Κι όμως ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί κόντρα στον Ολυμπιακό

Έφτασε η μεγάλη μέρα, ξεκινούν οι τελικοί των πλέι οφ και θα μάθουμε σε τρεις ή σε περισσότερους αγώνες ποια είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ;

Κι όμως ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί κόντρα στον Ολυμπιακό

Μπορεί οι στοιχηματικές εταιρείες να δίνουν απόψε μεγάλο φαβορί τον Ολυμπιακό, αφού τον παίζουν 1.50 έναντι 2.50 του ΠΑΟΚ, τα πράγματα όμως είναι τελείως διαφορετικά.

Αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί βάση των τελευταίων εμφανίσεων του. Έχει να χάσει από τις 13 Ιανουαρίου, κέρδισε 4 φορές τον Παναθηναϊκό, τρεις στο πρωτάθλημα και μια στο Κύπελλο με ευκολία και δυο τον Ολυμπιακό, αν και στο πρώτο ματς, το τελευταίο της κανονικής περιόδου ο Τζουλιάνι δεν χρησιμοποίησε τους βασικούς. Το σύνολο του Μιλενκόσκι έχει δέσει, η ομάδα του θυμίζει ορχήστρα και απέκτησε τεράστια αυτοπεποίθηση μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου. Συν τοις άλλοις ο ΠΑΟΚ είναι ξεκούραστος, αφού από τις 16 Δεκεμβρίου, που αποκλείστηκε από την Μακάμπι παίζει μόνο στο πρωτάθλημα, ενώ ο Ολυμπιακός είχε συνεχόμενα ματς και ταξίδια τις Τετάρτες στην Ευρώπη.

Η μοιρασιά των τίτλων σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ με τελικό νικητή τον...

Ο ΠΑΟΚ έρχεται με φόρα στον Πειραιά και χωρίς αγωνιστική δράση για δυο εβδομάδες, την περίοδο που ο Ολυμπιακός έπαιξε δυο φορές από 5 σετ με τον Παναθηναϊκό. Έχει και με την παράδοση με το μέρος του. Ξαναέσπασε την έδρα του Ολυμπιακού, με απίθανη σύνθεση στον πέμπτο τελικό στον Ρέντη με τον Σακόγλου αντί του Στάροβιτς και πήρε το πρωτάθλημα στις 18 Απριλίου 2016. Ίδια ημέρα για όσους πιστεύουν στις συμπτώσεις...

Ο ΠΑΟΚ όμως πρέπει όμως να κερδίσει το αποψινό ματς, γιατί αν ο Ολυμπιακός κάνει το 1-0, τότε θα αντιστραφούν οι ρόλοι και το άγχος θα πάει στον «δικέφαλο», που δεν θα έχει περιθώρια άλλης ήττας και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα ως τους τελικούς του Τσάλεντζ Καπ με την Μακάμπι, μετά όμως έχασε το Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ και το Λιγκ Καπ από τον Παναθηναϊκό και μετράει 3 ήττες με τους μεγάλους αντιπάλούς του. Έχει όμως την εμπειρία των Τράβιτσα, Στερν, Παγένγκ και του Τζουλιάνι που έχουν κατακτήσει τίτλους σε μεγάλα πρωταθλήματα.

Πρωταγωνιστής των τελικών θα είναι ο Μένιος Κοκκινάκης, ο κορυφαίος Έλληνας παίκτης από τότε που έγινε λίμπερο, ο πραγματικός ηγέτης του ΠΑΟΚ, που στο ίδιο γήπεδο άκουσε αδίκως, αστήρικτες, πλην βαριές κατηγορίες από άφρονες οπαδούς του Ολυμπιακού και το φέρει βαρέως. Αντίθετα στον ΠΑΟΚ, του συμπεριφέρονται σαν δικό τους παιδί, αν και γέννημα θρέμμα του πειραϊκού συλλόγου.

Η ιστορία λέει ότι οι νίκες είναι 60-19 για τον Ολυμπιακό, αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Το 2015 ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του με πλεονέκτημα έδρας και 3 νίκες επί του Ολυμπιακου, την επόμενη χρονιά συναντήθηκαν στους ημιτελικούς και πέρασε ο ΠΑΟΚ με 3-1 νίκες, αφού κέρδισε 2 φορές στον Ρέντη.

Το 2017 κέρδισε το τίτλο με 3-2 νίκες στους τελικούς ο ΠΑΟΚ και δύο νίκες στον Ρέντη. Το 2018 πήρε ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα με 3-0 νίκες, όπως και το 2019. Σε 5 πρόσφατες κόντρες τους για τον τίτλο του πρωταθλητή το σκορ είναι 2-3, το σίγουρο είναι ότι δεν θα γίνουν μόνο 3 ματς και πολλά θα κριθούν από το αποψινό παιχνίδι...

Πρωταθλήματα: Ολυμπιακός 30, Παναθηναϊκός 20, Πανελλήνιοε 6, Ηρακλής 5, ΠΑΟΚ 3, Μίλων 2, ΕΑ Πατρών 1