Βίοι αντίθετοι Ορεστιάδας-ΟΦΗ και η κόντρα ΠΑΟΚ-ΠΑΟ

O Άθλος Ορεστιάδας κέρδισε 3-0 τον ΟΦΗ και αποδόθηκε βολεϊκή δικαιοσύνη κατά το ήμισυ, αφού έμεινε στην κατηγορία η ομάδα που αγκαλιάστηκε απ' όλη την πόλη και υποβιβάζεται η ομάδα του ενός.

Βίοι αντίθετοι Ορεστιάδας-ΟΦΗ και η κόντρα ΠΑΟΚ-ΠΑΟ

Η Ορεστιάδα έχει βολεϊκή κουλτούρα χάρη στον ΑΟΟ, τους Κούμπη, Χατζηπαναγιώτου, Δούλια, Ασημάκη, Μελά, Γιάμαλη, Πεταλωτή Ευμορφόπουλο, Τσερκέζη, Μακρίδη, Μπέδρελη, Ράπτη, Αρβανιτίδη, Λυμπερίδη, Αναγνώστου, Γκαρίλη, Ματθαίου, Χατζηαγγελάκη, Ράζγελη, και τα άλλα παιδιά.

Φυσικά και στους Σαμαρά, Τσακιρόπουλο, Μποζίδη, Γραμματικόπουλο, Βλασακίδη, Ζελιάσκοφ, Παπάζογλου, Κεμανετζή, Αμαξόπουλο, Μοσχοφίδη, Τζούριτς, Μπαρμπούδη, αλλά και τους Καραθανάση, Αποστολίδη. Και φυσικά τον μακαρίτη Πάνο Ζερίτη, αλλά και τον Γιώργο Καμπερίδη.

Και φυσικά ήταν η πρώτη ομάδα με σπουδαίες δημόσιες σχέσεις, γι' αυτό την αγκάλιασε όλος ο Τύπος (με συνεντεύξεις και εκδηλώσεις και στην Αθήνα) και όλη η Ελλάδα. Ήταν δημοφιλής στο πανελλήνιο, παρόλα αυτά δεν πήρε ούτε έναν τίτλο, για λόγους που αναφέραμε κατ επανάληψη.

Όλοι αυτοί και άλλοι που ξεχνάμε, έκαναν τον κόσμο της Ορεστιάδας να αγαπήσει τον ΑΟΟ και το βόλεϊ. Στη συνέχεια έγιναν ασυγχώρητα λάθη, η κορυφαία επαρχιακή ομάδα είχε χρέη και βυθίστηκε στα τοπικά.

Ο Άθλος βρήκε το κενό, έφτασε με σωστές κινήσεις στην μεγάλη κατηγορία και συσπείρωσε τον κόσμο, με αποτέλεσμα η ομάδα της Θράκης να έχει περισσότερα εισιτήρια από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Φοίνικα.

Από την άλλη ο ΟΦΗ ήταν η ομάδα του ενός, του Γιάννη Δανδάλη και σε κανένα ματς την τετράχρονη συμμετοχή του στη μεγάλη κατηγορία, δεν γέμισε το γήπεδο, ακόμη και με τον Άθλο και τον Πήγασο που κρινόταν η παραμονή του, ήταν δεν ήταν 150 άτομα στο γυμναστήριο του Ηρακλείου.

Ο κόσμος της Κρήτης δεν αγκάλιασε την ομάδα είτε γιατί είναι ποδοσφαιρικός, είτε γιατί οι οργανωμένοι του ΟΦΗ είναι στα μαχαίρια με τον ερασιτέχνη για το σήμα, είτε, είτε, είτε...

Άρα εξωαγωνιστικά ο Άθλος δίκαια έμεινε στη μεγάλη κατηγορία, τον χρειάζεται το βόλεϊ, αν και λειτούργησε αθλητικά ανορθόδοξα, με την χρησιμοποίηση 4 προπονητών, με τον πρώτο να απολύεται πριν καν αρχίσει το πρωτάθλημα, τον δεύτερο επειδή έχασε από τον Φοίνικα και τον τρίτο γιατί έχασε από τον ΟΦΗ. Και αγωνιστικά όμως ο Άθλος ήταν καλύτερος του ΟΦΗ.

Από εκεί και πέρα για δεύτερη φορά δεν τηρήθηκε η δεοντολογία στις μεταδόσεις των αγώνων στην Ορεστιάδα, αφού στα 4 ματς που είδαμε στο ένα έκανε σχόλιο ο πατέρας ενός αθλητή του Άθλου και την δεύτερη ο εκπρόσωπος του γραφείο Τύπου. Αντιδεοντολογικό πέρα ως πέρα...

Για τα πλέι οφ εξάλλου ο Παναθηναϊκός κέρδισε 5 φορές τον ΠΑΟΚ, πήρε το Σούπερ Καπ και προκρίθηκε στους τελικούς του Λιγκ Καπ, δυο ανούσιες διοργανώσεις, έχασε όμως δυο φορές στους ημιτελικούς, εκεί που μετράει περισσότερο η νίκη.

Τίποτα δεν τελείωσε, ο ΠΑΟΚ όμως έχει προβάδισμα στο πρωτάθλημα που είναι η κορυφαία διοργάνωση, ενώ την Παρασκευή θα αναμετρηθούν και στο Κύπελλο, ο δεύτερος μεγαλύτερος στόχος.

Το «τριφύλλι» έχει τους παίκτες για την ανατροπή, οι Ερνάντες, Κόβαρ είναι οι μεγαλύτεροι σταρ του εφετινού πρωταθλήματος, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει το πάνω χέρι και θα παίξει τον τρίτο ημιτελικό σε κατάμεστη Πυλαία.

ΥΓ: Συγχαρητήρια στη διοίκηση του ΠΑΟΚ που δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Μιλενκόσκι μετά την 5η ήττα από τον Παναθηναϊκό. Ο Βορειομακεδόνας είναι τζέντλεμαν, κανένας άλλο δεν παραιτήθηκε μετά απο τέτοια κατάσταση και εκτός από ήθος έχει και γνώσεις βόλεϊ. Είναι καλός προπονητής.