Η μοιρασιά των τίτλων σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ με τελικό νικητή τον...

Όταν ξεκινούσε η εφετινή περίοδος στο βόλεϊ Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός διεκδικούσαν από κοινού τέσσερις τίτλους, με τους δυο πρώτους να έχουν έναν παραπάνω στόχο ως πρωταθλητής και κυπελλούχος της περασμένης περιόδου.

Η μοιρασιά των τίτλων σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ με τελικό νικητή τον...

Η ιεραρχία των τίτλων ήταν: Τσάλεντζ Καπ, Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λίγκ Καπ και Σούπερ Καπ και μέχρι στιγμής ο απολογισμός είναι

Κυπελλούχος Ευρώπης: Ολυμπιακός

Κυπελλούχος Ελλάδας: ΠΑΟΚ

Λιγκ Καπ: Παναθηναϊκός

Σούπερ Καπ: Παναθηναϊκός

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος ευθαρσώς παραδέχτηκε ότι δεν κατάφερε η ομάδα του να φτάσει στους τελικούς των τριών μεγάλων διοργανώσεων αποκλείστηκε στα ημιτελικά δυο φορές από τον ΠΑΟΚ και μία από τον Ολυμπιακό στο Τσάλεντζ Καπ, αν και είχε κερδίσει 3-1 στον πρώτο τελικό στον Ρέντη. Μέχρι στιγμής αυτό ήταν και το ματς της χρονιάς, η νίκη του Ολυμπιακού με 4-1 στο άδειο Μαρούσι, επειδή ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να περιφρουρήσει την ρεβάνς και έβαλε τα χεράκια του και έβγαλε τα ματάκια του. Όπως είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού «δυστυχώς καταφέραμε να πάρουμε τους δυο μικρούς τίτλους».

Ο Ολυμπιακός πήρε τον κορυφαίο, ο ΠΑΟΚ τον τρίτο και από τα αποτελέσματα των πλέι οφ του πρωταθλήματος θα κριθεί ποιος είναι ο νικητής της χρονιάς. Το ευχάριστο είναι ότι οι τίτλοι μοιράστηκαν σε τρεις ομάδες, δυστυχώς ο τέταρτος της παρέας ο Φοίνικας Σύρου απέτυχε στις επιλογές του καλοκαιριού και δεν έφτασε καν στο φάιναλ φορ κυπέλλου, ημιτελικούς πρωταθλήματος και τελικούς Λιγκ Καπ.

Συνολικά βέβαια στο βόλεϊ απόλυτος κυρίαρχος είναιο Ολυμπιακός

Ευρωπαϊκά Κύπελλα: Ολυμπιακός 3

Πρωταθλήματα: Ολυμπιακός 30, Παναθηναϊκός 20, Πανελλήνιος 6, Ηρακλής 5, ΠΑΟΚ 3, Μίλων 2, ΕΑ Πατρών 1

Κύπελλα Ελλάδας: Ολυμπιακός 17, Παναθηναϊκός 6, Ηρακλής 6, ΠΑΟΚ 5, Δημόκριτος 1, Νίκαια 1

Λιγκ Καπ: Ολυμπιακός 6, Παναθηναϊκός 3, Φοίνικας Σύρου 2, ΑΕΚ 1

Σούπερ Καπ: Ηρακλής 4, Ολυμπιακός 2, Παναθηναϊκός 2, Φοίνικας Σύρου 1, Άρης 1

Φτάνουμε λοιπόν στην κορύφωση με τον Ολυμπιακό να έχει τύποις πλεονέκτημα έδρας. Και λέμε τυπικά γιατί στον πρώτο τελικό της Τρίτης του Πάσχα δύσκολα θα βρεθούν 500 θεατές στον Ρέντη και αν ο Ολυμπιακός χάσει, θα απωλέσει το μπόνους που πήρε την κανονική περίοδο με την πρώτη θέση. Αν κερδίσει θα γεμίσει λογικά τον Ρέντη στον τρίτο τελικό, ενώ ο ΠΑΟΚ θα έχει σαφώς περισσότερο κόσμο στην Πυλαία και θα την γεμίσει αν πάει καλά στον πρώτο τελικό.

Στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα, αν και δεν ξέρουμε πόσο θα επηρεαστεί από την αγωνιστική απραξία 2 εβδομάδων. Αντίθετα αν και ο Ολυμπιακός είναι πιο κουρασμένος έχει αγωνιστικό ρυθμό με τους δυο τελικούς του Λιγκ Καπ.

Όσον αφορά τις προβλέψεις είναι 50-50, γιατί ο Ολυμπιακός δεν έχει έδρα. Στους τελικούς θα παίξει η καλύτερη υποδοχή του πρωταθλήματος, με το καλύτερο σερβίς του πρωταθλήματος. Καλύτερη υποδοχή έχει ο ΠΑΟΚ με δυο λίμπερο. Τον καλύτερο Έλληνα παίκτη τον Μένιο Κοκκινάκη δίπλα στον λίμπερο της Ολλανδίας Γιόρνα. Ο Ολυμπιακός έχει το καλύτερο σερβίς του πρωταθλήματος. Έτσι και πιάσει το σερβίς του διαλύει την αντίπαλη ομάδα, αν όμως βγάλουν την υποδοχή πρέπει να κουραστεί πολύ για να κερδίσει. Αν κερδίσει.

ΥΓ1: Ο κορυφαίος σέρβερ Ιντάλγκο μέχρι τώρα έχει σπουδαίες επιδόσεις με μικρομεσαίες ομάδες και όχι στα ντέρμπι που κρίνουν τίτλους!

ΥΓ2: Η τακτική του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου επί του ΠΑΟΚ απέτυχε. Σημάδευαν τον Ράπτη και ο Πατρινός έβγαζε τα σερβίς και αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης.

Καλούς τελικούς να έχουμε...