Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Οι διαφορές του Τσάλεντζ Καπ και του Λιγκ Καπ

Οι ομοιότητες και οι διαφορές της ρεβάνς Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού για το Τσάλεντζ Καπ και το Λιγκ Καπ.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Οι διαφορές του Τσάλεντζ Καπ και του Λιγκ Καπ

«Η ιστορία δε θα σταματήσει να επαναλαμβάνεται, γιατί η φύση του ανθρώπου δεν μπορεί να εμποδίσει την επανάληψη» είπε ο Μαρκ Τουέιν, ενώ ο Καρλ Μαρξ υποστήριξε «Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα» διαλέγετε και παίρνετε για τη ρεβάνς του Λιγκ Καπ Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Όπως και να έχει, το μυαλό όλων μετά το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-3 για το Λιγκ Καπ πήγε στην ρεβάνς του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-3 για το Τσάλεντζ Καπ. Οι διαφορές είναι πολλές, γιατί πρώτα απ όλα, τώρα θα γίνει με κόσμο, αλλά στο ΟΑΚΑ και όχι στο Μαρούσι. Κακά τα ψέμματα ο Παναθηναϊκός έχασε το Τσάλεντζ Καπ, γιατί δεν κατάφερε να περιφρουρήσει τον αγώνα της 15ης Φεβρουαρίου και ένα δακρυγόνο έφερε τα πάνω-κάτω. Αν ο Παναθηναϊκός είχε προνοήσει να βάλει δική του ασφάλεια εκείνο το βράδι, ίσως κέρδιζε και το Ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, γι αυτό και ο Παναθηναϊκός θα διοργανώσει την ρεβάνς του Λιγκ Καπ στο άνετο ΟΑΚΑ και δεν θα υπάρξει στριμωξίδι και «ντου» με υπεράριθμους θεατές. Αν και το Λιγκ Καπ ωχριά μπροστά στο Τσάλεντζ Καπ, το «τριφύλλι» θέλει να κλείσει τη χρονιά με ένα τρόπαιο, ήσσονος βέβαια σημασίας.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός φαίνεται κουρασμένος και γι' αυτό υποστηρίξαμε ότι έπρεπε να παίξει με την δεύτερη ομάδα, αν κι αυτό είναι απαγορευτικό για ματς αιωνίων. Έδωσε μεγάλη σημασία στον αγώνα, έπαθε ζημιά ο Στερν και θα παίζει με την βασική ομάδα στο Λιγκ Καπ, ενώ ο ΠΑΟΚ, αντίπαλος του στους τελικούς πρωταθλήματος, θα ξεκουράζεται 14 ημέρες. Και το πλεονέκτημα έδρας που έχει ο Ολυμπιακός μπορεί να εξανεμισθεί, αν χάσει τον πρώτο τελικό στον Ρέντη.

Το Λιγκ Καπ πρέπει να γίνεται στις αρχές της περιόδου, ως τουρνουά προετοιμασίας και όχι πριν από τους τελικούς των πλέι οφ, αλλά «Ο γέγονε, γέγονε». Ευτυχώς μεσολαβεί και το Πάσχα και θα έχει ο Ολυμπιακός μια εβδομάδα μπροστά του, πριν από τους τελικούς του πρωταθλήματος.

ΥΓ: Σημαντική διαφορά. Ο Ολυμπιακός στο Τσάλεντζ Καπ έπαιξε με 5 ξένους και ο Γκουσταβάο ήταν καθοριστικός στο μπλοκ. Στο Λιγκ Καπ παίζει με 4, χωρίς τον Βραζιλιάνο μπλοκέρ.