Το τρικ του Τζουλιάνι και ο... Πασχαλάκης του βόλεϊ

O ΠΑΟΚ ήταν το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος βόλεϊ πριν από τον πρώτο τελικό βάσει των εμφανίσεων του από τις 13 Ιανουαρίου, με σερί 13 νίκες, αλλά έχασε τον πρώτο τελικό με ανατροπή και γύρισε πλέον το χαρτί.

Το τρικ του Τζουλιάνι και ο... Πασχαλάκης του βόλεϊ

Η ομάδα του Μιλενκόσκι ήταν σε δαιμονιώδη φόρμα και το απέδειξε στο πρώτο σετ, το οποίο κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση απέναντι σε έναν φοβικό Ολυμπιακό, που προερχόταν από δυο χαμένα τρόπαια σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ.

Λινάρδος: «Γυρίσαμε τον διακόπτη»

Μετά το πρώτο σετ όμως άλλαξε η εικόνα, χάρη στο πάθος των παικτών του Τζουλιάνι, που ξύπνησαν από λήθαργο δυο μηνών και έδειξαν πρωτόγνωρη διάθεση για τη νίκη. Ο Στερν αν και δεν ήταν στα καλύτερα του στην επίθεση, έβγαλε άμυνα με ψαλιδάκι, ο Τζιάβρας θύμιζε... Πασχαλάκη μπροστα από εστία, με πλονζόν που έκοβαν στη μέση τους πανηγυρισμούς του ΠΑΟΚ, ενώ ο Τζουλιάνι άλλαξε την αμυντική τακτική της ομάδας του.

Τζουλιάνι: «Δεν αρκεί αυτή η εμφάνιση»

Με τον Άλεν Παγένγκ για πρώτη φορά μακριά από τον Τράβιτσα δημιούργησε δυο σπουδαία δίδυμα στο μπλοκ. Δυο φορές έπαιζαν Παγένγκ-Κουμεντάκης και δυο Παγένγκ-Στερν. Κι όταν δεν έκαναν μπλοκ, αφού δεν ήταν αυτό το ζητούμενο, έσπαγαν τις μπάλες, τις μάζευε ο Τζιάβρας και ο Τράβιτσα μοίραζε με μαεστρία. Έτσι έκανε τις διαφορές ο Ολυμπιακός στα τρια σετ, κι όταν το ματς ήταν πόντο-πόντο, στο τέταρτο, πήγε στο 22-21 ο Ιντάλγκο στο σερβίς και καθάρισε με τρεις κεραυνούς. Ο πρώτος βρήκε τον στόχο του με άσο, οι άλλοι δυο έχρισαν σκόρερς τον Λινάρδο με μπλοκ και τον Στερν με επίθεση. Ο Κοκκινάκης παρότι είναι εκ των κορυφαίων λίμπερο της Ευρώπης, έπαιρνε πολύ χώρο για να καλύπτει τον Ράπτη και βρέθηκε εκτεθειμένος στην υποδοχή, αρκετές φορές. Χρεώθηκε 3 άσους, αλλά σίγουρα δεν ήταν αποκλειστικά δική του ευθύνη. Το ότι έμεινε ο εκρηκτικός Ολυμπιακός στους 5 άσους είναι δικό του κατόρθωμα.

Ολυμπιακός: Έτσι ο Ολυμπιακός θα φτάσει στο πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0, τίποτα όμως δεν κρίθηκε ακόμη. Οι τελικοί Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ μας έχουν συνηθίσει σε σπασίματα έδρας πολλές φορές, με τον «δικέφαλο» όμως να έχει πλέον το άγχος. Αν δεν κερδίσει το Σάββατο στην Πυλαία θα βρεθεί σε δεινή θέση, αλλά σε ένα γήπεδο που θα έχει τουλάχιστον τους δεκαπλάσιους φιλάθλους από αυτούς του Ρέντη θα παίξει με άλλον αέρα. Από την άλλη ο Ολυμπιακός δεν θα εφησυχασθεί στο 1-0 γιατί αν γίνει το 1-1, θα έρθει ισόπαλη η σειρά πάλι στο Ρέντη και θα μηδενισθεί η πρώτη νίκη του.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-1: Ξύπνησε το θηρίο... (highlights)

ΥΓ1: Οι αστάθμητοι παράγοντες παίζουν ρόλο στην ανάδειξη του πρωταθλητή και ο Βαν Ντε Ντρις έπαιζε με πόνους στα πλευρά, μετά από ένα πέσιμο στην άμυνα. Αυτός ο τραυματισμός είναι ύπουλος και μπορεί να επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες, αν και ο ΠΑΟΚ έχει καλό ιατρικό τιμ. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ο ΠΑΟΚ πήρε πρωτάθλημα στον Ρέντη με τον διαγώνιο Στάροβιτς στον πάγκο και στην εξάδα τον Σακόγλου!

Το τρικ του Τζουλιάνι και ο... Πασχαλάκης του βόλεϊ

ΥΓ: Κύριοι με Κ κεφαλαίο οι Τζουλιάνι, Μιλενκόσκι στη συμπεριφορά τους και στις δηλώσεις τους. Μακάρι να τους μιμηθούν και οι υπόλοιποι, πολύ καλή και η διαιτησία των Βασιλειάδη-Γεροθόδωρου και των εποπτών. Έκαναν μόνο δυο λάθη, το ένα το διόρθωσε το VAR, αλλά σε ένα ντέρμπι τίτλου, δύο λάθη ίσον κανένα...