάι μπρέικ ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-2 αφού είδε επαφή του λίμπερο Τζιάβρα και αντί να γίνει το 11-12, έγινε το 12-11 και εκεί ουσιαστικά τελείωσε το ματς!

Σε τέτοιες φάσεις, άγγιγμα της μπάλας από αμυντικό, δεν επιτρέπεται η χρήση VAR, από τις ομάδες βάση κανονισμών, κι αυτό είναι το «έγκλημα» της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Αφού υπάρχει δυνατότητα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Ο Μυλωνάκης και η ΚΕΔ είναι κατηγορηματική για τη φάση ότι υπήρχε άγγιγμα, από τις κάμερες της τηλεόρασης από δυο πλευρές πάντως, φαίνεται ότι δεν υπήρχε καμία επαφή από τον Τζιάβρα. Και ο Μυλωνάκης είχε δικαίωμα να ζητήσει VAR, αφού επιτρέπεται στους διαιτητές μετά τους 20 συνολικά πόντους στο τάι μπρέικ. Και το σκορ ήταν 11-11. Κάποια στιγμή ο Μυλωνάκης έκανε δειλά μια κίνηση για VAR, αλλά την πήρε πίσω και είναι υπόλογος.

Οι Τζιάβρας, Κουμεντάκης που ήταν στην φάση είναι κατηγορηματικοί ότι η μπάλα πέρασε πολύ μακριά από τον λίμπερο του Ολυμπιακού, αυτό υπέδειξε άμεσα ο διπλανός επόπτης και ο Μυλωνάκης κακώς τον αγνόησε. Ο Κουμεντάκης εξάλλου ζήτησε να ηρεμήσουν γιατί ο διαιτητής ήταν έτοιμος να δείξει κόκκινες κάρτες.

Μια άλλη φάση που συζητήθηκε έντονα ήταν ένα φιλέ του Ιντάλγκο στο σετ που κέρδισε ο Ολυμπιακός. Μας έδειξαν ένα θολό στιγμιότυπο και αποφάσισαν ότι σωστά σφύριξε φιλέ ο Παπακοσμάς, ενώ το φιλέ κουνιόταν από πριν, από το σερβίς του ΠΑΟΚ.

Και ο Ολυμπιακός φταίει που δεν τελείωσε το πρώτο σετ όταν προηγήθηκε 22-24, τότε θα έκανε το 0-1 και θα έπαιρνε σβηστά το ματς. Και στο μπλοκ που κρίνει έναν αγώνα ήταν κακός με μόλις 4 επιτυχίες, έναντι 12 του ΠΑΟΚ. Και στο τάι μπρέικ, πριν από την επίμαχη φάση ήταν μπροστά έναν πόντο και δεν τελείωσε δυο φορές την κόντρα επίθεση για να πάρει διαφορά δύο πόντων.

Η ατμόσφαιρα εξάλλου ήταν εκρηκτική με υβριστικά συνθήματα κατά Μαρινάκη και Κουμεντάκη που γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα, μπορούσε όμως να διακοπεί το ματς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα(προβλέπεται σε υβριστικά ονομαστικά συνθήματα). Αντ αυτού όταν γινόταν παρατηρήσεις από τα μεγάφωνα, τόσο πιο δυνατά φώναζαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και μέσα από τα μικρόφωνα της ΕΡΤ 3 περνούσε οι απαράδεκτες ύβρεις ενός βωμολόχου.

Το μόνο καλό της ιστορίας για τον Ολυμπιακό, είναι ότι συσπειρώθηκε ο κόσμος του και θα γεμίσει το Ρέντη, την Τρίτη για τον τρίτο τελικό.