Τι ισχύει για τους θεατές στα ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, ΠΑΟ-Ολυμπιακός!

To πρωτάθλημα της Volleyleague ξεκινάει με τα ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ(13 Οκτωβρίου)  και Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός(20 Οκτωρβίου), κι όλα δείχνουν ότι θα διεξαχθούν χωρίς θεατές, εκτός κι αν ο Ολυμπιακός κερδίσει την έφεση για την τιμωρία της έδρας του.

Τι ισχύει για τους θεατές στα ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, ΠΑΟ-Ολυμπιακός!

Η σκανδαλώδης απόφαση της αθλητικής δικαστή, με τιμωρία μιας αγωνιστικής για επεισόδια που έγιναν στην Καλλιθέα, μετά το ματς βόλει Εθνικός Πειραιά-Παναθηναϊκός, αναγκάζει τον Ολυμπιακό να παίξει χωρίς θεατές. Κι αυτό για γεγονότα που έγιναν πολύ μακριά από το γυμναστήριο της Καλλιθέας, χωρίς μάλιστα να παίζει ο Ολυμπιακός. Για τον ίδιο λόγο τιμωρήθηκε και ο Παναθηναϊκός και θα παίξει τη δεύτερη αγωνιστική χωρίς κόσμο με τον Ολυμπιακό στην Κυψέλη.

Κι από εδώ ξεκινάνε τα ωραία. Αν θεωρηθεί ότι το Λιγκ Καπ που προηγείται είναι επίσημη διοργάνωση ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ενδέχεται να σβήσουν την ποινή τους και να παίξουν τα ντέρμπι με κόσμο, παρότι ο Β όμιλος(Ολυμπιακός, Παμβοχαϊκός, Φοίνικας Σύρου, Κηφισιά) θα γίνει στο Βραχάτι(εκδήλωσε ενδιαφέρον και ο Ολυμπιακός) και ο Γ΄ στη Χαλκίδα(Ηρακλής Χαλκίδας, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ).

Πως μπορεί όμως να θεωρηθεί επίσημη διοργάνωση, όταν οι αγώνες γίνονται με λίστα και τα transfer των ξένων παικτών έχουν ισχύ από τις 12 Οκτωβρίου, μετά το Λιγκ Καπ; Η ΕΣΑΠ θα ζητήσει τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου τους, δεν μπορεί όμως ένας δικηγόρος να κρίνει τα πάντα στο επαγγελματικό βόλει…

Η καινοτομία στο νέο Λιγκ Καπ εξάλλου είναι η κατάργηση του φαιναλ φορ για να μην υπάρξουν επεισόδια και οι τελικοί θα γίνουν σε διπλούς αγώνες στις έδρες των φιναλιστ. Στο Κύπελλο Ελλάδας ανδρών και γυναικών, που είναι αρμοδιότητα της ΕΟΠΕ θα παραμείνουν τα φαιναλ φορ.

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός έχει κάνει έφεση κατά της ανεκδιήγητης απόφασης τιμωρίας του και η κοινή λογική επιτάσσει την αθώωση του.