Πότε εκτίουν τις ποινές τους Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο βόλεϊ

Η ΕΣΑΠ δεν θεωρεί επίσημη διοργάνωση το Λιγκ Καπ προκειμένου οι ομάδες να εκτίσουν σε αυτό τις ποινές τους.

Πότε εκτίουν τις ποινές τους Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο βόλεϊ

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΑΠ ξεκαθάρισε τη σύγχυση που είχε δημιουργηθεί σχετικά με το πότε θα εκτίσουν οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τις ποινές που τους είχαν επιβληθεί για επεισόδια οπαδών τους μακριά από το γήπεδο της Καλλιθέας στον αγώνα Εθνικός-Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σύμφωνα με τον πειθαρχικό κανονισμό της ΕΣΑΠ που εγκρίθηκε το 2017 από την ΕΟΠΕ οι κάθε είδους ποινές που επιβάλλονται από τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΣΑΠ (για το πρωτάθλημα) και της ΕΟΠΕ (για το Κύπελλο Ελλάδας) εκτίονται αποκλειστικά στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο Ελλάδας.

Σύμφωνα με την επίσημη άποψη της ομοσπονδίας του αθλήματος η οποία επικαιροποιήθηκε και πρόσφατα μετά από σχετικό αίτημα της ΕΣΑΠ, το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς αποτελεί εσωτερικό τουρνουά της ΕΣΑΠ και στους αγώνες του οι ομάδες δεν εκτίουν ποινές.

Υπενθυμίζεται πως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν τιμωρηθεί από μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

Μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος 2018-19 και με δεδομένο ότι δεν μεσολαβούν αγώνες του κυπέλλου Ελλάδος ο Ολυμπιακός θα εκτίσει την ποινή του στον εντός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ για την 1η αγωνιστική και ο Παναθηναϊκός στον εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό την 2η αγωνιστική καθώς στην 1η αγνωιστική αγωνίζονται εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ.

Σημειώνεται επίσης πως ο Ολυμπιακός έχει προσφύγει στο ΑΣΑΕΔ κατά της πρωτόδικης απόφασης τιμωρίας του με μία αγωνιστική και αναμένεται η έκδοση της απόφασης.